Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ρεάλ – Κροατία – Συμμαχία! (video)

Ρεάλ – Κροατία – Συμμαχία! (video)
Ο Λούκα Μόντριτς είναι προ των πυλών του "Σαντιάγο Μπερναμπέου" και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει τον τέταρτο Κροάτη ποδοσφαιριστή που θα αγωνιστεί με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι προηγούμενοι τρεις συμπατριώτες του, έχουν αφήσει βαριά κληρονομιά και το www.sport-fm.gr θυμάται τα κατορθώματά τους.

Ρόμπερτ Προσινέτσκι

Ίσως ο αρτιότερος από πλευράς τεχνικής κατάρτισης Κροάτης ποδοσφαιριστής. Μέλος της «χρυσής» φουρνιάς Γιουγκοσλάβων η οποία έφτασε τον Ερυθρό Αστέρα μέχρι την κορυφή της Ευρώπης (1991), ο Προσινέτσκι εξαργύρωσε την πολύ καλή του τετραετία στην ομάδα του Βελιγραδίου με μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 1991, αντί δυόμιση δισεκατομμυρίων πεσετών (15 εκατομμύρια ευρώ σημερινή αντιστοιχία), ποσό εξωφρενικό για την εποχή. Οι τραυματισμοί ήταν το μόνιμο πρόβλημά του, γεγονός που ίσως δεν του επέτρεψε να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο που μπορούσε. Με τη φανέλα της «βασίλισσας» πέτυχε δέκα γκολ σε 55 εμφανίσεις, σε διάρκεια τριών χρόνων.




Νταβόρ Σούκερ

Αν ο Προσινέτσκι λογίζεται ως ο ποιοτικότερος Κροάτης ποδοσφαιριστής μέχρι σήμερα, τότε ο Νταβόρ Σούκερ είναι σίγουρα η απόλυτη κροατική μηχανή των γκολ. Η εκρηκτική του πενταετία στην Σεβίλλη (76 γκολ σε 153 εμφανίσεις) είναι το εισιτήριο για να περάσει τις πύλες του «Μπερναμπέου» το καλοκαίρι του 1996. Στη Μαδρίτη θα συνεχίσει την … πολύ καλή του σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα και θα πετύχει 38 γκολ σε 86 εμφανίσεις με την λευκή φανέλα στα τρία χρόνια που έμεινε στο δυναμικό της Ρεάλ. Τη σεζόν 1996-97 θα αναδειχθεί τρίτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 24 γκολ, ενώ την επόμενη θα πετύχει τρία χατ τρικ και θα βοηθήσει την Ρέαλ στο να κατακτήσει τον τίτλο. Έναν χρόνο αργότερα θα πάρει και το Τσάμπιονς Λιγκ στον τελικό του Άμστερνταμ.




Ρόμπερτ Γιάρνι

Σίγουρα ο Κροάτης που θυμούνται λιγότερο οι φίλαθλοι της Ρεάλ. Ο γνωστός μας και από το (πολύ) σύντομο του πέρασμα από τον Παναθηναϊκό Ρόμπερτ Γιάρνι, έπαιξε για μία σεζόν στην Ρεάλ (1998/99) και ήταν αυτό που λέμε πέρασε αλλά δεν ακούμπησε! Ο αριστερός φουλ μπακ μπορεί να συμπλήρωσε 27 συμμετοχές αλλά οι περισσότερες σημειώθηκαν ως αλλαγή. Πέτυχε μάλιστα και τρία γκολ αλλά η παρουσία του δεν ήταν αυτή που περίμεναν οι άνθρωποι της Ρεάλ.




πηγή: sport-fm.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: