Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ο Αντετοκούνμπο, το ντραφτ και ο Ολυμπιακός!!

Σε λιγότερο από 24 ώρες γίνεται το ντραφτ του ΝΒΑ και το ενδιαφέρον για μας στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο από τη στιγμή που πάνω από όλα περιμένουμε να μάθουμε για την τύχη του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς.

Ο Αντετοκούνμπο, το ντραφτ και ο Ολυμπιακός
Του πιτσιρικά του Φιλαθλητικού, για τον οποίο τόσος ντόρος έχει γίνει και όχι αδικαιολόγητα, αφού ο 19χρονος έχει μεγάλα αθλητικά και γενικώς μπασκετικά προσόντα, τη στιγμή, που οι εκτιμήσεις τον φέρνουν πολύ ψηλά για την διαδικασία, που έχουμε μπροστά μας.
Σε λιγότερο από 24 ώρες γίνεται το ντραφτ του ΝΒΑ και το ενδιαφέρον για μας εδώ στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο από τη στιγμή, που πάνω από όλα περιμένουμε να μάθουμε για την τύχη του Γιάννη Αντετοκούνμπο.Τόλη Κοτζιά
Του πιτσιρικά του Φιλαθλητικού, για τον οποίο τόσος ντόρος έχει γίνει και όχι αδικαιολόγητα, αφού ο 19χρονος έχει μεγάλα αθλητικά και γενικώς μπασκετικά προσόντα, τη στιγμή, που οι εκτιμήσεις τον φέρνουν πολύ ψηλά για την διαδικασία, που έχουμε μπροστά μας.
Το www.nbadraft.net, στην τελευταία του χρονικά εκτίμηση, τον έχει στο νο15, ως επιλογή των Μιλγουόκι Μπακς. Το τι τελικώς θα γίνει θα το μάθουμε σύντομα (σε λιγότερο από 24 ώρες όπως είπαμε), επομένως μάλλον δεν είναι χρήσιμο να μπούμε σε περαιτέρω ανάλυση.
Αυτό, που είναι δεδομένο, είναι ότι ο 19χρονος γκαρντ έχει υπογράψει εδώ και καιρό για τη συνέχιση της πορείας του συμβόλαιο με την ισπανική Σαραγόσα. Θα πάει, όμως, στην Ισπανία; Θα πάει στο ΝΒΑ; Τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα θα εξαρτηθούν από το νούμερο στο οποίο θα επιλεγεί. Γενικώς από το καθεστώς, που θα προκύψει από την διαδικασία του ντραφτ.
Οι πληροφορίες, πάντως, λένε ότι την διαδικασία θα παρακολουθήσει πολύ στενά και ο Ολυμπιακός. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη συμφωνία του Αντετοκούνμπο με την Σαραγόσα υπάρχει όρος, με τον οποίο ο παίκτης μπορεί να βγει από το συμβόλαιο με τους Ισπανούς (αντί ποσού, το ύψος του οποίου δεν γνωρίζουμε) και αυτό είναι κάτι, που μόνο ασυγκίνητους δεν αφήνει τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι μόνο αδιάφορος δεν μένει σε τέτοιες περιπτώσεις και μοιάζει έτοιμος να δράσει καταλλήλως αν το ευνοήσουν οι περιστάσεις.
Είπαμε όμως: υπομονής, σε λίγες ώρες γίνεται το ντραφτ και θα μάθουμε περισσότερα.
Οσον αφορά σε αυτή καθ' αυτή την διαδικασία, περιμένουμε να μάθουμε με αγωνία και το ποιος θα είναι το νο1; Ο Ουκρανός Αλεξ Λεν από το Μέριλαντ; Ο Νέρλενς Νοέλ από το Κεντάκι; Ή ο Οττο Πόρτερ από το Τζορτζτάουν; 'Η μήπως κάποιος άλλος; Ο Νοέλ έχει προσόντα, αλλά είχε και έναν σοβαρό τραυματισμό. Το Κλίβελαντ θέλει έναν πολύ καλό ψηλό και μένει να δούμε σε ποιον θα δώσει το χρίσμα.
Επιστρέφοντας στα του Ολυμπιακού, ο Μπρεντ Πετγουέι προστίθεται στο ρόστερ, γίνεται η προσπάθεια για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη με το μεγάλο ενδιαφέρον, βέβαια, να στρέφεται στο θέμα του Βασίλη Σπανούλη. Αν μείνει ο διεθνής γκαρντ, ο Ολυμπιακός θα πορευτεί με άνεση. Αν όχι, αλήθεια είναι ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να καλύψει το κενό. Ενας πρωταθλητής Ευρώπης μπορεί όμως να φοβάται; Οχι βέβαια. Η μεγάλη δύναμη άλλωστε των Πειραιωτών παραμένει στη βάση της: όσο θα υπάρχουν Αγγελόπουλοι στο λιμάνι, η λέξη ανησυχία κατοικεί αλλού!
πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: