Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ο Ρότσα, ο Φάμπρι και η στήριξη...!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο blog του στο gazzetta για τα... γεγονότα που με ταχύτητα φωτός συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό, για το τέλος του Ρότσα και τον Φάμπρι!
To διαζύγιο με τον Ρότσα το περίμενα εδώ και 20 ημέρες. Από το ματς με την Προοδευτική και τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Χουάν φαινόταν ότι το γυαλί είχε ραγίσει .
 Στο blog μου στις 20 Δεκεμβρίου- με τίτλο « το γυαλί ράγισε»- την στιγμή, που οι περισσότεροι έβγαζαν ένα θετικό κλίμα μετά την πρώτη κρίση Ρότσα, Αλαφούζου εγώ ανέφερα:
«Εγώ, πάντως, κόντρα στο πολύ θετικό κλίμα, που βγαίνει σήμερα για τη συνέχεια της συνεργασίας των δύο πλευρών θα πω ότι το γυαλί μεταξύ Αλαφούζου, Ρότσα ράγισε μετά τα όσα έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης. Και όταν το γυαλί ραγίζει δύσκολα ξανακολλάει, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Με λίγα λόγια , κόντρα στο ρεύμα που υπάρχει αυτές τις ώρες, δεν βλέπω να μακροημερεύει ο Χουάν στην θέση, που είναι σήμερα. Και επειδή ίσως δεν θα το θέλει ο ίδιος, που πέρασε δύσκολες ώρες αυτό το τριήμερο με όλα αυτά που έγιναν, αλλά και γιατί είναι θέμα χρόνου να γίνει άλλη μία παρεξήγηση σαν αυτή που έγινε την Τετάρτη μετά τις δηλώσεις με την Προοδευτική.
Ο χρόνος θα δείξει...». Από τότε , λοιπόν, φαινόταν, αυτό που έγινε στις 7 Γενάρη . Μία απόφαση, που πήρε η διοίκηση, αλλά απ'ότι μαθαίνω ανακούφισε και τον Ρότσα, που έβλεπε το βαρύ κλίμα στα αποδυτήρια .
Ο Αλαφούζος σε συνεργασία με τον Βαρέλα έψαχνε ξένο τεχνικό από την Ισπανία με χαμηλό μπάτζετ, ώστε να μπορέσει να τον πάρει ο Παναθηναϊκός μέχρι το καλοκαίρι και βλέπουμε. Και τελικά προέκυψε Φάμπρι. Τα περισσότερα σχόλια που ακούγονται είναι αρνητικά . Για την φιλοσοφία του , όλοι λένε, ότι είναι προπονητής που δίνει βάση στην καλή αμυντική λειτουργία.
Οπως και να έχει ο προπονητής θα κριθεί στην πορεία. Βέβαια για μένα κανένας ξένος προπονητής, όπως και αν λέγεται μπορεί να κριθεί μέσα σε δύο, τρεις μήνες.
Για να τον βοηθήσει η διοίκηση να πετύχει ότι καλύτερο μπορεί πρέπει χθες όχι αύριο να στηρίξει αυτή την ομάδα αυτούς τους παίκτες, που θα μείνουν στην Παιανία μετά τις εκκαθαρίσεις και τις αποχωρήσεις, που είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μόνο αν ο Παναθηναϊκός γίνει και πάλι ομάδα , μόνο αν η αρρωστημένη νοοτροπία φύγει , μόνο αν ο παίκτης χαίρεται να πηγαίνει για προπόνηση και να παίζει στο ΟΑΚΑ, μπορεί ο Παναθηναϊκός να κάνει ένα βήμα μπροστά.
Ακόμα και με μέτριους παίκτες και υγιή νοοτροπία μία ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά. Αντίθετα με πολύ καλούς παίκτες και άρρωστη νοοτροπία μπορεί μία ομάδα να πάει από το κακό στο χειρότερο.
Το τελευταίο διήμερο οι περισσότεροι φίλοι του Παναθηναϊκού παρακολουθούν τις εξελίξεις με αγωνία για το μέλλον. Στο χέρι του Αλαφούζου και της διοίκησης είναι να εξηγήσουν στον κόσμο το πλάνο τους με ακρίβεια και ειλικρίνεια.
Και κυρίως να«στηρίξουν μέχρι θανάτου»(όπως έλεγε και ο μεγάλος Ζάετς ) αυτή την ομάδα, αυτούς τους παίκτες που θα μείνουν και θα έρθουν στην Παιανία και να επιστρέψει το χαμόγελο στα πρόσωπά τους.
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: