Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ο καλύτερος Ισπανός όλων των εποχών!!

Ποδοσφαιρική προσωπικότητα από τις λίγες, τον οποίον μόλις χθες ο Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον οποίον είναι πολύ καλοί φίλοι, χαρακτήρισε ως τον κορυφαίο Ισπανό ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.
Ο καλύτερος Ισπανός όλων των εποχών
Ο Ραούλ, που έχει φτάσει τα 35 του, αποδεικνύει ότι η μπάλα είναι σαν το ποδήλατο, δεν ξεχνιέται όσα και να είναι τα χρόνια που πέρασαν. Πέρυσι οδήγησε τη Σάλκε στην τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ νικώντας, μάλιστα, επιβλητικά μέσα στο Μιλάνο την Ιντερ στους «8» με 5-2.
Φέτος όσο άντεξαν τα κουράγια του πήρε τους Γερμανούς από το χέρι και μαζί έφτασαν μέχρι τους «8» του Γιουρόπα. Προχθές πέτυχε δύο τέρματα, το δεύτερο, μάλιστα, είναι το καλύτερο της φετινής διοργάνωσης, ενώ το πρώτο είναι αυτό που στην Ισπανία το ονόμασαν «γκολ Ραούλ» λόγω της κίνησής του στο πρώτο δοκάρι, όμως δεν ήταν αρκετά για τη Σάλκε απέναντι στα τρομερά πιτσιρίκια του Μπιέλσα, τα οποία και λόγω καταγωγής δεν σκύβουν εύκολα το κεφάλι ούτε απέναντι σε προσωπικότητες όπως ο Ραούλ.
Ο αστικός μύθος τον θέλει να κοιμάται σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο με λιγότερο οξυγόνο για να διατηρείται νέος, κάτι που δεν επιβεβαίωσε, ούτε όμως και διέψευσε ποτέ. Εχει καταρρίψει οποιοδήποτε ρεκόρ κυκλοφορεί, ενώ προχθές με τα δύο γκολ κόντρα στην Μπιλμπάο έφτασε τα 76 στα Κύπελλα Ευρώπης.
Εφυγε από τη Ρεάλ, με την οποία είχε συμβόλαιο «διά βίου», όταν πήγε ο Μουρίνιο, επειδή δεν ήθελε να είναι αναπληρωματικός. Αποκαλύφθηκε ότι από τα 5 εκατ. ευρώ που παίρνει στη Σάλκε, τα 2 εκατ. ευρώ τα πληρώνει ακόμα η Ρεάλ, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει μαθήματα προπονητικής για να είναι έτοιμος για την επόμενη μέρα. Μάλιστα, στη Μαδρίτη λέγεται ότι στόχος είναι να γίνει ο Γκουαρδιόλα της «βασίλισσας».
Είναι παντρεμένος με τη Μαμέν Σανθ, η οποία ήταν σερβιτόρα στο μπαρ όπου σύχναζε όταν πρωτοξεκίνησε στη Ρεάλ. Την έκανε γυναίκα του, ενώ στην πορεία αγόρασε και το ίδιο το κλαμπ. Εχει μαζί της τέσσερις γιους και μία κόρη, ενώ ήταν ο πρώτος παίκτης που πανηγύρισε φιλώντας τη βέρα του, κάτι που στην πορεία έγινε... μόδα στα γήπεδα όλου του κόσμου.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: