Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Από τα ...παλτά, καλύτερα τα πιτσιρίκια!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την "πρώτη" του Παναθηναϊκού και το γιατί πρέπει να προσεχτούν οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ομάδας Η προετοιμασία άρχισε στον Παναθηναϊκό με πολλά νέα παιδιά και με συνολικά 13 παίκτες να προέρχονται από τις Ακαδημίες. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Το θέμα είναι πόσα από αυτά τα παιδιά θα δείξουν μέσα στην χρονιά, ότι μπορούν να σταθούν στην πρώτη ομάδα.
Και δεν εννοώ φυσικά τους παίκτες που προέρχονται από την Ακαδημία και έχουν καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα, όπως ο Μαυρίας, αλλά για παιδιά που το παλεύουν τα τελευταία χρόνια να παίξουν στον Παναθηναϊκό, η που θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά.
Ολα δείχνουν, πάντως ότι αναγκαστικά και λόγω της κρίσης τη φετινή περίοδο θα πάρουν ευκαιρίες στον Παναθηναϊκό οι περισσότεροι παίκτες από τις Ακαδημίες από κάθε άλλη χρονιά.

Οταν αυτό γίνεται μαζικά δεν είναι καλό. Το ιδανικό είναι αυτά τα παιδιά να μπουν σιγά-σιγά και σταδιακά στην πρώτη ομάδα.
Η ολοκλήρωση ή μη κάποιων μεταγραφικών στόχων της ομάδας θα δείξει κατά πόσο αυτή η παρουσία των νέων παικτών θα είναι ταυτόχρονη στην ενδεκάδα, η θα γίνει σταδιακά και με προσοχή, για να μην «καούν» τα πιτσιρίκια.
Πάντως δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς σε κάτι. Προκειμένου να βλέπουμε τα... παλτά που είδαμε πέρυσι, μας ήρθαν από το εξωτερικό και πέρασαν και δεν ακούμπησαν καλύτερα να βλέπουμε παιδιά από τις Ακαδημίες που τουλάχιστον θα ξέρουν που παίζουν και θα έχουν δίψα και κίνητρο, για να καθιερωθούν.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: