Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Οικονομίδης στο Metropolis: «Πρώτη προτεραιότητα η αξιοποίηση των τμημάτων υποδομής»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο νέος υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής της ΠΑΕ Άρης, Κώστας Οικονομίδης.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τις φιλοδοξίες του: «Άμεση προτεραιότητα είναι η αξιοποίηση της Κ20, ώστε να αποτελεί τον αιμοδότη της πρώτης ομάδας. Απαραίτητο στοιχείο είναι ο χρόνος και υπομονή, και όχι τόσο τα χρήματα. Δεν σημαίνει πως αν ξαφνικά να βρεθείς με αρκετά χρήματα είναι δεδομένο πως θα χτίσεις καλά τμήματα υποδομής. Ο χρόνος έχει να κάνει με το σημείο που θες να κάνεις απόσβεση».

Για την παράδοση που έχει ο Άρης να βγάζει παίκτες από τα «σπλάχνα» του: «Όπως γνωρίζετε από τη δεκαετία του '80 ο Άρης υπήρξε πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα, και τότε δεν υπήρχαν τα πολλά χρήματα στο σύλλογο. Και όχι μόνο τότε, αλλά και αρκετά αργότερα, όταν βγήκαν παίκτες όπως ο Δέλλας, ο Μαυρογενίδης, ο Χαριστέας. Η αξιοποίηση των τμημάτων υποδομής πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα για το σύλλογο».

Για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει: «Είμαι στη διαδικασία της ενημέρωσης. Άλλα πράγματα θα αλλάξουμε και τα θετικά θα τα κρατήσουμε. Σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει ισοπεδωτική προσέγγιση. Στόχος μας είναι να «τρέξουμε» μια κατάσταση με σωστό τρόπο και κάνοντας μικρά μικρά βήματα να προσφέρουμε στον Άρη. Να εκμεταλλευτούμε την αρνητική συγκυρία που υπάρχει στον σύλλογο και να την μετατρέψουμε σε θετική». πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: