Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ναι, ο "Βαρδινογιαννισμός" πληρώνεται ακριβά!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για το ποια είναι η αιτία για το. ..ξύγκι που βγάζει από τη μύγα η διοίκηση του ΠΑΟ καθαρίζοντας πρόσωπα με γνωστούς "οικογενειακούς δεσμούς"...
Η ανεπίσημη εκδοχή που περνάει «γραμμή» από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα Μέσα που εκφράζουν τον σύλλογο για τις πάση φύσεως εκκαθαρίσεις, τη σκούπα και φαράσι που πέφτει – και θα εξακολουθήσει να πέφτει – στην Παιανία και την εταιρία, είναι «οικονομικές περικοπές».
«Τελειώνουν» διοικητικά στελέχη (Γόντικας) και ποδοσφαιριστές (Μπουμσόνγκ, Βύντρα) λόγω των υψηλόμισθων αμοιβών τους, προκειμένου να… βγει ξύγκι από την μύγα και να συνεχίσει το «θεάρεστο έργο της», έως την… απόλυτη ισοπέδωση του οικοδομήματος, η τωρινή διοίκηση.
Η οποία συντηρείται στην εξουσία χωρίς να «ματώνει» ούτε με σέντσι! Συντηρείται με τα ψέματα, εναλλασσόμενες προφάσεις εν αμαρτίαις (φταίει ο Ολυμπιακός, ο Μαρινάκης, οι διαιτητές, η παράγκα, η… Μαρία η κουτσή από τα Μέγαρα) διαρκείς ανακαλύψεις φαιδρών δικαιολογιών που ούτε μικρά παιδιά δεν θα σκαρφιζόντουσαν, αρκεί να ξεγελάσουν τη μαμά και τον μπαμπά για να μην πάνε για ύπνο.
Κι όταν η κατάσταση τείνει να εκτραχυνθεί, όταν ο αντιπρόεδρος Χρ. Παναγόπουλος – την ίδια ώρα που ο πρόεδρος έχει… πιει «εξαφανιζόλ» κι έχει γίνει Χουντίνι - αναγκάζεται να «απολογηθεί» στα πηγαδάκια των «λαϊκών δικαστηρίων» που στήνονται έξω από το ΟΑΚΑ, γιατί οι «τριάρες» από τη Βέροια, οι ήττες σαν αυτή από τον Λεβαδειακό και το… χαμηλό βαρομετρικό των «-22», τους ξεγυμνώνουν, τους ξεμπροστιάζουν, έπονται οι προγραφές.
Βγαίνει η χατζάρα και… όποιον πάρει ο χάρος. Τα εξιλαστήρια θύματα να είναι καλά!...
Από την υποστολή σημαίας με τον «γέρο» και «απαιτητικό» Καραγκούνη, που αξίωνε ο γκρινιάρης να παίζει ντε και καλά, ενώ ο… πάνσοφος Ζεσουάλδο τον είχε βγάλει σκάρτο, αλλά και τον «αντάρτη» Κατσουράνη που είχε… αναποδογυρίσει τα αποδυτήρια, η διοίκηση του ΠΑΟ επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου, τυφλή σφαγή που θα… ζήλευε και ο Ηρώδης!
Χωρίς να δίνει λογαριασμό, χωρίς να υπολογίζει καμία αξία, καμία ιστορία και καμία προσφορά του καθενός στο σύλλογο, την ώρα που η ηγεσία και τα περισσότερα μέλη της, είναι οι «χθεσινοί» στο σύλλογο!
Σειρά μετά τους δύο παλαιότερους διεθνείς της ομάδας, παίρνει ο τρίτος της ιεραρχίας, Λουκάς Βύντρα. Ένας εξ’ αυτών, που παρότι έχει δώσει (αποδεδειγμένα) και την ψυχή του για το «τριφύλλι», του κολλήσανε (χωρίς αιδώ) τη ρετσινιά του «πουλημένου»!
Η διεθνής καριέρα του Μπουμσόνγκ και η καταξίωση που έφερε μαζί του από το εξωτερικό ο Γάλλος, πήγαν… περίπατο για τους ιθύνοντες της «πράσινης» ΠΑΕ, εν μία νυκτί. Η σταγόνα που ξεχείλισε, υποτίθεται, το ποτήρι για τον Ζαν Αλέν - σύμφωνα με τους «φωστήρες της μπάλας» που έχουν καταλάβει τις καρέκλες του δ.σ. του ΠΑΟ και σκέφτονται καταπώς προκύπτει να… καρφωθούν κιόλας πάνω τους για να μην τους κουνήσει κανείς! - ήταν τα γκολ-«δώρα» στους Βοιωτούς.
Μαζί του, ο «Μπουμ» συμπαρέσυρε με… κρότο και τον φουκαριάρη τον Ρότσα, που ξαναγύρισε στα παιδάκια του, στις ακαδημίες της Παιανίας. Ο ίδιος άνθρωπος για τον οποίο ο Γιάννης Αλαφούζος έπινε νερό στο όνομά του προ τριών εβδομάδων αναγγέλλοντας ότι θα βρίσκεται στον πάγκο για πολλά χρόνια. Εννοούσε προφανώς της Κ20, αλλά δεν το διευκρίνισε και έγιναν παρερμηνείες!
Έρχεται η ώρα του διαζυγίου με τον Λάζαρο και με τον Λέτο φυσικά – ειδάλλως δεν παίζει ο «Φου Μαν Τσου» Καζιγιάμα - και, ποιος άραγε να ξέρει, για ποιον αμέσως μετά θα χτυπήσει η κουδούνα;
Παράλληλα οι βαθιές εκκαθαρίσεις εκτείνονται και στον τομέα των στελεχών. Παύθηκε από τα καθήκοντα του συμβούλου της διοίκησης (γιατί τώρα πια τα «ξέρουμε» όλα!) ο Δημήτρης Γόντικας και έχουν προετοιμασθεί κι άλλοι υπάλληλοι της ΠΑΕ ότι βρίσκονται ήδη στον προθάλαμο εξόδου!
Κι όσο αν ο ίδιος και οι συνεργάτες του προέδρου του Παναθηναϊκού αρνούνται, επίσημα ή συνήθως ανεπίσημα, ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τον Γιάννη Βαρδινογιάνννη, δεν φαίνεται να πολυπείθουν κανέναν.
Μόλις «χτες», στην τελευταία γενική συνέλευση ο Γ. Αλαφούζος κατηγόρησε τον Τζίγγερ ότι ουσιαστικά... δεν έβαζε λεφτά στην ΠΑΕ.
«Καθάρισε» Ρότσα (για να φέρει τον παντελώς άγνωστο, β’ κατηγορίας προπονητή Φάμπρι) και Γόντικα που είναι άνθρωποι της οικογένειας και, γενικά, «τρώγονται» πρόσωπα που ανήκουν στο στενό ή το πιο ευρύ περιβάλλον Βαρδινογιάννη.
Για τον Χουάν μάλιστα – όπως και για εκείνους τους ποδοσφαιριστές που εν ολίγοις τους κατάντησαν «ρουφιάνους» στα μάτια της κοινής γνώμης μετά το διασυρμό στη Βέροια – φημολογείται ότι η «κατεύθυνση» δόθηκε από μερίδα κάποιων οργανωμένων.
Οι οποίοι είναι γνωστό ότι έκαναν τον μεγάλο αγώνα να «πέσει» ο Βαρδινογιάννης και έπαιζαν σημαντικό ρόλο επί των ημερών της προεδρίας Πατέρα!
Και, βέβαια, η ανοιχτή, συνομολογούμενη «κολλεγιά» με Α. Βγενόπουλο και Ν. Πατέρα, βαίνει προς την ίδια κατεύθυνση: Τον «από-Βαρδινογιαννισμό»!
Θα πείτε: Εσύ τώρα, τι «κόπτεσαι»; «Μπλογκάρω», γράφω άποψη. Μέσα από μια αλυσίδα γεγονότων προκύπτει με σαφήνεια… ανοσιούργημα αποφάσεων και πράξεων στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οδηγώντας την στην καταστροφή, σύμφωνα με το «τιτίβισμα» και του Άγγελου Μπασινά. Και «ήδη έχει κάνει μεγάλη ζημιά…» πρόσθεσε ο βετεράνος διεθνής.
«Εγώ γιατί κόπτομαι;» επιμένετε; Δημοσιογραφικά, επειδή ο ΠΑΟ, αυτός ο ΠΑΟ συγκεκριμένα, είναι θέμα. Πονεμένη ιστορία.
Αλλά και… πειραϊκά είναι ένα θέμα. Ξέρεις τι είναι να ρίχνεις ματιές από τα ψηλά της βαθμολογίας στα χαμηλά και να σε πιάνει (αν έχεις και λίγο υψοφοβία) ίλιγγος και ο Παναθηναϊκός να μη φαίνεται;


πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: