Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Τα μυστικά του FBI και το «θαύμα» του Παναθηναϊκού!!

Κατόπιν εορτής είναι εύκολο να μιλήσεις. Μετά Χριστόν Προφήτες υπάρχουν πολλοί. Το έχουμε δει τόσες και τόσες φορές. Ειδικά στη χώρα μας, όπου όλοι είμαστε… ειδικοί σε όλα.

Τα μυστικά του FBI και το «θαύμα» του Παναθηναϊκού
Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς
Γνωρίζουμε από μπάσκετ, ποδόσφαιρο, πιγκ πογκ μέχρι τα μυστικά του FBI και της NASA. Ετσι είναι η ράτσα μας, έτσι είναι η φτιαξιά μας, και δεν αλλάζει.

Πάμε και στο μπάσκετ, που είναι το αντικείμενο μας. Και δη οι τελικοί. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια στη προκειμένη περίπτωση: ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα στους τρεις τελικούς και θα λέγαμε ότι θα έπρεπε να έχει πάρει ήδη το πρωτάθλημα, χάνοντας τζάμπα το πρώτο ματς. Την ίδια ώρα πολλοί Παναθηναϊκοί (που οι Παναθηναϊκοί είναι πιο μυημένοι στο μπάσκετ από τους Ολυμπιακούς και οι λόγοι είναι γνωστοί) το αναγνωρίζουν αυτό.

“Η μάλλον αναγνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από την δική τους ομάδα. Καλύτερος, χειρότερος, η ουσία είναι ότι ο τίτλος δεν έχει κριθεί ακόμα. Ίσως κριθεί σήμερα το βράδυ, ίσως όμως όχι. Η μπασκετική λογική ή αν θέλετε η εικόνα των δύο ομάδων αναφέρει ότι σήμερα τελειώνει η σεζόν με το πρωτάθλημα να επιστρέφει στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός παίζει στο γήπεδό του, το θέλει πάρα πολύ, είναι πιο φρέσκος από τον αντίπαλό του, τα περισσότερα πράγματα είναι υπέρ του.
Από την άλλη ο Παναθηναϊκός πάει να παλέψει στο ΣΕΦ όπως και όσο μπορεί. Είναι ο Παναθηναϊκός, είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα τα τελευταία 20 χρόνια, έχει πολύ βαριά φανέλα, αλλά εκτός των άλλων δεν έχει δυνάμεις. Σχεδόν κάθε χρόνο παίρνει νίκη στο Φαληρικό Στάδιο, μέχρι στιγμής φέτος δεν τα έχει καταφέρει. Λέτε να γίνει σήμερα;
Ποτέ δεν ξέρεις, αλλά είπαμε: η συντριπτική πλειοψηφία των δεδομένων είναι με τον Ολυμπιακό. Αν χάσουν σήμερα οι Πειραιώτες, θα είναι αυτοκτονία για αυτούς σύμφωνα με όσα έχουν δείξει οι δύο ομάδες στα μεταξύ τους παιχνίδια (στους τελικούς). Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του για να ισοφαρίσει θα πρέπει να αγγίξει το τέλειο παιχνίδι. Θα πρέπει να ανεβάσει την παραγωγικότητά του στην επίθεση και κυρίως να βρει τον δρόμο προς το καλάθι από τη γραμμή του τριπόντου. Με 9/50 στα τρία ματς, δεν πρέπει να έχεις την απαίτηση να κερδίσεις τον Ολυμπιακό.
Η ώρα πλησιάζει. Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί η εικόνα, που έχουμε δει μέχρι στιγμής ή ο Παναθηναϊκός θα κάνει το θαύμα του. Είπαμε ότι δύσκολα θα ξεφύγει η κούπα από τους Πειραιώτες, αλλά στο μπάσκετ όλα γίνονται. Ο Ολυμπιακός είναι εκείνος, που μας το έχει διδάξει τελευταίως αυτό, η Μακάμπι μας το υπενθύμισε πριν από μερικές μέρες.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: