Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Μαρτίνο: «Αν όχι τίτλοι… αποτυχία για Μπαρτσελόνα»

Αποτυχία θα είναι για την Μπαρτσελόνα αν δεν συνεχίσει μαζί του στο δρόμο των επιτυχιών, όπως δήλωσε ο Χεράρδο Μαρτίνο κατά την παρουσίασή του.

Μαρτίνο: «Αν όχι τίτλοι… αποτυχία για Μπαρτσελόνα»
Αποφασισμένος να πετύχει, να βελτιώσει αλλά όχι να… μεταλλάξει την Μπαρτσελόνα και ξεκάθαρος όσον αφορά στους στόχους της Μπαρτσελόνα που δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά η κορυφή εμφανίστηκε ο Χεράρδο Μαρτίνο κατά την παρουσίασή του.

Ο Αργεντινός τεχνικός δήλωσε περήφανος, αλλά φάνηκε να αναγνωρίζει το βάρος που αναλαμβάνει να σηκώσει στους ώμους του.

Αναλυτικά, μίλησε για:

-την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας: «Είμαι περήφανος για τη θέση που ανέλαβα και ευγνώμων απέναντι στη διοίκηση για την εμπιστοσύνη. Αποτελεί τιμή να έρχεσαι σε αυτόν το σύλλογο. Είναι μια πρόκληση σημαντική για μένα».

-την αντικατάσταση του Βιλανόβα: «Δυστυχώς ανέλαβα την ομάδα μετά από μία ατυχή συγκυρία και θέλω να στείλω τις ευχές και τη συμπαράστασή μου στον Τίτο Βιλανόβα. Μίλησα τηλεφωνικά μαζί του και μου ευχήθηκε καλή επιτυχία. Μου έδωσε δύναμη».

-τους στόχους της Μπαρτσελόνα: «Φυσικά και στόχος είναι η κατάκτηση τίτλων. Αν δεν τα καταφέρουμε θα είναι αποτυχία, γιατί αυτή η ομάδα έχει σχεδιαστεί για αυτό το σκοπό. Θα πρέπει να παραμείνουμε διψασμένοι για διακρίσεις. Πιστεύω πως κάθε ομάδα, ακόμη και μία που έχει φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο, έχει περιθώρια εξέλιξης. Και η Μπαρτσελόνα μπορεί να γίνει καλύτερη».

-το σύστημα της ομάδας: «Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με το ίδιο σύστημα γιατί είναι πιο ταιριαστό για τους παίκτες. Το χρησιμοποιούσα στην Παραγουάη και τη Νιούελς Ολντ Μπόις, με βάση τα χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη. Ο Μέσι θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην ίδια θέση και με τον τρόπο που έπαιζε μέχρι τώρα. Πιστεύω πως μπορεί να ταιριάξει πολύ καλά αγωνιστικά μαζί με τον Μέσι. Βασικό στοιχείο στη φιλοσοφία μου είναι η πίεση στον αντίπαλο ψηλά και η γρήγορη ανάκτηση της κατοχής της μπάλας».

-το μέλλον του Φάμπρεγκας: «Αν η ομάδα απάντησε ήδη αρνητικά σε δύο προτάσεις της Μαν. Γιουνάιτεντ, θα υπάρξει και τρίτη άρνηση. Εγώ θέλω να παραμείνει».

Το βίντεο με το οποίο άρχισε η παρουσίαση του Χεράρδο Μαρτίνο:







Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: