Η ΑΕΚ πέρασε με 4άρα από την Βέροια και ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του για τα καλύτερα που έρχονται και τον ασύγκριτο λαό της!
Ηταν δεδομένο, πώς να το γράψω αλλιώς, θέμα χρόνου να ξεσπάσει κάπου η ΑΕΚ για όσα ανάποδα και άσχημα της έχουν... κάτσει τη σεζόν που διανύουμε! Διότι όσο κι αν θέλει να σου γυρνάει την πλάτη η μοίρα, να κάθονται όλα τα ανάποδα αποτελέσματα, να σε «βαράει» η διαιτησία και η θεά Τύχη, κάποτε θα γίνει και το σωστό, το αναμενόμενο...
Αυτό συνέβη στην Βέροια. Καθόλου, μα καθόλου, τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η ομάδα του Εβαλντ Λίνεν σημείωσε τέσσερα γκολ και πήρε ένα διπλό όχι μόνο ζωής όσον αφορά στην προσπάθεια να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας, αλλά μία νίκη εκτός έδρας που αναγκάζει τους πάντες στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο να εμπεδώσουν πως τώρα που υπάρχει κανονικός προπονητής θα συμβαίνουν και κανονικά πράγματα άρα και αποτελέσματα.
Η ΑΕΚ για μένα δεν έκανε το καλύτερό της ματς μέχρι στιγμής, αυτό το έκανε με αντίπαλο τον Αρη στο ΟΑΚΑ όπου δυστυχώς μόνο λόγω ατυχίας δεν κατάφερε να πετύχει τη νίκη, αλλά έκανε το πλέον ώριμο ματς και απέδειξε πως πλέον μαθαίνει για τα καλά όχι μόνο πώς να κλειδώνει μία νίκη μακριά από το γήπεδό της, αλλά και να τη μετατρέπει σε περίπατο!
Ηταν πολλοί εκείνοι που βιάστηκαν να κρίνουν τη μοίρα της φετινής ΑΕΚ. Ακόμη περισσότεροι εκείνοι που ήλπιζαν (και εξακολουθούν να το κάνουν) πως η Ενωση θα δεχτεί το πιο σοβαρό χαστούκι στην ιστορία της στο ποδόσφαιρο με έναν υποβιβασμό στην... καμπούρα της. Ομως αδίκως το εύχονταν, το ήλπιζαν και έφτασαν στο σημείο ακόμη και να το πιστέψουν όλοι αυτοί. Διότι ήταν πασιφανές απ' όλα τα ματς που έδωσε η ΑΕΚ πως δεν ανήκει στις χειρότερες ομάδες της φετινής λίγκας για να φτάσει στο σημείο να κινδυνεύσει η παρουσία της στην κατηγορία.
Οσοι είδαν τα ματς της Ενωσης με τον Αστέρα Τρίπολης, Πλατανιά, τον Αρη και την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ, αλλά και εκείνα με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό εκτός έδρας (όπου η ΑΕΚ ηττήθηκε στις λεπτομέρειες και με ένα γκολ διαφορά και κυρίως στο ντέρμπι με τους πράσινους ελέω Καρνέζη) όφειλαν να είχαν εμπεδώσει πως η ΑΕΚ έπρεπε να είχε τουλάχιστον αυτή τη στιγμή 15 βαθμούς...
Οπως και να 'χει αποδείχτηκε για πολλοστή φορά πως: ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΑΚΟΜΑ και δεν θα σταματήσουν να τραγουδάνε ποτέ!
Στην Βέροια οφείλω να ομολογήσω πως θεώρησα την απόφαση του κόουτς να ξεκινήσει βασικό φορ τον Κατίδη λανθασμένη, όπως και γενικά να είναι ξανά στην ενδεκάδα ο Φουρτάδο. Δεν μπορώ να πω ότι τον δικαίωσε η επιλογή του η συγκεκριμένη, αυτή με τον Κατίδη φορ, μια και το γκολ (πανέμορφο) που σημείωσε ήταν από απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ, ωστόσο η προσποίηση του στη φάση του τρίτου γκολ της ΑΕΚ θύμισε φορ περιοχής κι ας μην είναι τέτοιο όπως επιμένω προσωπικά τουλάχιστον μια και θεωρώ πως έχει περισσότερα να δώσει στον άξονα.
Φορ είναι ο Ανδρέας Σταματής αντίθετα που δεν μπορώ να τον κρίνω απόλυτα σαν αξία από μία ολιγόλεπτη συμμετοχή, αλλά στη φάση του γκολ που σημειώνει κάνει κίνηση κλασικού φορ και τελειώνει τη φάση με άψογο τρόπο...
Γενικά βέβαια δεν μπορώ να κρίνω αν όλοι όσοι πήγαν καλά, και οι περισσότεροι το έκαναν, απέδειξαν ότι αξίζουν να είναι στην ΑΕΚ και στην ενδεκάδα της. Σαφέστατα δεν πρέπει να ενθουσιάζεται κανείς σε επίπεδο... τρέλας, όπως έλεγα να μην απογοητεύεται και κανείς με τα ανάποδα αποτελέσματα. Δεν υπήρχε περίπτωση όλα τα ματς να πάνε κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική που αναφέρει πως ο καλύτερος πρέπει να κερδίζει.
Πρέπει να σημειώσω πως πολύ καλά πήγαν οι Λαγός σαν αριστερό μπακ, Κοντοές σαν στόπερ (θέλει έναν γρήγορο κεντρικό αμυντικό και όχι δυο τύπους ίδιους όπως είναι οι Κουτρουμπής και Γιάγκο), Κορδέρο για άλλη μία φορά, ο Βλάχος που έπαιξε όλη την πλευρά... Εννοείται πως αποδείχτηκε πως ο Γκερέιρο πρέπει να παίζει πάντα βασικός.
Τώρα για τις 5 κίτρινες που αντίκρισαν ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ σε ματς που η ομάδα κέρδισε 4-0 και έκανε πολλές τελικές προσπάθειες για να έχει ακόμη μεγαλύτερο σκορ με πρωταγωνιστές τους Κορδέρο, Κατίδη, Φούντα (ο οποίος πέτυχε πανέμορφο γκολ χρησιμοποιώντας το μυαλό του) και Γκερέιρο που θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει κι άλλα γκολ!
Πλέον η ΑΕΚ έχει μπροστά της μία μοναδική ευκαιρία να φτάσει ακόμη και τους 20 βαθμούς με τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου βάσει αγωνιστικού προγράμματος, αν όχι να κάνει απόλυτο νικών, τότε σίγουρα μπορεί τους 15 με 18. Η ομάδα του Λίνεν υποδέχεται τώρα τον Λεβαδειακό που κέρδισε στην Κρήτη τον ΟΦΗ και έπειτα για δεύτερο σερί ματς παίζει εντός με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα που αποτελεί μεγάλη έκπληξη, όχι για μένα που ξέρω προσωπικά τη δουλειά και τον ίδιο τον Γιάννη Χριστόπουλο. Επειτα παίζει στην Κομοτηνή με αντίπαλο τον Πανθρακικό και στο τέλος του πρώτου γύρου φιλοξενεί τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ...
Τα καλύτερα έρχονται για την ΑΕΚ και μακάρι αυτό να σημαίνει ότι έρχεται ένα σούπερ νικηφόρο σερί που θα σημάνει και την ολική ανατροπή στη βαθμολογία για την Ενωση και το γεγονός ότι στον Β΄ γύρο θα μπορεί να διεκδικεί κάτι πολύ παραπάνω από αυτό που κάνει τώρα, δηλαδή να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας.
Η ΑΕΚ πλέον έχει από πάνω της με μόλις δυο βαθμούς διαφορά τις εξής ομάδες: Αρη, Ξάνθη και Πανθρακικό, στον πόντο απέχει η Βέροια, με τρεις πόντους παραπάνω είναι η Κέρκυρα και 4 βαθμούς διαφορά έχει ο Λεβαδειακός τον οποίο υποδέχεται η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την αγωνιστική που μας έρχεται... Ενώ από την 5η θέση στην οποία βρίσκεται ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης η ομάδα του Λίνεν απέχει 7 βαθμούς (με παιχνίδι, το μεταξύ τους, λιγότερο οι συγκεκριμένες ομάδες)...
Προφανώς λοιπόν και σε αυτό το πρωτάθλημα με τις συγκεκριμένες ομάδες και την αξία τους μέχρι στιγμής η ΑΕΚ μπορεί να ελπίζει σε πολύ περισσότερα στο άμεσο μέλλον...
Ειδικά με τη στήριξη που τυγχάνει η ομάδα από τον κόσμο της μόνο στα καλύτερα μπορούμε να ελπίζουμε. Είναι μοναδικό και απίθανο αυτό που βιώνουμε όλοι φέτος σχετικά με τη στήριξη και τη συμπαράσταση των οπαδών της Ενωσης στην ομάδα τους παρά το γεγονός πως αυτή βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας.
Ηταν ένα απίθανο και ανεπανάληπτο πάρτι αυτό που είδαμε στο πέταλο της Βέροιας και γενικά είναι μοναδικό και ασύγκριτο αυτό που συμβαίνει με τον κόσμο της ΑΕΚ που στηρίζει στα πολύ δύσκολα την ομάδα και αποδεικνύει το: ΑΕΚ στα εύκολα και ΑΕΚάρα στα δύσκολα... Ο κόσμος της Ενωσης είναι ο απόλυτος MVP του πρωταθλήματος που... τρέχει και η βάση για να δημιουργηθεί κάτι πολύ ισχυρό – δυνατό και στο αγωνιστικό κομμάτι. Γι' αυτό και ο Λίνεν πριν και μετά κάθε ματς είναι εκεί, κοντά τους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, γιατί ξέρει και καταλαβαίνει καλά πόσο μεγάλο ρόλο θα παίξει σε όλο το φετινό πρωτάθλημα.
Υγ: Είναι πασιφανές πως η ΑΕΚ είχε ανάγκη από προπονητή που θα της έδινε σχέδιο – πλάνο και θα μπορούσε να εξελίξει τους ποδοσφαιριστές της και να τους φτιάξει στο κομμάτι της τακτικής παιδείας και της πειθαρχίας. Αυτό αποδείχτηκε από τα δύσκολα ματς και όχι στα εύκολα. Αποδείχτηκε με τον Παναθηναϊκό αλλά και τον Ολυμπιακό με όποια λάθη κι αν έγιναν, διότι φάνηκε πως η ΑΕΚ είχε άνθρωπο στον πάγκο της με συγκεκριμένο σχέδιο για κάθε ένα από τα ματς που κλήθηκε να δώσει... Αν ήταν στην τεχνική της ηγεσία από την αρχή της σεζόν ο Λίνεν σίγουρα θα είχαμε ήδη διαφορετικά αποτελέσματα... 



πηγή: gazzetta.gr