Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Στην Ιταλία δεν… περνάει ο ρατσισμός!

Την θέση της στα θέματα ρατσισμού διαχωρίζει η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, από την UEFA και τη FIFA, όπως τόνισε ο πρόεδρος Τζιανκάρλο Αμπέτε.

Στην Ιταλία δεν… περνάει ο ρατσισμός
Το πρόσφατο συμβάν με την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ σε φιλικό της Μίλαν με την Προ Πάτρια, έχει δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διαχώρισε τη θέση της από την UEFA και τη FIFA στα θέματα αντιμετώπισης του ρατσισμού, μετά τη δήλωση του Ζεπ Μπλάτερ ότι ήταν λάθος η αντίδραση του Μπόατενγκ να αποχωρήσει από το γήπεδο μετά από τα ρατσιστικά σχόλια που έγιναν εις βάρος του.

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας, Τζιανκάρλο Αμπέτε, τόνισε ότι πρέπει να τιμωρούνται όσοι κάνουν ρατσιστικές επιθέσεις, ώστε να προστατεύονται οι παίκτες και το άθλημα.

«Δεν πρέπει να μας απασχολεί το αν θα χρειαστεί να αλλάζουμε τις αγωνιστικές ή να ακυρώνουμε τα παιχνίδια. Δεν είναι αυτό πρόβλημα. Το σημαντικότερο είναι να απομακρύνουμε από τα γήπεδα όλους αυτούς που με την ρατσιστική τους συμπεριφορά "μολύνουν" τους πολιτισμένους ανθρώπους, που θέλουν να παρακολουθήσουν έναν αγώνα. Είμαστε προετοιμασμένοι, αν χρειαστεί, το να ακυρώσουμε παιχνίδια ομάδων, σε προσωρινή ή μόνιμη βάση, ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο του ρατσισμού. Όλος ο αθλητικός κόσμος πρέπει να συμφωνήσει στο να απομακρυνθούν από τα γήπεδα αυτοί οι άνθρωποι», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Αμπέτε.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: