Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Στην τελική ευθεία… για την πιο μεγάλη «μάχη»

Με την Παρασκευή, ημέρα εκδίκασης της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 από τον Άρη, να πλησιάζει πλέον… επικίνδυνα, η διοίκηση των «κίτρινων» κορυφώνει όλες εκείνες τις επαφές που είναι απαραίτητες για να μπορέσει να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση των πιστωτών της.

Ήδη, σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του Στάθη Τσομίδη (φιλοξενούνται στη σελίδα 13) οι επαφές έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 70% και απομένουν ορισμένες ακόμη, ούτως ώστε να υπάρχει αισιοδοξία πως το δικαστήριο δεν θα προβάλλει αντιρρήσεις. Στα πλαίσια των επαφών αυτών υπάρχει δέσμευση από δικηγόρους που εκπροσωπούν πιστωτές του Άρη, ότι θα παρέμβουν υπέρ των «κίτρινων» στο δικαστήριο για να επαυξήσουν το θετικό κλίμα που έχει καλλιεργηθεί.

Συνάντηση με το νομικό συμβούλιο του κράτους

Οι άνθρωποι του Άρη, κατόπιν συνεννόησης που υπήρξε στα συμβούλια της προηγούμενης εβδομάδας, έχουν μοιράσει τις αρμοδιότητες, ούτως ώστε να προλάβουν να είναι έτοιμοι μέχρι και την Παρασκευή. Χθες το μεσημέρι, αντιπροσωπεία του Άρη (Γρόλλιος, Αργυριάδης, Τικπασάνογλου) είχε συνάντηση με το νομικό συμβούλιο του κράτους (στη Θεσσαλονίκη). Σε αυτή τη συνάντηση, επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά πως υπάρχει η πρόθεση το δημόσιο να αναγνωρίσει το δίκαιο αίτημα του Άρη. Όλα όμως, θα ξεκαθαρίσουν το πρωί της Παρασκευής όταν και θα διαφανεί η οριστική πρόθεση του Δημοσίου και το αν θα επιλέξει να κάνει παρέμβαση κατά του Άρη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζονται τα ραντεβού

Τα ραντεβού των ανθρώπων του Άρη όμως δεν πρόκειται να διακοπούν αφού θα συνεχιστούν και σήμερα, μέχρι να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή (σε ποσοστό) έγγραφη συναίνεση από τους πιστωτές της ομάδας. Ήδη μέσω των ανθρώπων της διοίκησης, εκφράζεται η αισιοδοξία πως μέχρι το πρωί της Παρασκευής, θα είναι 100% έτοιμοι να βρεθούν ενώπιον του δικαστηρίου και να αποδείξουν τη χρησιμότητα της υπαγωγής του Άρη στο άρθρο 99. Σύμφωνα με τους νομικούς που χειρίζονται την σχετική υπόθεση άλλωστε δεν τίθεται θέμα αναβολής της υπόθεσης από το δικαστήριο και εκτός όλων των άλλων μεγάλη προσπάθεια θα καταβληθεί ούτως ώστε να διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή, που αποτελεί την καλύτερη δυνατή «ασπίδα» της ΠΑΕ από τους πιστωτές της.

Μέχρι αύριο η ενημερότητα

Το αργότερο μέχρι το πρωί της αυριανής ημέρας, αναμένεται οι άνθρωποι του Άρη να έχουν στα χέρια τους τη φορολογική ενημερότητα, που είναι απαραίτητη τόσο για την εκδίκαση της αίτησης για το άρθρο 99 όσο όμως και για την ολοκλήρωση των μεταγραφικών κινήσεων για τις οποίες έχουν ήδη γίνει όλες οι επαφές. Για τη φορολογική ενημερότητα, οι «κίτρινοι» κατέθεσαν αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 15 για τις ανώνυμες εταιρίες και σήμερα αναμένουν την απάντηση, ενώ ταυτόχρονα είναι σε αναμονής της οριστικής ψήφισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου με την ειδική τροπολογία για τη ρύθμιση των χρεών. Σε ότι αφορά την ασφαλιστική ενημερότητα, οι «κίτρινοι» πρέπει να διαθέσουν ένα ποσό που πλησιάζει τις 40 χιλιάδες ευρώ για να μπορέσουν να την αποκτήσουν όπως έγινε και στις περιπτώσεις της ΑΕΚ και του Πανιωνίου.


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: