Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

«Δεν είναι… serial killer ο Μπέος»

«Δεν είναι… serial killer ο Μπέος»
Καταχρηστική χαρακτήρισε την προφυλάκιση του Αχιλλέα Μπέου για εννέα μήνες ο δικηγόρος του, Βασίλης Χειρδάρης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 μετά την προσφυγή που κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Είναι προφυλακισμένος εδώ κι εννέα μήνες και αυτό είναι υπερβολικός χρόνος για έναν άνθρωπο που δεν είναι serial killer. Θεωρούμε πως είναι καταχρηστική η κράτησή του. Δεν είναι ένας εγκληματίας με αδικήματα τέτοια που να επιτρέπεται στο κράτος να τον έχει τόσο καιρό μέσα. Είναι ένας οικογενειάρχης άνθρωπος, με μία διαδρομή και δεν αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία, ώστε να είναι τόσο στη φυλακή. Η παραμονή για αρκετό χρονικό διάστημα μέσα δεν συμβιβάζεται με τη σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς δεν αποτελεί κίνδυνο για το κοινωνικό σύνολο», τόνισε.

Όσο για τις πιθανότητες δικαίωσης, είπε: «Η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου θα εξεταστεί σε πρώτη φάση μετά από ένα χρόνο και η τελική απόφαση βγαίνει σε δύο χρόνια. Όμως αποτελεί ένα είδος προειδοποίησης για τα ελληνικά δικαστήρια. Θεωρώ πως το Στρασβούργο θα δικαιώσει τον κ. Μπέο, γιατί η ελληνική δικαιοσύνη είναι υπερβολική απέναντί του. Τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του είναι ελλιπέστατα. Εγώ δεν θα τολμούσα να τον είχα τόσο καιρό μέσα με τόσο ελλιπή στοιχεία. Αυτό όμως είναι προσωπική κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: