Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Πάει να το σηκώσει του χρόνου!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» μετά την ματσάρα Βραζιλία – Ουρουγουάη για το Confederations Cup. Η ένταση, οι παικταράδες, το αστέρι και ο κανονικός προπονητής. Ματσάρα. Με τα όλα της! Όποιος, δηλαδή, μπόρεσε να το δει αποζημιώθηκε. Ούτε φιλικό παιχνιδάκι ήταν, ούτε ένας αγώνας για μια διοργάνωση της πλάκας σαν το Confederations Cup. Ήταν μονομαχία! Και οι δυο ομάδες μπήκαν στο χορτάρι για να ζυγιστούν πόσο μετράνε. Κι αγωνίστηκαν σοβαρά, πολύ σοβαρά και αντρίκεια σα να ήταν αγώνας μουντιάλ.
Ζορίστηκε
Η Βραζιλία, λοιπόν, μπορεί να ζορίστηκε πολύ για να κερδίσει, όμως τα κατάφερε. Και, μάλιστα, απέναντι σε μια Ουρουγουάη που είναι πολύ δυνατή και πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια. Κι απόψε, άλλωστε, έδειξε τα δόντια της. Είναι σε πολύ καλό φεγγάρι η Ουρουγουάη.
Ένταση
Είχε φάσεις το ματς, είχε γκολ, είχε σασπένς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της καθυστέρησης, είχε σκληράδα κι ένταση, είχε το πέναλτι που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει η Ουρουγουάη, είχε…, και τι δεν είχε.
Έχει παίκτες
Η Βραζιλία, λοιπόν, δείχνει ότι πάει για να το σηκώσει του χρόνου. Για να πάρει κούπα μουντιάλ μετά από το 2002.
Παίκτες καλούς έχει, διαθέτει και τον Νεϊμάρ που θεωρείται το ανερχόμενο αστέρι, έχει προπονητή που δείχνει να ταιριάζει στο στυλ που θέλει και μπορεί να παίξει η ομάδα με το συγκεκριμένο ρόστερ, υπάρχει βάθος στον πάγκο για αρκετές θέσεις. Και σιγά – σιγά αποκτά σύνολο. Του χρόνου, λογικά, θα είναι σαφώς καλύτερη.
Γιοματάρι
Δεν είναι, λοιπόν, μόνο ότι η Βραζιλία κέρδισε 4-2 την Ιταλία ή 2-1 απόψε την Ουρουγουάη. Ούτε τόσο τι θα κάνει στον τελικό. Το βασικό είναι ότι μοιάζει να αποκτά ομοιογένεια σιγά – σιγά. Γίνεται γιοματάρι σταδιακά σαν ομάδα. Αποκτά ισορροπία στις γραμμές της.
Πραγματικό κρας τεστ
Κι απόψε, που ήταν ένα πραγματικό κρας τεστ, φάνηκαν αρκετά πράγματα. Κι ας ερχόταν το ματς 1-1 ή ας έχανε κιόλας. Δεν είναι, άλλωστε, ότι θάμπωσε με την απόδοσή της η Βραζιλία απόψε. Όχι. Είχε ομαδικότητα, όμως. Λειτουργικότητα. Κι όταν χρειάστηκε, κι έμπνευση.
Χτίζεται
Δεν μπορώ να ξέρω αν θα σηκώσει την κούπα μέσα στην Βραζιλία το επόμενο καλοκαίρι, απέναντι σε ομάδες σαν την Ισπανία, την Γερμανία, την Αργεντινή, την Ιταλία κλπ. Μοιάζει, όμως, από τώρα ότι χτίζεται μ’ αυτόν τον σκοπό και μ’ αυτόν τον μεγάλο στόχο…Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: