Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Βουγιούκας: «Αν είμαστε σοβαροί»

«…μπορούμε να επιστρέψουμε με ένα μετάλλιο»! Ο Ίαν Βουγιούκας μέσω της συνέντευξης του στη Sportday εκφράζει την πεποίθησή ότι η Εθνική ομάδα μπορεί να βρεθεί στο βάθρο στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Βουγιούκας: «Αν είμαστε σοβαροί»
«…μπορούμε να επιστρέψουμε με ένα μετάλλιο»! Ο Ίαν Βουγιούκας μέσω της συνέντευξης του στην Sportday εκφράζει την πεποίθησή ότι η Εθνική ομάδα μπορεί να βρεθεί στο βάθρο στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ίαν Βουγιούκα στη Sportday:

-Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό από τη στιγμή που έβαλες ξανά τα γαλανόλευκα;
«Νιώθω υπέροχα. Δεν στο κρύβω. Έλειπα κι από τη χώρα μου όλον αυτόν τον καιρό και η αλήθεια είναι ότι γέμισα με υπερηφάνεια. Πάντα όταν σε καλεί η Εθνική, είναι μεγάλη τιμή. Το θεωρώ σαν επιβράβευση για όλη τη χρονιά που έκανα με την Ούνιξ. Στόχος μου είναι να κάνω ό,τι μπορώ για να υπερασπιστούμε με τον καλύτερο τρόπο το όνομα της ομάδας που τόσα χρόνια μάς κάνει υπερήφανους».

-Την περσινή χρονιά η Εθνική δεν κατάφερε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Άρα είναι μια ευκαιρία για επανεκκίνηση;
«Αναμφίβολα το νέο ξεκίνημα είναι μια παραπάνω πρόκληση για εμάς. Η αλήθεια είναι ότι δεν πετύχαμε πέρυσι, αλλά αυτά συμβαίνουν στο μπάσκετ. Δεν μπορούμε να υπογράψουμε με την επιτυχία. Χρειάζεται δουλειά και μόνο δουλειά. Φέτος έχουμε τον στόχο του μεταλλίου. Δεν θέλουμε να γυρίσουμε με άδεια χέρια. Έχουμε την ευκαιρία έτσι ώστε να επιστρέψουμε στην κορυφή γιατί αυτή είναι η θέση της Εθνικής. Άλλωστε πάντα η Ελλάδα στοχεύει ψηλά και όχι άδικα. Ειδικά φέτος που κάποιες ομάδες όπως η Ρωσία και η Ισπανία έχουν πολλές και μεγάλες απουσίες. Βέβαια δεν θα πέσουμε στην... παγίδα αυτή. Θα κοιτάξουμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς. Οπότε αν είμαστε σοβαροί, έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψουμε με μετάλλιο. Εύκολο να το λες, αλλά δύσκολο να το κάνεις καθώς πρέπει να ιδρώσουμε πολύ από την πρώτη μέρα της διοργάνωσης μέχρι και το τελευταίο μας παιχνίδι».

-Δηλαδή θεωρείς ότι οι απουσίες των άλλων ομάδων αυξάνουν τις πιθανότητες της Εθνικής ακόμα και για το χρυσό;
«Δεν θεωρώ πως είμαστε το φαβορί γιατί και εμείς έχουμε απουσίες και σημαντικές, καθώς οι παίκτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Απλά, πιστεύω πως είναι πιο καλά τα πράγματα για εμάς. Έχει διατηρηθεί ο κορμός ενώ υπάρχουν στο ρόστερ και πιο νεαροί παίκτες που έχουν και την έξτρα ενέργεια. Το "μείγμα" που υπάρχει είναι εξαιρετικό και έτσι με τη βοήθεια του τεχνικού επιτελείου, τα χαμόγελα θα επιστρέψουν. Πάνω από όλα να είμαστε υγιείς, να έχουμε όλα τα όπλα μας έτοιμα και έτσι να κάνουμε τη δουλειά μας με το παραπάνω».

-Θεωρείς ότι η φιλοσοφία του κόουτς Τρινκέρι θα εμπεδωθεί σύντομα από εσάς; Θεωρείς ότι είναι καλό και για εσένα το γεγονός ότι θα τον έχεις και προπονητή στην Ούνιξ;
«Σίγουρα ότι ο κόουτς έχει δείξει ότι έχει έρθει με πάρα πολλή όρεξη και είναι πάρα πολύ καλό αυτό ενώ πάνω απ' όλα είναι πολύ σοβαρός. Έκανε πάρα πολύ καλό έργο στην Καντού και πιστεύω πως θα πετύχει και στην Εθνική. Θεωρώ επίσης ότι θα αναπτύξουμε μια καλή σχέση που είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Θα με βοηθήσει πάρα πολύ και στην Εθνική και στην Ούνιξ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: