Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Απονομή ή… αναμονή;

Η στέψη είναι η μοναδική σκέψη όλων στον Ολυμπιακό απόψε στον τέταρτο τελικό. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά θέλει να ξαναγυρίσει στο ΟΑΚΑ. Ποιος θα χαμογελάσει;

Απονομή ή… αναμονή;
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συγκρούονται απόψε (19:45, ΝΕΡΙΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) στον τέταρτο τελικό της Α1, με τους μεν γηπεδούχους να στέφονται πρωταθλητές με νίκη και τους δε φιλοξενούμενους να μένουν ζωντανοί αν αλώσουν το ΣΕΦ υποδεχόμενοι στην περίπτωση αυτή τρεις μέρες μετά στο ΟΑΚΑ τους αντιπάλους τους.

Όλα με το μέρος του

Έχει παρουσιάσει-ομολογουμένως-καλύτερο πρόσωπο στη σειρά των τελικών. Δείχνει να έχει περισσότερη φρεσκάδα, καλύτερο πλάνο και περισσότερες λύσεις. Έχει την ψυχολογία με το μέρος του μετά από μία ευρεία σε έκταση νίκη και το πρώτο του διπλό στο ΟΑΚΑ σε σειρά τελικών μετά από 25 ήττες. Παίζει στην έδρα του, που θα ξεχειλίζει από κόσμο και παλμό (τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί από το πρωί της Παρασκευής). Όμως ο Ολυμπιακός για να στεφθεί πρωταθλητής για ενδέκατη φορά στην ιστορία του και δεύτερη την τελευταία τριετία χρειάζεται μία ακόμη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αυτό το γνωρίζουν καλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του, που κόντρα σε όσους τους θεωρούν σίγουρους πρωταθλητές κρατούν χαμηλούς τόνους και επιφυλάσσονται να πανηγυρίσουν στο τέλος της βραδιάς. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι πάνοπλοι-αφού και ο Ματ Λοτζέσκι ξεπέρασε τον μικροτραυματισμό του-και εμφανίζονται προσγειωμένοι αλλά αποφασισμένοι να τελειώσουν τη δουλειά το βράδυ της Κυριακής, στο «σπίτι» τους και με τους δικούς τους όρους. Σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου, ο Ολυμπιακός θα γίνει ο πρώτος σύλλογος που η αντρική του ομάδα παίρνει την ίδια σεζόν το πρωτάθλημα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο.

Το πιστεύουν

Ο Παναθηναϊκός είναι πληγωμένος, σωματικά (έστω κι αν Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε θα σφίξουν τα δόντια και θα παίξουν παρά τους τραυματισμούς τους), και ψυχολογικά, βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση, μοιάζει να είναι μονοδιάστατος επιθετικά και ευάλωτος αμυντικά, είναι με την πλάτη στον τοίχο και καλείται να παίξει ματς ζωής ή θανάτου στην έδρα του αντιπάλου του. Όμως το βάρος της φανέλας του επιτάσσει να το παλέψει και μπορεί να του δώσει αυτοπεποίθηση πως μπορεί να τα καταφέρει. Όπως το 1999, όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα στον πέμπτο και τελευταίο τελικό στο ΣΕΦ (53-62), αλλά και τις άλλες έξι φορές σε συνολικά 30 αναμετρήσεις σε τελικούς που έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό στο «σπίτι» του. Ακόμη κι αν ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και οι παίκτες του δεν το πίστευαν (που δεν υπάρχει λόγος να θεωρούμε κάτι τέτοιο), οι πιστοί οπαδοί της ομάδας, που χθες εξέφρασαν τα στήριξή τους στην ομάδα στην προπόνηση τούς έκαναν να το πιστέψουν. Μένει να το δείξουν και στην πράξη ότι/αν μπορούν να τα καταφέρουν.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Αναστόπουλος, Καρακατσούνης και Παναγιώτου.

*Στις 17:30 αναμετρώνται ΠΑΟΚ και Πανιώνιος (2-1) στο κλειστό της Πυλαίας για τον τέταρτο αγώνα της σειράς των μικρών τελικών. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: