Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Τι κανόνια, τι «χωριάτες»…!

Τίποτα δεν φοβάται η Μπράντφορντ και συνεχίζει την ανεξέλεγκτη πορεία της στο Capital One Cup επικρατώντας 3-1 της Άστον Βίλα στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό!

Τι κανόνια, τι «χωριάτες»…
Έχοντας πετάξει εκτός συνέχειας την Άρσεναλ, επικράτησε 3-1 της Άστον Βίλα στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό και απομένουν πλέον 90 λεπτά προσπάθειας και υπεράσπισης του αβαντάζ για να φτάσει στον τελικό του «Γουέμπλεϊ»!

Με το ποδοσφαιρικό τους θράσος να έχει χτυπήσει… κόκκινο, οι ποδοσφαιριστές της Μπράντφορντ δεν ήθελαν να μείνουν στις ωραίες στιγμές της πρόκρισης εις βάρος της Άρσεναλ στα προημιτελικά. Ήθελαν να τις ξαναζήσουν.

Έτσι, οι Γουελς, ΜακΆρντλ και ΜακΧιού προκάλεσαν παροξυσμό στις εξέδρες με τα γκολ που πέτυχαν και με το 3-1, η Μπράντφορντ θα ταξιδέψει στο «Βίλα Παρκ» για να γράψει το αμέσως επόμενο κεφάλαιο του φετινού της «παραμυθιού».

Κάκιστη για ακόμα ένα παιχνίδι η αμυντική λειτουργία της Άστον Βίλα, με το γκολ του Βέιμαν να τη βοηθάει ελάχιστα (τα εκτός έδρας γκολ έχουν ισχύ μονάχα σε περίπτωση παράτασης στον επαναληπτικό) και να χάνει με τραυματισμό τον Ντάρεν Μπεντ.

Το ματς:

Το θέμα, τελικά, ήταν απλό για τη Μπράντφορντ. Αν κατάφερνε να εξουδετερώσει τον Κριστιάν Μπεντεκέ με την άμυνά της, θα μπορούσε να… διαλύσει την Άστον Βίλα. Και αυτό έγινε φανερό από την εικόνα του παιχνιδιού. Οι «χωριάτες», πλησίασαν στο γκολ στο 10ο λεπτό με κεφαλιά του υψηλόσωμου Βέλγου και μετά… απείλησαν ξανά λίγο πριν το ημίχρονο. Η Μπράντφορντ, κατάλαβε ότι η άμυνα της ομάδας του Λάμπερτ ήταν η «αχίλλειος πτέρνα» της και προσπάθησε να τη χτυπήσει. Το έκανε αποφέροντας μεγάλη ζημιά για τον σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ, στο 18ο λεπτό, με τον Γουελς να γράφει το 1-0 και να αφήνει τους «χωριάτες» να φωνάζουν για φάουλ στον ρέφερι, πριν το καταλυτικό κόρνερ από το οποίο προήλθε το γκολ. Στο 39’, ο Χάνσον που σε όλο το πρώτο μέρος έκανε άνω – κάτω τα μετόπισθεν της Βίλα, έπιασε την κεφαλιά από σέντρα του Χάινς, αλλά η μπάλα έσκασε στο χορτάρι και πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η Άστον Βίλα έμοιαζε να παίζει… μονάχα με τον Ματ Ντουκ. Μόνο που ο έμπειρος γκολκίπερ της Μπράντφορντ βρέθηκε σε εξαιρετική νύχτα! Στο 48’ απέκρουσε καρφωτή κεφαλιά του Μπεντεκέ από σέντρα του Μπάναν και δύο λεπτά αργότερα, απομάκρυνε την προβολή του Αγκμπονλαχόρ! Ο Πολ Λάμπερτ έβαλε στο παιχνίδι τον Ντάρεν Μπεντ για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην επίθεση της ομάδας του και αυτός έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 68ο λεπτό, στέλνοντας τη μπάλα άουτ με κεφαλιά… ακριβώς κάτω από το οριζόντιο δοκάρι. Η Μπράντφορντ, όμως, θα προκαλούσε νέο σοκ και στο 76’, ο ΜακΆρντλ με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, γράφοντας το 2-0 μπροστά στους οπαδούς που παραληρούσαν. Το… πάρτι, βέβαια, θα μπορούσε να συνεχιστεί, αλλά ο Χάνσον στο 80’ είδε τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Ο Βέιμαν στο 83ο λεπτό μείωσεπερνώντας τη μπάλα πάνω από τον Ντουκ, αλλά ο ΜακΧιου με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Τζόουνς έγραψε το τελικό 3-1!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπράντφορντ: Ντουκ, Ντάρμπι, ΜακΧιού, ΜακΆρντλ, Άτκινσον, Τζόουνς, Ντόιλ, Χάνσον, Χάινς (65’ Τούργκοτ), Γουελς.

Άστον Βίλα: Γκίβεν, Κλαρκ, Μπένετ, Μπέικερ, Λόουτον, Ενζόγκμπια, Ντελφ, Μπάναν, Αγκμπονλαχόρ (57’ Μπεντ, 85’ Μπερκ), Μπεντεκέ, Βέιμαν.

Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: