Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

"Άλλαξε η αρνητική εικόνα που είχα για τους Τούρκους"

«Μετά απ' όσα είδα στην κηδεία του Λευτέρη Κιουτσούκαντωνιάδη άλλαξε η αρνητική ελληνική ιδέα που είχα μέσα στο μυαλό μου για τους Τούρκους». Αυτή τη δήλωση και όχι μόνο έκανε στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκική εφημερίδα ο Φάνης Γκέκας,
"Άλλαξε η αρνητική εικόνα που είχα για τους Τούρκους"
Ο Ελληνας διεθνής, όμως, δεν έμεινε μόνο σ' αυτά. Είπε και άλλα ενδιαφέροντα στη συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα, «Vatan». Αποκάλυψε πως προ Σάμσουν υπήρχαν προτάσεις από τη Γαλατάσαραϊ πριν καιρό, αλλά και από τις Τράμπζονσπορ και Μπούρσασπορ αποκαλύπτοντας, όμως, πως η Αΐντραχτ δεν τον άφησε να αποχωρήσει, ενώ μίλησε και για τους Τούρκους φίλους που έχει…
«Πολλοί Τούρκοι αγωνίζονται στη Γερμανία και έχω Τούρκους φίλους, οι Γερμανοί είναι λίγο «κρύοι» ως άνθρωποι και δουλεύουν μόνο με τη λογική, οι Τούρκοι είναι πιο κοινωνικοί και πιο διασκεδαστικοί, όταν ήμουν στη Γερμανία και πήγαινα σε κάποια ντίσκο, προτιμούσα να το κάνω με τον Χαλίλ Αλτιντοπ ή τον Ουμίτ Κορκμάζ με τους οποίους ήμουν συμπαίκτης στην Αΐντραχτ, έχουμε πολλά κοινά ως Ελληνες με τους Τούρκους, είμαστε το ίδιο ζεστοί και φιλικοί», επεσήμανε ο Λαρισαίος στράικερ, ο οποίος μίλησε για τις όποιες διαφορές μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα στη χώρα μας και την Τουρκία λέγοντας πως ως λαοί έχουμε πολλά κοινά ειδικά σε φαγητά και συνήθειες.
«Εγώ ήρθα εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο, όμως οφείλω να πω πως οι Τούρκοι και Ελληνες έχουν πολλές ομοιότητες, μοιράζονται ίδια χαρακτηριστικά και ίδιους χαρακτήρες, ειδικά στο φαγητό αισθάνομαι σαν είμαι στην Ελλάδα, φασόλια, τζατζίκι, ρύζι, ακόμα και ίδια ονόματα σε ορισμένα φαγητά, μου αρέσουν τα πιάτα εδώ…», επεσήμανε ο Γκέκας, ο οποίος επεσήμανε πως ως Λαρισαίος γνώρισε πολλούς μετανάστες από την Τουρκία. Σαφέστατα, εννοούσε Ελληνες από την Κωνσταντινούπολη, αλλά και από τα παράλια της Μικράς Ασίας.
«Στην Ελλάδα δεν άκουσα να με επικρίνουν που αποφάσισα να παίξω στην Τουρκία», ήταν ακόμα μία ατάκα του Ελληνα επιθετικού. «Μία τουρκική ομάδα μου ζήτησε να έρθω και να παίξω ποδόσφαιρο και το έκανα και το συστήνω και σ' άλλους, ίσως η άφιξη μου στην Τουρκία επιταχύνει την άφιξη και άλλων Ελληνων αθλητών στη χώρα σας», συμπλήρωσε ο Γκέκας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην κηδεία του Λευτέρη Κιουτσούκαντωνιάδη, αλλά και στην αποδοχή του κόσμου της Σαμψούντας μετά τα όσα έκανε στο ντέρμπι της «Μαύρης Θάλασσας».
«Αν κάποιος έβλεπε την κηδεία του Λευτέρη και έλεγε κάτι αρνητικό, θα ήταν κακόβουλο, νομίζω ότι πολλά πράγματα ανάμεσα στις δυο χώρες έχουν αλλάξει», επεσήμανε ο διεθνής στράικερ, ο οποίος εν συνεχεία αναφέρθηκε σε μία έξοδο του στο κέντρο της Σαμψούντας για να πει καφέ… «Παρήγγειλα καφέ, για τον οποίο υπάρχει αυτή η ηλίθια κόντρα περί του αν η ονομασία είναι ελληνική ή τουρκική και κάποιοι οπαδοί της Σάμσουνσπορ ήρθαν και με αγκάλιασαν», είπε ο πρώην στράικερ της Αΐντραχτ, ο οποίος, καταλήγοντας, αναφέρθηκε και στην περιβόητη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας.
«Αυτή τη στιγμή η γυναίκα μου, η Βάσω και τα 3,5 ετών δίδυμα παιδιά μου, ο Νικόλας και η Μικαέλα ζουν στο σπίτι μου στην Κέρκυρα, δεν σκέφτομαι να γυρίσω αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και αν ανανεώσω το καλοκαίρι το συμβόλαιο μου με την ομάδα, θα έρθουν να ζήσουμε εδώ στην Τουρκία, δεν βλέπω το λόγο να γυρίσω στην Ελλάδα και όχι μόνο για την οικονομική κρίση, την οποία νιώθω και εγώ ως Ελληνας, όπως όλοι οι συμπατριώτες μου», υπογράμμισε ο άλλοτε επιθετικός του Παναθηναϊκού και κατέληξε: «Εμείς οι Ελληνες φταίμε για την τωρινή κατάσταση, αλλά και πάλι πιστεύω πως θα καταφέρουμε να την ξεπεράσουμε, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη, όμως οι συνθήκες είμαι σίγουρος πως σύντομα θα βελτιωθούν».
Πηγή: sentra-goal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: