Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Κερδισμένοι και οι δύο…!!

Όλο και πιο κοντά στη συνεργασία βρίσκονται Παναθηναϊκός και Ντάνιελ Πράνιτς και το sport-fm.gr αναλύει τα δεδομένα του deal…

Κερδισμένοι και οι δύο…
Από μικρός… βασικός

Ο Πράνιτς ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπέλιτσε και ακολούθησαν Όσιεκ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Κοινώς παρανομαστής; Αν και νεαρός ήταν πάντα βασικός και αναντικατάστατος. Στη συνέχεια ακολουθεί μια ονειρεμένη τετραετία στην Χέρενφέιν από το 2005 ως το 2009 με 128 γκολ και 32 γκολ! Αποτέλεσμα αυτού, η μεγάλη μεταγραφή στην Μπάγερν Μονάχου. Εκεί έπεσε στο χτίσιμο στην μεγάλη ομάδα των «βαυαρών», αλλά κατάφερε να μετρήσει 55 συμμετοχές σε τρία χρόνια.

Θέλει να παίζει…

Όταν το καλοκαίρι του 2012 ο Πράνιτς έπαιρνε την απόφαση να αποχωρήσει από το Μόναχο και την Μπάγερν για λογαριασμό της Σπόρτινγκ, ασφαλώς και δεν φανταζόταν ότι μετά από έναν χρόνο θα ήταν και πάλι σε αναζήτηση ομάδας. Ωστόσο, ο Κροάτης άσος είναι στην πόρτα της εξόδου από τον πορτογαλικό σύλλογο. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έπαιξε μέχρι τον Δεκέμβριο στη Σπόρτινγκ και το δεύτερο εξάμηνο ως δανεικός στη Θέλτα. Σύνολο συμμετοχών 19, χωρίς να «ματώσει» τα δίχτυα.

Είναι πολυθεσίτης

Το μεγάλο ατού του Κροάτη άσου, είναι η δυνατότητα να παίξει σε πολλές θέσεις στην ενδεκάδα. Μπορεί να θεωρείται αριστερός μπακ-χαφ, αλλά υπάρχουν και πολλά παιχνίδια στο παρελθόν που αγωνίστηκε ως εξτρέμ. Ταυτόχρονα η ποιότητα του είναι τέτοια που του δίνει την δυνατότητα να παίξει και στον άξονα.

Ευκαιρία και για τους δύο…

Σε περίπτωση που ο Πράνιτς εξασφαλίσει τελικά την ελευθέρας από την Σπόρτινγκ και φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι, κερδισμένοι αναμένεται να βγουν και οι δύο… Ο 32χρονος παίκτης εκτιμά ότι δεν είναι τελειωμένος και θέλει να επιστρέψει στην εθνική Κροατίας.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός αναζητά αγωνιωδώς παίκτες που θα έχουν το ειδικό βάρος να συμπαρασύρουν τους νεαρούς παίκτες. Ταυτόχρονα, το πρόβλημα στο αριστερό άκρο της ομάδας είναι εμφανές και ο Κροάτης θα λύσει πολλά αγωνιστικά θέματα για τον Αναστασίου.

Το «κλειδί» του deal

Όσον αφορά τώρα τις εξελίξεις για να έρθει στον Παναθηναϊκό ο Πράνιτς, το επόμενο διήμερο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο. Ο γνωστός ατζέντης του Σόρεν Λέρμπι, που εκπροσωπεί τον ήδη πράσινο, Μάρκους Μπεργκ, είναι σε προχωρημένο σημείο επαφών με τους Πορτογάλους για να πάρει την «ελευθέρας» του παίκτη και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα είναι σχεδόν τελειωμένο.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: