Ο Κώστας Βασιλόπουλος σχολιάζει στο blog του την ήττα του ΠΑΟΚ, που κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν θύμισε ομάδα που μπορεί να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό.

Μια χαρά τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ! Συναγωνίστηκε με τον Παναθηναικό για το ποια ομάδα είναι πιο ακίνδυνη, άοσμη και άχρωμη και… κέρδισε. Κατάφερε –γιατί συγγνώμη, αλλά περί κατορθώματος πρόκειται- να φύγει από το ΟΑΚΑ χωρίς βαθμό απέναντι σε μια ομάδα που ναι μεν παρουσίασε βελτίωση στο παιχνίδι της με τον Ρότσα στον πάγκο, αλλά είχε σοβαρά προβλήματα σε όλες τις γραμμές που ο ΠΑΟΚ δεν επιχείρησε καν να εκμεταλλευτεί.
Οι παίκτες του Δικεφάλου ξέχασαν την αυτοπεποίθηση τους στα αποδυτήρια προκαλώντας έκπληξη ακόμα και στους αντιπάλους τους που είχαν προετοιμαστεί να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που υποτίθεται ότι θα διεκδικούσε τη νίκη στο ΟΑΚΑ για να μείνει σε απόσταση αναπνοής από τον Ολυμπιακό.
Υποτίθεται, γιατί ο ΠΑΟΚ με την εμφάνιση που πραγματοποίησε, μόνο ομάδα που δικαιούται να έχει έστω το δικαίωμα να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό, δεν θύμιζε. Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες να προηγηθούν νωρίτερα καθώς η κακή ανασταλτική λειτουργία του Δικεφάλου άφηνε ακάλυπτους χώρους.
Οι σωτήριες ενέργειες του Κουμάλο απέτρεψαν το κακό στο α΄ ημίχρονο αλλά μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη κάποια στιγμή το γκολ θα ερχόταν για τους «πράσινους» στην επανάληψη όπως κι έγινε. Το τραγικό είναι ότι ακόμα κι όταν ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ δεν έδειξε ότι διαθέτει την στρατηγική και τα ψυχικά αποθέματα να απαντήσει.
Συνέχισε να δείχνει ανώριμος για να διεκδικήσει αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ. Έριξε λευκή πετσέτα μισή ώρα πριν τελειώσει το παιχνίδι. Παραδόθηκε άνευ όρων στον αντίπαλο του που επαναλαμβάνω περίμενε ένα πολύ πιο δύσκολο απόγευμα.
Η έλλειψη παικτών με προσωπικότητα και ποιότητα κόστισαν ακριβά στον ΠΑΟΚ. Σε παιχνίδι όπως αυτό κόντρα στον Παναθηναικό δεν αρκεί ο ενθουσιασμός και το πείσμα των νεαρών για να κερδίσει μια ομάδα. Όταν παράλληλα δυο τρία βασικά ατού που θεωρητικά περιμένεις να σηκώσουν στις πλάτες τους την ομάδα, εμφανίζονται εκτός κλίματος, το τελικό 2-0 φαντάζει ως απόλυτα φυσιολογικό αποτέλεσμα.
Το κερασάκι στην Τούρτα το έβαλε ο Χακόμπο. Ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ (ίσως και του γηπέδου) κατάφερε να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής με τη συμπεριφορά του και να στερήσει από την ομάδα τις υπηρεσίες του στο επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.
Ανεξήγητη η συμπεριφορά του Ισπανού που ήταν ανεξέλεγκτος χωρίς κανείς να καταλάβει το λόγο. Η συγγνώμη που ζήτησε μετά το τέλος του αγώνα, σε μένα προσωπικά, δεν λεει τίποτε. Τους λόγους που προκάλεσαν την έκρηξη του πρέπει να εξηγήσει για να καταλάβουμε τι τον έκανε να συμπεριφερθεί σαν ταύρος σε υαλοπωλείο.
Αναπόφευκτα το ανάθεμα έπεσε στον Χακόμπο για ότι έγινε στο ΟΑΚΑ. Η εύκολη λύση είναι να τον και να τον «κατασπαράξουμε». Αυτό που αναρωτιέμαι εγώ είναι γιατί ο Ισπανός συμπεριφέρθηκε με τέτοιο τρόπο. Και αναρωτιέμαι γιατί ανάλογα συμπεριφέρθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν ο Λάζαρ και ο Λώρενς. Τι έγινε ξαφνικά στον ΠΑΟΚ και όλοι επιδεικνύουν τα νεύρα τους;
Θέλω να πω ότι αυτή η ιστορία με τις κόκκινες κάρτες και την αντισυμβατική συμπεριφορά των παικτών του Δικέφαλου έχω ξαναγράψει ότι χρειάζεται σοβαρή αντιμετώπιση. Η επιφανειακή ενασχόληση των υπευθύνων με το θέμα έχει ως αποτέλεσμα το πρόβλημα να παραμένει άλυτο.
Υ. Γ. 1 Σωστή η τοποθέτηση του Δώνη περί της ενίσχυσης που χρειάζεται η ομάδα. Δεν είναι όμως κάτι καινούργιο. Είναι κάτι που γνωρίζουμε από την έναρξη της περιόδου.
Υ. Γ. 2 Κανένα παράπονο δεν δικαιούται να έχει ο ΠΑΟΚ από τον διαιτητή και τους βοηθούς του.



πηγή: gazzetta.gr