Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Μικρή επένδυση, μεγάλη ανταπόδοση...!!

Ο Νόε Ακόστα ήρθε στον Άρη πριν από 4,5 μήνες. Η αλήθεια είναι ότι η μεταγραφή του πέρασε σε δεύτερη μοίρα, σε σχέση με αυτές των τριών συμπαικτών του στον Βόλο, που μετακόμισαν μαζί του στο "Κλ. Βικελίδης".
Μικρή επένδυση, μεγάλη ανταπόδοση...
Βλέπετε, στην πρώην τους ομάδα ο Ισπανός δεν ήταν… «πρώτο βιολί» όπως ο Ουμπίντες, ο Σανκαρέ και ο Γιακούποβιτς.
Γι’ αυτό στοίχισε και τα λιγότερα χρήματα στον Άρη. Μόλις 70.000 (!) ευρώ είναι οι απολαβές του Ακόστα για τον ένα χρόνο που υπέγραψε στους «κίτρινους».
Όμως, στα τελευταία παιχνίδια ο Ακόστα βάζει τα γυαλιά σε πολλούς, ακόμη και σε συμπαίκτες του. Αποδεικνύει πως δεν παίζουν ρόλο ούτε τα μεγάλα συμβόλαια ούτε τα «ονόματα».
Αλλά το φιλότιμο, το πάθος, η διάθεση, η θέληση η υποχρέωση να ανταποδώσεις την εμπιστοσύνη της διοίκησης και του κόσμου. Παρότι το πρώτο διάστημα γι’ αυτόν στον Άρη δεν ήταν καθόλου ευχάριστο. Κυρίως αυτό με τον Πρόμπιερζ. Προς τιμήν του όμως, ο 28χρονος χαφ δεν δημιούργησε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Περίμενε καρτερικά την ευκαιρία του, επέμεινε και να που δικαιώνεται. Ο Μανουέλ Μασάδο του έδωσε την ευκαιρία να φωνάξει «είμαι και εγώ εδώ» και την άρπαξε.
Τα πράγματα για τον Πορτογάλο τεχνικό ήταν απλά. «Διέκρινα ότι ο Αρης δε χρησιμοποιούσε «καθαρόαιμο» αριστερό χαφ, αν και τον έβλεπα στις προπονήσεις. Ο Ακόστα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και μπορεί να μας βοηθήσει», απάντησε όταν ρωτήθηκε για την… ανακάλυψη του Ισπανού χαφ, ο οποίος ξεκίνησε βασικός κόντρα σε Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας, όντας ένας από τους κορυφαίους παίκτες των «κιτρίνων».
Πολύ καλός εναντίον των Βοιωτών, εξαιρετικός με τους «Μαυραετούς», όπου μάλιστα σκόραρε, ο Ισπανός διαθέτει ποιότητα, τεχνική κατάρτιση και γνώση της θέσης που απουσιάζει εδώ και χρόνια από τη «στοιχειωμένη» αριστερή πλευρά του Αρη.
Εκτός αυτών, ο 28χρονος απέδειξε ότι διαθέτει και ποδοσφαιρικό εγωισμό, καθώς παρά την περιθωριοποίηση του από τον Πρόμπιερζ, επέστρεψε ορεξάτος και έτοιμος να ενισχύσει την ομάδα του. Εναντίον της ΑΕΚ (30 Οκτωβρίου) έπαιξε για τελευταία φορά βασικός, ενώ έκτοτε ακολούθησαν ολιγόλεπτες συμμετοχές με Ολυμπιακό, ΟΦΗ, Πανιώνιο και Δόξα Δράμας, χρόνος που δεν αρκεί σ’ έναν παίκτη για να δείξει τι μπορεί να προσφέρει. Μετράει 10 συμμετοχές (όλες στο πρωτάθλημα), 5 ως βασικός και συνολικά 461 λεπτά.
Ο ερχομός του Μασάδο στον Αρη αποτελεί εφαλτήριο για μια νέα αρχή για τον Ακόστα που υπενθυμίζουμε ότι στοιχίζει στα ταμεία της ΠΑΕ μόλις 70.000 ευρώ. Αλλά τα κάνει όλα…
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: