Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Η σημασία ενός έπους

Τρίτο στη σειρά στέμμα! Για την Ισπανία! Μια ποδοσφαιρική δύναμη, που πάντα έβγαζε μεγάλους σε κλάση παίχτες, αλλά δεν είχε τα ανάλογα αποτελέσματα η Εθνική της. Γράφει ο Στράτος Σεφτελής.
Η σημασία ενός έπους
Η Ισπανία, όπως σαν χώρα είναι πολλά κομμάτια, έτσι και η Εθνική της πάντα δεν μπορούσε να γίνει ομάδα, επειδή οι έντονες τοπικιστικές διαφορές (που έχουν πλέον τον χαρακτήρα εθνικιστικών διαφορών), έμπαιναν εμπόδιο στην προσπάθεια κάθε προπονητή να ενώσει αυτά τα εντελώς διαφορετικά κομμάτια. Και να τα κάνει ομάδα! Ο Ντελ Μπόσκε κατάφερε να εμπνεύσει. Να δώσει όραμα.
Να κάνει τους μεγάλους αστέρες που έχει στα χέρια του να αντιληφθούν πως πάνω από τις ομάδες τους υπάρχει η Εθνική! Πως αν καταφέρουν να νικήσουν ενωμένοι, έχουν πολλά να κερδίσουν σε προσωπικό επίπεδο. Κυρίως, έχουν να προσφέρουν ανεκτίμητη υπηρεσία στην Ισπανία, αποτελώντας πρότυπο κοινής προσπάθειας. Και αυτή η Ισπανία «φωνάζει» τα τέσσερα τελευταία χρόνια προς το εσωτερικό της χώρας ένα πελώριο? «μαζί μπορούμε»!
Σε μια περίοδο που η ιβηρική χώρα μαστίζεται από τεράστια κρίση και φαίνεται να διαλύεται ένας ισχυρός κρίκος που την κρατάει ενωμένη -η βασιλική οικογένεια- η Εθνική γίνεται σύμβολο ενότητας για μια χώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης εν μέσω χρεοκοπίας! Αρα, ο προχτεσινός θρίαμβος της παρέας του Τσάβι και του Ινιέστα έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από μια τεράστια ποδοσφαιρική επιτυχία. Είναι η (πρόσκαιρη;) αποθάρρυνση όσων ονειρεύονται την Ισπανία πέντε κομμάτια!
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: