Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Αποκλεισμός 18 μηνών σε γνωστό τενίστα!!

Με ποινή αποκλεισμού 18 μηνών από τα κορτ τιμωρήθηκε ο Βίκτορ Τροΐτσκι, λόγω της άρνησής του να δώσει αίμα μετά από αγώνα που συμμετείχε. Προσφεύγει στο CAS ο Σέρβος.

Αποκλεισμός 18 μηνών σε γνωστό τενίστα
Σοκ προκαλεί στον χώρο του τένις ο βαρύς «πέλεκυς» που έπεσε στον Βίκτορ Τροΐτσκι. Η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος τιμώρησε τον 27χρονο Σέρβο με 18μηνο αποκλεισμό από τα κορτ, καθώς αρνήθηκε να περάσει από ολοκληρωμένο έλεγχο ντόπινγκ, μετά την συμμετοχή του στο Masters του Μόντε Κάρλο, τον περασμένο Απρίλιο.

Το νούμερο 52 στον κόσμο είχε κληθεί να δώσει δείγμα ούρων κι αίματος, ωστόσο δεν ένιωθε καλά και προτίμησε να μην περάσει από αιματολογικό έλεγχο. Υποστηρίζει, δε, πως πήρε αυτή την απόφαση, καθώς φοβόταν πως θα κατέληγε στο νοσοκομείο, ενώ είχε και την διαβεβαίωση πως δεν υπήρχε κίνδυνος τιμωρίας από την στιγμή που ήταν ασθενής.

Ο Τροΐτσκι δηλώνει αθώος και ξεκαθάρισε πως περνά την πιο δύσκολη φάση της καριέρας του, χαρακτηρίζοντας ως «εφιάλτη» αυτό που ζει. Από την άλλη, η ITF είναι αμείλικτη σε τέτοια ζητήματα, γι’ αυτό και η ποινή είναι τόσο «βαριά». Μάλιστα, ο παίκτης υπογράμμισε πως την επομένη του αγώνα του, στις 16 Απριλίου δηλαδή, έδωσε κανονικά δείγμα, ωστόσο οι κανονισμοί της ομοσπονδίας είναι σαφείς και φυσικά αυτό δεν λήφθηκε υπόψιν.

Πλέον, θα προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο, θέλοντας να δικαιωθεί. Αν όμως δεν τα καταφέρει και εκεί, τότε θα είναι υποχρεωμένος να μείνει… σπίτι του και να επιστρέψει στα κορτ στις 25 Ιανουαρίου το 2015(!), ενώ είναι φυσικό επακόλουθο πως όσους πόντους και χρήματα κέρδισε από το τουρνουά στο Μόντε Κάρλο μέχρι και σήμερα πάνε στα… σκουπίδια.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: