Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Τυχερή… μέσα στην ατυχία της!!

Τυχερή… μέσα στην ατυχία της!
Ακόμη και τώρα που βρέθηκε με βαθμολογικό μειονέκτημα να κυνηγάει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Σίτι είναι τυχερή! Για δεύτερη σερί εβδομάδα έχει την ευκαιρία να πιάσει τη συμπολίτισσα στην κορυφή και να μεταφέρει και πάλι το άγχος στους «κόκκινους διαβόλους», στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ!

Οι «πολίτες» υποδέχονται τη Σάντερλαντ στο «Etihad Stadium» και εφόσον διατηρήσουν το απόλυτο εντός έδρας, θα συγκατοικήσουν εκ νέου με τη Γιουνάιτεντ στο ρετιρέ! Έχοντας… κάνει το χρέος της, η Σίτι θα περιμένει την αγχωμένη μισητή αντίπαλο που παίζει το βράδυ της Δευτέρας κόντρα στη Μπλάκμπερν!

Η Άστον Βίλα με βαριά καρδιά μετά και την ενημέρωση για τη λευχαιμία από την οποία πάσχει ο αρχηγός της, ο Στίλιαν Πετρόφ, καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της ευρωπαίας Τσέλσι, η Γουίγκαν θέλει να πάρει ακόμη μια ανάσα κόντρα στη Στόουκ, ενώ η Γουλβς τα παίζει για ακόμη μια αγωνιστική όλα για όλα, αυτή τη φορά απέναντι στη Μπόλτον.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 31ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ:

Άστον Βίλα - Τσέλσι

Οι «μπλε» του Ρομπέρτο Ντι Ματέο κατάφεραν μεσοβδόμαδα να κάνουν ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς χάρη στο γκολ του Καλού πήραν τη νίκη με 1-0 στο «Ντα Λουζ» που τους δίνει σαφές προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Λίγες ημέρες νωρίτερα πάντως, στην περασμένη αγωνιστική του πρωταθλήματος, οι Λονδρέζοι δεν κατάφεραν να πάρουν το «τρίποντο» κόντρα στη «συμπολίτισσα» Τότεναμ, με το τελικό 0-0 να τους αφήνει στο -5 από τους «Spurs» στην κούρσα κατάκτησης της «προνομιούχου» 4ης θέσης!

Από την πλευρά τους οι «χωριάτες» δεν κατάφεραν να προβάλουν ιδιαίτερες… αντιστάσεις στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Άρσεναλ, γνώρισαν την ήττα με 3-0 και παρέμειναν στους 33 βαθμούς, οκτώ περισσότερους από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Βαρύ το κλίμα στο στρατόπεδο των γηπεδούχων, μετά τα δυσάρεστα με την κατάσταση της υγείας του αρχηγού, Στίλιαν Πετρόφ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο, ξεκινώντας τη «μάχη» κατά της λευχαιμίας.

Έβερτον - Γουέστ Μπρομ

Μεσοβδόμαδα τα «ζαχαρωτά» έφτασαν στην σπουδαία νίκη-πρόκριση (2-0) κόντρα στη Σάντερλαντ στο «Στάδιο του Φωτός» και πλέον ετοιμάζονται να κοντραριστούν με την… αιώνια αντίπαλο Λίβερπουλ για μια θέση στον μεγάλο τελικό του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού.

Στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες προέρχεται από ακόμα μία εκτός έδρας νίκη, με τους Μπέινς και Γέλαβιτς να διαμορφώνουν το 2-0 στο «Λίμπερτι» επί της Σουόνσι, ένα αποτέλεσμα που την έφερε στους 40 βαθμούς και το πρώτο μισό της κατάταξης.

Από την πλευρά τους οι «baggies» δεν κατάφεραν για τρίτο σερί ματς στο πρωτάθλημα να φτάσουν στη νίκη. Η ομάδα του Ρόι Χότζον πέρασε ένα… εφιαλτικό πρώτο ημίωρο στο «Χόθορνς» κόντρα στη Νιούκαστλ, διάστημα στο οποίο δέχτηκε τρία γκολ και το μόνο που κατάφερε στη συνέχεια ήταν να μειώσει στο τελικό 1-3 που την άφησε, μαζί με τη Φούλαμ, στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Φούλαμ - Νόριτς

Οι δύο ομάδες, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων, συνεχίζουν να διατηρούνται σε απόσταση ασφαλείας από την ουραγό τριάδα και αντιμετωπίζουν χωρίς ιδιαίτερο άγχος τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Η Φούλαμ προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα (1-0) κόντρα στην πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε μια αναμέτρηση που οι Λονδρέζοι «φωνάζουν» για μια περίπτωση πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κάρικ στον Μέρφι λίγο πριν το φινάλε. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Μάρτιν Γιολ στο πρωτάθλημα, χωρίς μάλιστα να έχει βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα σε αυτό το διάστημα.

Από την πλευρά της η Νόριτς κατάφερε την περασμένη αγωνιστική να βάλει τέλος στο δικό της αρνητικό σερί. Τα «καναρίνια» μετρούσαν τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα χωρίς νίκη, ωστόσο κόντρα στη Γουλβς-και παρά το γεγονός πως έμειναν πίσω στο σκορ-κατάφεραν να βρουν τον τρόπο να επιστρέψουν στο δρόμο των επιτυχιών. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Χολτ, που σκόραρε δύο φορές για το τελικό 2-1, ενώ λίγο πριν το φινάλε αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Γουλβς - Μπόλτον

Η Γουλβς δεν λέει να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ακόμη και η αλλαγή προπονητή δεν έχει παρουσιάσει κανένα θετικό σημάδι στα αγωνιστικά, πόσω μάλλον στα αποτελέσματα της ομάδας. Με τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος και έχοντας αποτύχει να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της σε 27 ματς, δεν αρκεί μόνο η θέληση. Πρέπει και να μπορεί η Γουλβς να κάνει τη μεγάλη αντεπίθεση στα τελευταία οχτώ παιχνίδια, στα οποία όμως περιλαμβάνονται μάχες με τις Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι και Έβερτον.

Το γεγονός πως το παιχνίδι πραγματοποιείται στο «Μολινό» ενδεχομένως να αποτελέσει ακόμη έναν παράγοντα που θα κάνει τους παίκτες του Κόνορ να το κυνηγήσουν λίγο περισσότερο αλλά η έδρα του συλλόγου, πλέον, μόλις «στραβώσει» ένα παιχνίδι, γίνεται… φιλική προς τον αντίπαλο! Η Μπόλτον, ξεκόλλησε από την επικίνδυνη ζώνη χαρίζοντας στον Φαμπρίς Μουάμπα τη νίκη (2-1) επί της Μπλάκμπερν! Η περιπέτεια της υγείας του 23χρονου μέσου συσπείρωσε την ομάδα που δέχτηκε να αγωνιστεί μόνο όταν ο συμπαίκτης τους παρουσίασε σημάδια προόδου και όταν μίλησε η δύναμη της ψυχής, οι «γουόντερερς» τα πήγαν περίφημα.

Η ομάδα του Κόιλ ψάχνει την 3η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά έπειτα από τον Δεκέμβριο του 2006 και σε περίπτωση που κατακτηθούν οι τρεις βαθμοί, η Μπόλτον θα αποσπαστεί στο +7 από τον πάτο της βαθμολογίας και θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για τη σωτηρία της!

Μάντσεστερ Σίτι - Σάντερλαντ

Η Σίτι, πριν από μια εβδομάδα, έφυγε από το «Μπριτάνια» παίρνοντας μόνο τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στο ματς με τη Στόουκ και παρά το γεγονός πως προσωρινά συγκατοίκησε εκ νέου στην κορυφή με τη Γιουνάιτεντ, η νίκη των «κόκκινων διαβόλων» επί της Φούλαμ έφεραν τους Κυπελλούχους Αγγλίας στο -3 από το ρετιρέ.

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ στα τέλη Απριλίου θα κρίνει – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – τον φετινό τίτλο, αλλά μέχρι τότε, οι δύο σύλλογοι της πόλης θέλουν να απολέσουν όσο το δυνατόν λιγότερους βαθμούς. Το σύνολο του Ρομπέρτο Μαντσίνι έχασε το βαθμολογικό αβαντάζ που διατηρούσε μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, αλλά με την… εσωτερική μεταγραφή του Κάρλος Τέβες ευελπιστεί να ανέβει και πάλι στην πρώτη θέση!

Η άμυνα στα τελευταία ματς παρουσιάστηκε ευάλωτη με τις απουσίες των Λέσκοτ και Κομπανί, και η Σίτι βλέπει τα προβλήματα να έρχονται τη χειρότερη στιγμή, αλλά το εμπόδιο της Σάντερλαντ ίσως να μην τρομάζει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Μετά και τον αποκλεισμό – και μάλιστα με κάτω τα χέρια – από την Έβερτον στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Αγγλίας, η ομάδα του Ο’Νιλ αναμφίβολα διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος. Το γεγονός ενθαρρύνει τους «πολίτες», αφού το μοναδικό που… δίνει κίνητρο στις «μαυρόγατες» είναι η ανάγκη για αντίδραση κι όχι κάτι περισσότερο, από τη στιγμή που και η παραμονή της ομάδας στην κορυφαία κατηγορία, έχει διασφαλιστεί.

ΚΠΡ - Άρσεναλ

Ο Τζόι Μπάρτον κατέστησε σαφή την κατάσταση στην ομάδα του Μαρκ Χιουζ. «Παιχνίδια... ζωής και θανάτου αυτά που απομένουν. Τόσο που… κρίνονται οι καριέρες μας»! Στο τελευταίο σκέλος της δήλωσής του μπορεί να φαίνεται υπερβολικός, αλλά ο Χιουζ ξέρει ότι όπως ακριβώς το αναφέρει ο αρχηγός της ομάδας, έτσι το έχουν εισπράξει και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές. Σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση χρειάζεται πάνω απ’ όλα ψυχραιμία και καθαρό μυαλό, στοιχεία που μπορεί να μην είχε ο Τζιμπρίλ Σισέ στο ματς με τη Σάντερλαντ, αλλά θα προσπαθήσουν να έχουν οι συμπαίκτες του στις οχτώ αναμετρήσεις που υπολείπονται μέχρι το φινάλε.

Ο Γάλλος επιθετικός θα εκτίσει την πρώτη από τις τέσσερις αγωνιστικές της νέας τιμωρίας του (είχε αποβληθεί και κόντρα στη Γουλβς) μετά την κόκκινη στο «Στάδιο του Φωτός», με τον Μπόμπι Ζαμόρα πλέον να επωμίζεται σε μεγάλο βαθμό την ευθύνη του σκοραρίσματος και της επίτευξης των τερμάτων που χρειάζεται ο λονδρέζικος σύλλογος ώστε να διώξει τα… κομπιουτεράκια!

Η Άρσεναλ, στο +3 από την τέταρτη Τότεναμ στον βαθμολογικό πίνακα, ψάχνει την 8η σερί νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ, επίδοση που αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός πως το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ πέρασε από χίλια κύματα αλλά τώρα πορεύεται σε ήρεμα νερά και οδηγείται στη… στεριά, έχοντας το «εισιτήριο» της απευθείας συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ! Βέβαια, στο «Λόφτους Ρόουντ», οι «κανονιέρηδες» δεν έχουν να θυμηθούν καμία νίκη στο πρωτάθλημα και η τελευταία φορά που έφυγαν από εκεί με θετικό αποτέλεσμα, ήταν για το Κύπελλο Αγγλίας σε ένα 6-0 που είχε σημειωθεί πριν από καμιά δεκαριά χρόνια! Ευχή όλων στην ομάδα, είθε να γίνει η αρχή των επιτυχημένων εξορμήσεων στην έδρα των Ρέιντζερς φέτος!

Γουίγκαν - Στόουκ

Η νίκη (2-1) επί της Λίβερπουλ, πριν από μια εβδομάδα, μόνο τυχαία δεν ήταν για τη Γουίγκαν! Βάσει εικόνας, οι σημερινοί γηπεδούχοι θα έπρεπε να έχουν πάρει το «τρίποντο» και στα παιχνίδια με τις Νόριτς και Γουέστ Μπρομ, ωστόσο, είχαν αρκεστεί στον βαθμό της ισοπαλίας έχοντας να θυμούνται απίστευτες χαμένες ευκαιρίες και δοκάρια και στα δύο ματς!

Οι «λάτικς» ψάχνουν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη έπειτα από εφτά μήνες και αυτή δεν αποκλείεται να έρθει, από τη στιγμή που η Γουίγκαν δείχνει να έχει… ξυπνήσει πλέον και μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αποτελώντας μια από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες της τελικής ευθείας του πρωταθλήματος.

Απέναντι στην ομάδα που θα προσπαθήσει να βρεθεί εκτός επικίνδυνης ζώνης για πρώτη φορά μετά την περίοδο των Χριστουγέννων, θα παρουσιαστεί το αξιόμαχο σύνολο του Τόνι Πιούλις. Η Στόουκ θέτει στόχους που τη βάζουν μέσα στην πρώτη δεκάδα του βαθμολογικού πίνακα και η ευκαιρία για τερματισμό στην ψηλότερη θέση στην ιστορία της παρουσίας του συλλόγου στην Πρέμιερ Λιγκ δεν αφήνει αδιάφορους τους ποδοσφαιριστές. Στο «Μπριτάνια», έκοψαν βαθμούς από τη Μάντσεστερ Σίτι με τον Πίτερ Κράους να πετυχαίνει ίσως το πιο όμορφο γκολ της χρονιάς, αλλά στην προσπάθεια να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα από το «DW Stadium», οι φιλοξενούμενοι θα αποδεχτούν κι ένα… πιο άσχημο γκολ!

Νιούκαστλ - Λίβερπουλ

Η κατάκτηση του Λιγκ Καπ περισσότερο κακό φαίνεται πως έκανε στη Λίβερπουλ, αφού η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς μετρά μόνο ήττες από τα τέλη Φεβρουαρίου και φιγουράρει στις τελευταίες θέσεις, όσον αφορά τη φόρμα των συλλόγων.

Οι «κόκκινοι» έχουν εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή τους έξοδο και στοχεύουν και στην κατάκτηση του Κυπέλλου, ωστόσο η πορεία στο πρωτάθλημα και ένα αξιοπρεπές «πλασάρισμα» απασχολούν το προπονητικό επιτελείο.

Όπλο των «κόκκινων» θα είναι η παράδοση που θέλει τον Νταλγκλίς να μην χάνει ως προπονητής από τη Νιούκαστλ, ενώ και η Λίβερπουλ μετρά 6 νίκες στα τελευταία 7 ματς κόντρα στο σύλλογο του Άλαν Πάρντιου. Από την πλευρά τους, οι «καρακάξες» θέλουν την τρίτη συνεχόμενη νίκη στην Πρέμιερ, αφού η έξοδος στην Ευρώπη παραμένει εφικτός στόχος. Η Νιούκαστλ ισοβαθμεί με την Τσέλσι και θέλει να συνεχίσει με θετικά αποτελέσματα, έως το τέλος της σεζόν.

Τότεναμ - Σουόνσι

Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ μετρά μόλις 5 πόντους στους τελευταίους 6 αγώνες, κάτι που σε συνδυασμό με τη φόρμα της Άρσεναλ, τη φέρνει στην τέταρτη θέση και στο κυνήγι των συμπολιτών.

Οι Λονδρέζοι απέκλεισαν την Μπόλτον και ετοιμάζονται για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και θα προσπαθήσουν για την επιστροφή στις νίκες και στο πρωτάθλημα.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, αν και έχασε στην έδρα της από την Έβερτον εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος και θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Οι Ουαλοί μετρούν 3 νίκες στα τελευταία 4 παιχνίδια και ο στόχος του να τερματίσουν πάνω από Έβερτον και Λίβερπουλ είναι ιδιαίτερα δελεαστικός για αυτούς.

Μπλάκμπερν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η φόρμα των ομάδων στο «κόκκινο», το κίνητρο κάτι παραπάνω από σημαντικό και το καθήκον …ιερό. Η Μπλάκμπερν φιλοξενεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους διαβόλους» να θέλουν να συνεχίσουν την πορεία τους προς την κατάκτηση του τίτλου και τα «ρόδα» να μάχονται για τη σωτηρία.

Η ομάδα του Στιβ Κιν παρουσιάζεται αγνώριστη από τα μέσα Φεβρουαρίου και στα 6 παιχνίδια που έχει δώσει έχει μαζέψει 10 βαθμούς, έχοντας πάρει ανάσα στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην Πρέμιερ.

Οι Ρόβερς θέλουν να επαναλάβουν την εμφάνιση του «Ολντ Τράφορντ», που τους χάρισε το «τρίποντο», αλλά έχουν την πρόσφατη παράδοση απέναντί τους, αφού δεν έχουν καταφέρει να υποτάξουν τη Γιουνάιτεντ τα τελευταία 5 χρόνια στο «Ίγουντ Παρκ».

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δείχνει να έχει πάρει το δρόμο που οδηγεί στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος, έχοντας πάρει 9 από τα 10 τελευταία παιχνίδια και έχοντας αποσπαστεί 3 βαθμούς από τη συμπολίτισσα Σίτι.

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής:

Σάββατο 31/3 (17:00)

Άστον Βίλα – Τσέλσι
Έβερτον – Γουέστ Μπρομ
Φούλαμ – Νόριτς
Μάντσεστερ Σίτι – Σάντερλαντ
ΚΠΡ – Άρσεναλ
Γουίγκαν – Στόουκ
Γουλβς – Μπόλτον

Κυριακή 1/4

Νιούκαστλ – Λίβερπουλ (15:30)
Τότεναμ – Σουόνσι (18:00)

Δευτέρα 2/4

Μπλάκμπερν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: