Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ματθαίου: «Αγανάκτησα με τα μεγάλα φαγοπότια»

Ο Νικήτας Ματθαίου φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis», όπου αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της ΠΑΕ από την εποχή του Λάμπρου Σκόρδα και επιπλέον επισήμανε το δύσκολο μέλλον της ομάδας.

Αναλυτικά:

Αρχικα΄τόνισε: «Το 2004 ήταν η εποχή που πήραμε τις μετοχές από Καραμπέρη και Τσαρούχα. Επειδή η ομάδα έμεινε ακέφαλη μπήκε στη μέση ο ερασιτέχνης και κάναμε μια διοίκηση πρωτοδικείου. Αναλάβαμε μια ομάδα με πάνω από 20 εκ. ευρώ χρέος. Ήταν βυθισμένο καράβι η ομάδα. Οι Καραμπέρης και Τσαρούχας μας άφησαν τις μετοχές και ο Άρης βρήκε τον δρόμο του με την υπαγωγή στο άρθρο 44. Και τώρα φτάσαμε εδώ. Εγώ την ομάδα δεν τη χρέωσα ούτε για μισό ευρώ».

Για το έργο ης τότε διοίκησης όσο ήταν αυτός μέλος της: «Εγώ είμαι Αρειανός. Κάναμε τα 20 εκ. ευρώ αμέσως 5.300.000. Ενεργοποιήσαμε όλο το Κλ. Βικελίδης. Βάλαμε το Χαριλάου και το κάναμε Ολυμπιακό έργο. Γίνανε μαγαζιά, μειώσαμε το χρέος και μετά λόγω κάποιων αντιλήψεων που είχα σηκώθηκα και έφυγα. Υπήρχε μια διχογνωμία μέσα στα συμβούλιο. Όταν μια ομάδα διαφεύγει τον κίνδυνο, ορισμένοι παρέκκλιναν, ενώ εγώ είχα άλλη άποψη. Κάποιοι ήθελαν να γίνουν άγγελοι του Τσάρλι. Χρέη όσο ήμουν εγώ δεν έγιναν. Ήμουν μέχρι τον Ιούνιο του 2006. Η ομάδα δεν χρωστούσε σε κανέναν. Όταν ήταν να μπούμε στο άρθρο 44 μας χλευάζανε. Εγώ έκανα έναν μήνα να κοιμηθώ όταν παραιτήθηκα».

Για τον Λάμπρο Σκόρδα: «Ο κ. Σκόρδας είναι δουλευταράς και έξυπνος, αλλά είναι και πολύ παρορμητικός. Εγώ με τον Λάμπρο έχω να μιλήσω 6 χρόνια. Η διαφορά με τη διοίκηση Αθανασιάδη ήταν ότι πήρε ένα μαγαζί το οποίο το επένδυσε. Ο Λάμπρος ήταν ηγέτης και μπορεί να δουλέψει για τον Άρη 48 ώρες το 24ωρο. Τα χρέη του Λάμπρου είχαν επενδυτικό χαρακτήρα. Τώρα έχουμε 25 εκ. χρέη με κατεστραμμένο το μαγαζί».

Για το αν θα ενεργοποιηθεί ο ίδιος στην ΠΑΕ: «Για να πάει κάποιος από την Λέσχη στην ΠΑΕ πρέπει να παραιτηθεί. Άρα δεν σκοπεύω να κάνω κάτι τέτοιο».

Για τους λόγους για τους οποίος ενεργοποιήθηκε ούτως ώστε να σωθεί η ομάδα: «Εγώ δεν τρέχω επειδή έχω βάλει την υπογραφή μου στο άρθρο 44, αλλά το κάνω γιατί είμαι Αρειανός. Πρέπει να δικαιωθεί η τότε προσπάθειά μου και δεν θέλω να μείνουν ασυγχώρητοι οι άνθρωποι που έφεραν την ομάδα σε αυτή την θέση. Για μένα στον Άρη μέλημα είναι να τιμωρηθούν αυτοί. Η λέξη φτάνει πια πρέπει να διαγραφεί από το λεξιλόγιο του κόσμου του Άρη. Αγανάκτησα να βλέπω να γίνονται μεγάλα φαγοπότια. Από το σήμα του Άρη μεγαλούργησαν οικονομικά κάποιοι».

Για τις δικαιοδοσίες των μελών της διοίκησης: «Όταν υπάρχει ένα καθεστώς, όσο και να αλλάξει έχει κάποιες ρίζες, αλλά έχει σημασία ότι το καθεστώς αλλάζει. Εμείς είμαστε 7 άτομα και θα κάνουμε ένα ΔΣ αύριο. Ανεξάρτητα από τους ψήφους που πήρε ο καθένας θα αποφασιστεί ποιος θα είναι ο πρόεδρος. Ο πρόεδρος θα έχει τις περισσότερες ευθύνες. Δεν θα έχει όμως περισσότερες εξουσίες από τους άλλους».

Για το θέμα του Αναστόπουλου: «Εγώ δεν ασχολήθηκα με το θέμα γιατί ήμουν επικεντρωμένος στο θέμα της ΚΜΑ».

Στον επίλογό του στάθηκε στο μέλλον της ομάδας, αλλά και στον κόσμο: «Σκοπός μα είναι να λειτουργήσει κανονικά η ομάδα και να σωθεί οικονομικά και αγωνιστικά και να φτάσει εκεί που πρέπει. Στόχος είναι να στηρίξει αυτή την προσπάθεια ο κόσμος. Το έργο είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ο κόσμος δεν είναι κρύος αλλά έχει μια μεγάλη αμφισβήτηση. Τον δικαιολογώ απόλυτα».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: