Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Αρτέτα: «Φινάλε στην Άρσεναλ»

Αρτέτα: «Φινάλε στην Άρσεναλ»
Μετά από μία εντυπωσιακή σεζόν ο Μίκελ Αρτέτα νιώθει χαρούμενος στην Άρσεναλ και θα ήθελε να ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του πορεία στους «κανονιέρηδες».

«Θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στην Άρσεναλ, γιατί νιώθω καλά εκεί. Είναι ένα σύλλογος που ταιριάζει στον τρόπο ζωής μου και στις προσωπικές φιλοδοξίες μου», δήλωσε ο Ισπανός μέσος, ο οποίος τόνισε πως δεν ξέρει το πότε ακριβώς θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια:
«Δε γνωρίζω το πότε θα αποσυρθώ, αλλά μέχρι τότε θα φροντίσω να διασκεδάσω όσο μπορώ, παίζοντας ποδόσφαιρο».

Ο παίκτης της Άρσεναλ αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της ηλικίας και πιστεύει πως, παρά το γεγονός ότι έχει πατήσει τα 30, έχει ακόμα αρκετά να προσφέρει εντός αγωνιστικού χώρου.

«Όταν ο κόσμος μιλάει για παίκτες, οι οποίοι είναι 30 ή 31, νομίζεις ότι η καριέρα τους έχει τελειώσει, αλλά εγώ νιώθω ακόμα πως έχω πολλά να δώσω. Τα χρόνια που έρχονται, ελπίζω πως θα είναι τα καλύτερα στην πορεία μου», δήλωσε ο Αρτέτα και συνέχισε λέγοντας:

«Σύμφωνα με την ισπανική νοοτροπία όταν είσαι πάνω από 30 είσαι πια μεγάλος για να παίζεις μπάλα. Στην Αγγλία εκτιμούν περισσότερο τους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν πατήσει τα 35 και τα 36, ενώ συμμετέχουν και τερματοφύλακες που είναι ήδη 40 και εμπνέουν το σεβασμό. Αυτοί για μένα είναι έμπειροι παίκτες».

Βέβαια αν και ο μέσος των «κανονιέρηδων» είναι συμβιβασμένος με την ηλικία του, ο ίδιος δήλωσε πως ζηλεύει λίγο τους πιο νεαρούς παίκτες:

«Έχουμε πολλούς παίκτες, οι οποίοι είναι 17 ή 18 χρονών και όταν βλέπω παίκτες όπως ο Όξλεϊντ Τσάμπερλαϊν , ομολογώ πως ζηλεύω. Θα ήθελα να ήμουν και πάλι 18», ήταν τα λόγια του.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: