Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Xαλκιάς δίνει στον Τσιρίλο, Τσιρίλο στον Ίβιτς και ...γκολ!

Οι αριθμοί και η προσφορά των Ιβιτς, Τσιρίλο και Χαλκιά που απασχολούν τον ΠΑΟΚ ...εξωαγωνιστικά.
Xαλκιάς δίνει στον Τσιρίλο, Τσιρίλο στον Ίβιτς και ...γκολ!
Βλάνταν Ιβιτς, Κώστας Χαλκιάς και Μπρούνο Τσιρίλο είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τον ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα μιας και "καίει" το θέμα των διακανονισμών με τους τρεις προκειμένου ο φάκελος της αδειοδότησης που θα εξεταστεί από την UEFA να είναι πλήρης.
Ετσι παρ' ότι αποτελούν παρελθόν για τον "Δικέφαλο" αναπόφευκτα βρίσκονται στην... ασπρόμαυρη ειδησεογραφία. Με αφορμή την παρουσία τους στον ΠΑΟΚ που απασχολεί... εξωαγωνιστικά πλέον, πάμε να δούμε ποια ήταν η προσφορά των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών αγωνιστικά.
Το κοινό σημείο στο οποίο θα μπορούσε να σταθεί κανείς για τους Τσιρίλο, Ιβιτς και Χαλκιά ήταν το καλό ξεκίνημα της καριέρας τους στον ΠΑΟΚ και το... άσχημο τέλος.
Βοήθησε αρχικά ο Χαλκιάς, αλλά...
Ξεκινάμε με τον έμπειρο τερματοφύλακα. Ηρθε στον "Δικέφαλο" την σεζόν 2008-09 και έκατσε κάτω από τα γκολπόστ σε 127 ματς. Οι πρώτες δύο χρονιές του δεν ήταν κακές. Το αντίθετο μάλιστα μιας και σε ουκ ολίγα ματς βοήθησε τον ΠΑΟΚ. Υπήρχαν αγώνες του ήταν ο... φύλακας-άγγελος της εστίας του "Δικεφάλου", τις τελευταίες δύο σεζόν ωστόσο δεν προσέφερε όσα θα ήθελαν οι "ασπρόμαυροι".
Υπήρχαν οι τραυματισμοί που τον ταλαιπώρησαν, ενώ κάποια λάθη του σε αγώνες της ομάδας είχαν ως αποτέλεσμα να του ασκηθεί μεγάλη κριτική. Σε αρκετά ματς έχασε την θέση του από τον Ντάριο Κρέσιτς και πλέον έπειτα από τέσσερα χρόνια αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ.
Τα τελευταία δύο χρόνια... διαφορετικός Ιβιτς
Διάστημα (σ.σ. τέσσερα χρόνια) το οποίο βρισκόταν στον "Δικέφαλο" και ο Βλάνταν Ιβιτς. Και αυτός είχε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στον ΠΑΟΚ. Ειδικότερα την σεζόν 2009-10, όταν ο ΠΑΟΚ τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα κερδίζοντας την έξοδό του στο Τσάμπιονς Λιγκ, είχε σημαντική προσφορά.
Τα τελευταία δύο χρόνια ταλαιπωρήθηκε και αυτός από τραυματισμούς και γενικώς δεν ήταν ο Ιβιτς... που γνωρίζαμε. Ο αριθμός των συμμετοχών του "έπεσε" αισθητά, δεν ήταν πλέον βασικός και ερχόταν περισσότερο από τον πάγκο, δημιουργικά και εκτελεστικά δεν "έδωσε" στον "Δικέφαλο" όσα είχε προσφέρει τις πρωτες δύο σεζόν και κάπως έτσι στα 35 του αποχαιρέτησε τον ΠΑΟΚ.
Αγωνιστική πτώση για Τσιρίλο...
Στα 35 του έκλεισε το κεφάλαιο ΠΑΟΚ και για τον Μπρούνο Τσιρίλο. Αγωνίστηκε στον "Δικέφαλο" τρία χρόνια. Η καλύτερη του σεζόν ήταν σαφώς η πρώτη, με τις τελευταίες δύο να έχει μια πτώση στην απόδοσή του. Πάντως σε αντίθεση με τους Χαλκιά και Ιβιτς, είχε περισσότερους αγώνες στα πόδια του τις σεζόν 2010-11, 2011-12. Ειχε ενεργό ρόλο αυτά τα τελευταία δύο χρόνια στους "ασπρόμαυρους", αν και δεν ήταν τα καλύτερά του είναι η αλήθεια.
Δεν κατάφερε πέρυσι να καλύψει το κενό του Πάμπλο Κοντρέρας, σε κάποια ματς προσπάθησε να βοηθήσει (σε κάποια τα κατάφερε), σε άλλα όμως δεν ενέπνεε τόσο μεγάλη σιγουριά, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να παίρνουν την απόφαση να μην συνεχιστεί η συνεργασία με τον Ιταλό.
Συνολικά οι αριθμοί τους...
Τσιρίλο: Σεζόν 2009-10, 2010-11, 2011-12
Πρωτάθλημα: 73 ματς/ Γκολ: 4
Κύπελλο: 7 ματς/ Γκολ: -
Ευρώπη: 23 ματς/ Γκολ: -
Ιβιτς: Σεζόν 2008-09, 2009-10, 2010-11, 2011-12
Πρωτάθλημα: 103 ματς/ Γκολ: 21
Κύπελλο:11 ματς/ Γκολ: -
Ευρώπη: 19 ματς/ Γκολ: 4
Χαλκιάς: Σεζόν 2008-09, 2009-10, 2010-11, 2011-12
Πρωτάθλημα: 106 ματς
Κύπελλο:11 ματς
Ευρώπη: 10 ματς.
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: