Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ετσι, μη σταματάτε να σκούζετε!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του για τις συνεχόμενες αναφορές στην ΑΕΚ του Μελισσανίδη, στα 20 μύρια για το γήπεδο και τον... μέτριο αγωνιστικό σχεδιασμό!
Αυτές οι μέρες που περνάνε είναι πραγματικά η χαρά του ΑΕΚτσή. Η χαρά του οπαδού που αντιλαμβάνεται με τον καλύτερο και πιο πειστικό τρόπο ότι η ομάδα του στη χειρότερή της στιγμή ιστορικά (σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι) αποτελεί και τον μεγαλύτερο εχθρό ΟΛΩΝ για το μέλλον, που μπορεί να είναι πιο άμεσο απ' ότι εκτιμούσαμε αρχικά...

Οι αντιδράσεις των ανθρώπων του ποδοσφαίρου, εκείνων που μπλέκουν τώρα και εκείνων που το έχουν οδηγήσει στην κατάντια αυτή που βιώνει χρόνια τώρα και όχι φέτος επειδή υποβιβάστηκε (αγωνιστικά και μη) η ΑΕΚ, στο άκουσμα της είδησης για τα 20 εκατ. ευρώ για το γήπεδο της Ενωσης πρέπει να προκαλούν χαρά στον Ενωσίτη.

Πρόκειται για την αντίδραση εκείνων που θεωρούν επί σειρά ετών τσιφλίκι τους το εγχώριο ποδόσφαιρο και γι' αυτό βέβαια λειτουργούσαν ΠΑΝΤΟΥ σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο ως τσιφλικάδες. Πάντα όμως στο τέλος έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και το τέλος της παντοκρατορίας, ΠΑΝΤΑ... Κι αυτό ισχύει σε όλα και ειδικά στους νόμους της... ζούγκλας που επιβιώνει πάντα ο πιο δυνατός.

Ο ΑΕΚτσής πρέπει να αισθάνεται και να είναι χαρούμενος περισσότερο διότι γνωρίζει ότι μπορεί οι ''εχθροί'' να αγχώνονται ήδη και να φοβούνται λόγω της παρουσίας του Δημήτρη Μελισσανίδη, ωστόσο, η επιστροφή του συγκεκριμένου ανθρώπου θα λειτουργήσει προς όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου που βιάστηκε κατ' επανάληψη από συγκεκριμένα γελοία τυπάκια-αφεντάδες τις τελευταίες δεκαετίες και απαξιώθηκε όσο τίποτα άλλο σε τούτο τον τόπο!

Ομως, προς Θεού, μη σταματάτε ''εχθροί'' μας να σκούζετε... Διότι αυτή είναι η απόλυτη επιβεβαίωση και απόδειξη για όλους εμάς τους Ενωσίτες ότι μπορεί να πέσαμε, αλλά σηκωνόμαστε όπως επιβάλλεται. Δεν εξαφανιζόμαστε όπως είχατε προσχεδιάσει και ελπίζατε. Τώρα, ότι και να λέτε, το γνωρίζετε πολύ καλά όλοι οι... αλλόθρησκοι. Το μέλλον μας ανήκει!

Με σίγουρα και ουσιαστικά βήματα εξέλιξης και ανάπτυξης η ΑΕΚ στη νέα αφετηρία της, τη δεύτερη από το μακρινό 1924, θα φτάσει εκεί που ορίζει η ιστορία της και το μεγαλείο του κόσμου και των ιδεών που πρεσβεύει. Αυτό είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ... Πάλι απ' τα πατρογονικά της εδάφη, από την Νέα Φιλαδέλφεια, θα ξεκινήσει η απογείωση του Δικέφαλου Αετού, του μοναδικού εμβλήματος που είναι θρησκεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Εννοείται πως θα είναι δύσκολα τα δυο χρόνια που έρχονται, ή μήπως ο ένας χρόνος; Είτε στην Γ΄ κατηγορία είτε στην Β΄ αγωνιστεί η ΑΕΚ το στίγμα θα είναι εκεί πάντα, θα είναι η πληγή που δεν θα κλείσει ποτέ, ή έστω όταν έρθει η στιγμή που θα επουλωθεί θα υπάρχει ένα κακό, άσχημο, αποκρουστικό σημάδι να μας θυμίζει, να μας κάνει να μην ξεχνάμε. Ειδικά όσα έγιναν αγωνιστικά για να πέσουμε. Και δεν πρέπει να ξεχάσουμε για να πάρουμε την εκδίκησή μας. Και πιστέψτε με αυτή θα είναι πιο γλυκιά από ποτέ!

Γκρινιάζουν και από τον Βορρά έως τον Νότο για την ΑΕΚ του Μελισσανίδη. Κράζουν για τα 20 εκατ. ευρώ που αποτελούν αναπτυξιακά κονδύλια. Το κάνουν γιατί φοβούνται και γιατί είναι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ... Δεν τους νοιάζει να φτιάχνουν τα... σπίτια όλων, απλά και μόνο το δικό τους να είναι καλό και οι άλλοι να επιβιώνουν απλά σε... παράγκες (απαπαπαπα λέξη που μου 'ρθε στο μυαλό) για να κάνουν τον κομπάρσο σε έργο με έναν πρωταγωνιστή.

Η ΑΕΚ το ξέρουν καλά πλέον όλοι ότι επιστρέφει. Πιο δυνατή... Και υπάρχουν οι στόκοι που το χλευάζουν και μέσα στην εμπάθεια τους επιδιώκουν να το... θάψουν απλά κοροϊδεύοντας, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που το καταλαβαίνουν απόλυτα και το αποδέχονται σωστά. Το λένε δυνατά πολλοί, όλο και πιο πολλοί πλέον: η ΑΕΚ έπεσε αλλά όχι μόνο δεν εξαφανίζεται όπως αναμενόταν, αλλά είναι δεδομένο πως θα επιστρέψει πιο δυνατή και έτοιμη για να διαλύσει την... παράσταση του ενός ρόλου... Οσο δύσκολο κι αν μοιάζει τώρα, αυτό νομοτελειακά θα γίνει!

Υγ: Η ΑΕΚ μπορεί να παίξει στην Γ΄, αλλά πλέον μοιάζει πολύ πιθανό το σενάριο να παίξει στην Β΄ κατηγορία. Κι αν συμβεί αυτό η ευθύνη δεν θα είναι της Ενωσης φυσικά. Αν πραγματικά γίνει πράξη κάτι τέτοιο θα επιβεβαιωθεί με τον καλύτερο τρόπο ότι το ποδόσφαιρο στη χώρα μας έχει γεμίσει σκουπίδια. Διότι δεν εξηγείται διαφορετικά να μην υπάρχουν ομάδες με μετοχικό κεφάλαιο (ή έστω με εγγυήσεις και αποδείξεις) 500.000 ευρώ στην δεύτερη κατηγορία (γιατί αυτό θα ισχύσει για να παίξει απ' ευθείας η ΑΕΚ στην Β΄ και όχι στην Γ΄, δεν θα έχουν λεφτά οι άλλες ομάδες, δεν θα είναι χάρη στην Ενωση ή στον Μελισσανίδη). Απλά δεν το 'χω ακόμη στο μυαλό μου αν είναι καλύτερο για την ΑΕΚ αυτό το σενάριο (μοιάζει να είναι καλύτερο σίγουρα, αλλά δεν έχω μπει στο τρυπάκι να το σκεφτώ σοβαρά)...

Υγ2: Στον αγωνιστικό σχεδιασμό η ΑΕΚ έχει φτάσει να έχει 11 παίκτες στο ρόστερ της. Ισως να προσθέτουμε και 2-3 από παιδιά που έχουν κλείσει και δεν έχουν απλά ανακοινωθεί ακόμη. Ωστόσο πρέπει να τρέξουν λίγο περισσότερο οι τρεις υπεύθυνοι (Δέλλας, Λυμπερόπουλος και Μπάγεβιτς) για να τελειώσουν με το ρόστερ. Διότι όπως θα διαπίστωσαν και οι ίδιοι δεν είναι εύκολος ο ρόλος και ο... δρόμος τους. Ειδικά αν γίνει πράξη το σενάριο για την Β΄ θα πρέπει στην Ενωση να είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν ομάδα που θα ανέβει πρώτη στην Σούπερ Λίγκα. Και καλό είναι να τελειώσουν τα... παιχνίδια με προσωπικές συμπάθειες και αντιπάθειες για περιπτώσεις παικτών, η ΑΕΚ συμφωνούμε όλοι ότι έχει μεγαλύτερη σημασία και η απόκτηση ποδοσφαιριστών που μπορούν και όχι που... θέλουμε!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: