Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

«Παιδί διαμάντι ο Αντετοκούμπο»

Στην εξαιρετική προσωπικότητα του Γιάννη Αντετοκούμπο στάθηκε περισσότερο o προπονητής του στον Φιλαθλητικό, Παναγιώτης Ζήβας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Παιδί διαμάντι ο Αντετοκούμπο»
Στην εξαιρετική προσωπικότητα του Γιάννη Αντετοκούμπο στάθηκε περισσότερο o προπονητής του στον Φιλαθλητικό, Παναγιώτης Ζήβας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Ζήβας στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα:

«Νομίζω πως είναι ένα παιδί που ψηλώνει κάθε μέρα, έχει φτάσει 2.07 και παίζει πλέι μέικερ. Οι δυνατότητες που έχει ακόμα μεγαλώνουν. Θέση μπορεί να αλλάξει αν και είναι δύσκολο να παίξει πλέι μέικερ αλλά δεν παύει να έχει την σκέψη αυτής της θέσης. Ο Γιάννης πήρε άδεια από την Εθνική Νέων και τον προπονητή, Κώστα Μίσσα για να πάρει μέρος στα ντραφτ. Τώρα δεν ξέρω σε ποιο νούμερο θα είναι αλλά ακόμα και στο 30 να είναι θα είναι μεγάλη επιτυχία. Σημασία δεν θα έχει αν θα είναι 15 ή 12. Σημασία έχει πως είναι ο μικρότερος των ντραφτ αφού ο Γιάννης είναι του ’94. Καθημερινά στο γήπεδο μας ήταν 4-5 άνθρωποι του ΝΒΑ και στις προπονήσεις και στα ματς. Οι 28 ομάδες από τις 30 ήρθαν 3 και 4 φορές να τον δουν. Είναι ένα παιδί που κινείται και σκέφτεται ως πλέι μέικερ και έχει πολλά φυσικά προσόντα. Να μην μας προξενήσει εντύπωση αν από τη μία μέρα στην άλλη δούμε πράματα και θαύματα από τον Γιάννη στο μέλλον».

Για το γιατί δεν πήρε μεταγραφή σε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό: «Έχουμε πολύ υψηλό επίπεδο στην βιτρίνα. Μόνο για τις δύο μεγάλες ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Προφανώς και δεν ενδιαφέρθηκαν ή δεν ενδιαφέρθηκαν όσο θα έπρεπε. Έκλεισε στην Σαραγόσα επειδή δεν υπήρχε αντίστοιχο ενδιαφέρον από τις μεγάλες ομάδες. Ξέρω πως δεν υπήρχε θέμα πρότασης του Ολυμπιακού προς τον Φιλαθλητικό».

Για την προσωπικότητα του Γιάννη: «Ο Γιάννης είναι μια προσωπικότητα πολύ ξεχωριστή. Παιδί που να μιλά στους συμπαίκτες του στον πληθυντικό δεν έχω ξαναδεί. Δεν μιλάω για μένα. Είναι πραγματικά ένα παιδί διαμάντι. Και στο ΝΒΑ εκεί θέλουν να επενδύσουν. Στην πολύ καλή προσωπικότητα του».

Για τα οφέλη από όλη αυτή την ιστορία: «Το σημαντικότερο όφελος είναι πως δίνουμε ένα κίνητρο στα παιδιά να έχουν ένα όνειρο. Δημιουργεί κάποιες προσδοκίες για τα επόμενα ταλέντα».

Για το θέμα που δεν είχε ελληνικό διαβατήριο: «Ένα παιδί με αυτά τα προσόντα και με αυτόν τον χαρακτήρα ας τον έπαιρναν ως ξένο οι ελληνικές ομάδες. Όταν έφευγε από τα Σεπόλια με κίνδυνο να τον μπαγλαρώσουν για να έρθει για προπόνηση, όταν πήρε το διαβατήριο αισθάνθηκε πραγματικά ελεύθερος. Για να μην χάνονται αυτά τα παιδιά που είναι γεννημένα στην Ελλάδα, εάν φέτος ο κύριος Βασιλακόπουλος δεν έδινε μπασκετική ιθαγένεια στον Γιάννη δεν θα μπορούσε να παίξει στο πρωτάθλημα. Αυτό πρέπει να το κοιτάξουμε λίγο. Ούτε ο Θανάσης δεν θα μπορούσε ούτε ο Κώστας ο μικρότερος αδερφός. Θα πρέπει οι αρμόδιοι να κοιτάξουν αυτή την κατάσταση γιατί από την μία δεν μπορεί να είμαστε περήφανοι για εκείνους και μετά να βάζουμε περιορισμούς».

Για το αν διέκρινε το ταλέντο του σε πιο μικρή ηλικία: «Ήταν ένα παιδί που έπαιζε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Εγώ δεν ήμουν πρώτος του προπονητής. Ο Γρηγόρης Μελάς τον είχε στο παιδικό και διέκρινε το ταλέντο του. Φυσικά δεν είναι μόνο ο Γιάννης αλλά και τα αδέρφια του που επίσης είναι πολύ καλοί. Αν γυρίσουμε πίσω να κοιτάξουμε, η ιστορία έχει δείξει πως ο Παπανικολάου όταν ήταν στην αντίστοιχη ηλικία τον είχαν πάρει στην Εθνική ως 12ο παίκτη. Μπορεί στην Εθνική ο Γιάννης σίγουρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: