Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

«Όλοι θέλουν Champions League»

«Όλοι θέλουν Champions League»
Για το προσεχές παιχνίδι με τη Σάλκε μίλησε ο Ραφίκ Τζεμπούρ τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του, θέλουν τη νίκη που θα τους βάλει σε τροχιά πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League.

Πρόσθεσε πως το γεγονός ότι η ομάδα δείχνει να έχει σχεδόν εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή συνέχεια μέσω Europa League προσδίδει λιγότερο άγχος, όμως υπάρχει η πίστη πως ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα είπε ο επιθετικός των Πειραιωτών στη Nova:

Για το ματς με τη Σάλκε:
«Είναι ένα παιχνίδι, ξέρετε. Είναι κάτι πολύ ωραίο να παίζεις ένα παιχνίδι στο Champions League. Είναι κάτι που πρέπει να το απολαύσουμε. Αν πάμε με αυτή τη νοοτροπία, να απολαύσουμε το παιχνίδι και να δώσουμε το 200% των δυνατοτήτων μας, νομίζω ότι θα κάνουμε τους πάντες υπερήφανους. Μετά το όνειρο μπορεί να πραγματοποιηθεί».

Για το αν το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει διασφαλίσει την παρουσία του στο Europa League τον κάνει να έχει λιγότερο άγχος:
«Ναι, ας πούμε πως έχουμε την ασφάλεια, όχι 100%, αλλά έχουμε μεγάλες πιθανότητες στη χειρότερη περίπτωση να περάσουμε στο Europa League. Αλλά, ειλικρινά προσβλέπω στο Champions League. Και νομίζω όλοι στην ομάδα θέλουν το Champions League. Δεν σκέφτονται το Europa League.

Το πόσο αλλαγμένος είναι ο Ολυμπιακός σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα με την Σάλκε:
«Νομίζω πως τώρα έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η ομάδα είναι πλήρης. Οι παίκτες έχουμε αρχίσει να καταλαβαίνουμε τα μηνύματα του προπονητή. Φυσικά, έχουμε καλύτερους αυτοματισμούς. Θεωρώ πως είναι δύο εντελώς διαφορετικές ομάδες. Και φυσικά στο στάδιο της προετοιμασίας ήμασταν εντελώς διαφορετικοί. Τώρα έχουμε προχωρήσει στη διοργάνωση. Με τη Σάλκε ήμασταν μόλις στην αρχή. Κάναμε μερικά λάθη τα οποία δεν τα κάνουμε τώρα».

Για τον άλλο αγώνα του ομίλου:
«Ειλικρινά, δεν ασχολούμαστε με αυτό το παιχνίδι. Θα είμαι συγκεντρωμένος στην απόδοσή μας. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας με τη Σάλκε. Θα δούμε τι θα γίνει στο άλλο παιχνίδι».

Για το στόχο του Ολυμπιακού στο ματς στη Γερμανία:
«Πάμε για τη νίκη. Ποτέ δεν πας με τη νοοτροπία να πάρεις την ισοπαλία ή κάτι τέτοιο. Πηγαίνεις για την νίκη. Και αν έρθει ισοπαλία, ήρθε ισοπαλία. Αλλά θα πάμε για τη νίκη».

Για το αν του λείπει ένα ευρωπαϊκό γκολ:
«Ναι, φέτος ναι. Ξέρεις δεν είχα τις ευκαιρίες που είχα πέρυσι να σκοράρω στο Champions League. Αλλά πρέπει να το κάνω. Πρέπει να το κάνω. Αν δεν τα καταφέρω, ας περάσουμε τουλάχιστον. Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα. Αν η ομάδα πάει καλά, τότε θα πάω και εγώ καλά».

Για τη στήριξη του κόσμου του Ολυμπιακού:
«Είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό. Κάθε φορά, όπως πέρυσι με την Μαρσέιγ ή με την Μονπελιέ, όλη η οικογένειά μου ή οι φίλοι μου, ήταν περήφανοι που έβλεπαν πόσοι φίλαθλοί μας είχαν έρθει για να υποστηρίξουν την ομάδα. Είναι οι φανατικοί οπαδοί της ομάδας. Αγαπούν την ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό, που ακολουθούν την ομάδα. Όπως λέμε είναι ο 12ος παίκτης μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: