Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ζυμώσεις για το «99»

Σήμερα αναμένεται να πάρουν στα χέρια τους οι νομικοί της ΚΑΕ Άρης, τυπικά και επίσημα, την απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για το άνοιγμα της διαδικασίας που θα οδηγήσει (ή όχι) την ΚΑΕ Άρης, στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 99. Αυτό θα σημάνει και την έναρξη των μελετημένων κινήσεων που θα πρέπει να γίνουν από την ΚΑΕ Άρης, σε συνεργασία με τους δικηγόρους, ώστε να μπορέσουν να πείσουν τον δικαστικό επόπτη που όρισε το δικαστήριο και να προχωρήσουν στην επίτευξη του στόχου τους.
Σήμερα ή αύριο αναμένεται να υπάρξει ένα ραντεβού της διοίκησης και των νομικών, ώστε να μπει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο κινήσεων και να συμφωνηθούν τα βήματα που θα ακολουθηθούν. Να προκύψει μια κατηγοριοποίηση των χρεών και μια ιεράρχηση των πιστωτών, ώστε να ξέρουν από πού θα ξεκινήσουν και που θα τελειώσουν τις διαπραγματεύσεις τους. Να κλειστεί το ραντεβού με το Υπουργείο Οικονομικών και να πραγματοποιηθεί το ταξίδι στην πρωτεύουσα (λογικά την ερχόμενη εβδομάδα), ώστε να μπει σε σειρά ο «ανοικτός λογαριασμός» με το Δημόσιο.  Να αποφασιστεί η ρύθμιση που θα επιλεγεί, ώστε να αντιμετωπιστεί επιτυχώς και χωρίς να παραλειφθεί κάποια δόση, το χρέος προς το ΙΚΑ.
Φυσικά, στο «κάδρο» αναμένεται να μπουν ξανά οι μέτοχοι της ΚΑΕ Άρης, ώστε και να συμφωνήσουν με τις κινήσεις που θα πραγματοποιηθούν αλλά και να συνεισφέρουν οικονομικά και ηθικά, στην επίτευξη των απαιτούμενων συμφωνιών. Ήδη, χθες στο Αλεξάνδρειο, υπήρξε μια συνάντηση του Λευτέρη Αρβανίτη με τον πρόεδρο της ΓΕΝΕΣΙΣ – του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ – Θόδωρου Κουρόγλου. Οι δυο άνδρες συζήτησαν για το άρθρο 99, τις υποχρεώσεις και τα χρήματα που απαιτούνται και συμφώνησαν να κανονιστεί άμεσα μια νέα συνάντηση μεταξύ διοίκησης, μετόχων και ανθρώπων που μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά στην ΚΑΕ.
Λογικά, εφόσον οι εσωτερικές διεργασίες ολοκληρωθούν, από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι επαφές με τους πιστωτές της ΚΑΕ Άρης. Παράλληλα με τις συναντήσεις που θα γίνουν για το Δημόσιο και το ΙΚΑ. Θα προγραμματιστούν συγκεκριμένα και στοχευμένα ραντεβού με δικηγόρους και εκπροσώπους παικτών που έχουν λαμβάνειν χρήματα. Ακόμη και με τους ίδιους τους παίκτες. Στόχος; Μέχρι τα τέλη Αυγούστου που εκπνέει η προθεσμία του Πρωτοδικείου για την ΚΑΕ Άρης, να έχει κατατεθεί ολοκληρωμένος φάκελος ώστε ο νομικός που όρισε το δικαστήριο για να επιτηρεί την ΚΑΕ Άρης και τις προσπάθειες υπαγωγής της στο άρθρο 99, να ανάψει το «πράσινο φως».
πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: