Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Η εξυγίανση η... καλύτερη μεταγραφή!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το πως μπορεί να επιτευχθεί η εξυγίανση στον Παναθηναϊκό, η οποία μέχρι πριν λίγο καιρό φάνταζε ακατόρθωτη! 
Από όλα όσα δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος χθες στην εκπομπή της θύρας 13 μεγαλύτερη αξία έχουν για μένα τα όσα είπε για την οικονομική κατάσταση της ομάδας. Οτι το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει μεν, αλλά με μία είσοδο σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός καταφέρνει την οικονομική εξυγίανση μέσα σε χρόνο -ρεκόρ. Μόλις δύο χρόνια μετά την είσοδο της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και του Γιάννη Αλαφούζου στην ΠΑΕ. Μα θα πει κανείς έχουμε ελάχιστες πιθανότητες να μπούμε σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.....Σωστά.
Ακόμα και αν δεν γίνει αυτό φέτος , ακόμα και αν μπει η ομάδα σε ομίλους του Europa League, θα γίνει το μεγάλο βήμα, για να λυθεί το πρόβλημα τον επόμενο χρόνο. Και να το δείτε και αλλιώς, για να καταλάβετε για τι επίτευγμα μιλάμε. Μία ομάδα που έμπαινε μέσα κάθε χρόνο με τα συμβόλαια που είχε και τα έξοδα, μέσα σε δύο χρόνια ήρθε μία η άλλη, όσον αφορά το μπάτζετ της χρονιάς(χωρίς τα χρέη που την βαραίνουν από τα προηγούμενα χρόνια) και τη νέα χρονιά μπορεί να έχει και πλεόνασμα.
Και όλα αυτά παρουσιάζοντας στο γήπεδο την περίοδο που τελείωσε μία ομάδα από τις καλύτερες στην ιστορία του Παναθηναϊκού, όσον αφορά το ποδόσφαιρο, που έπαιξε σε αναλογία με το μικρό μπάτζετ, τα πολλά νέα παιδιά, που μπήκαν και την υγεία, που εξέπεμπε σε όλα τα επίπεδα αυτός ο Παναθηναϊκός. Και φυσικά πετυχαίνοντας την κατάκτηση του κυπέλλου με το εμφατικό 4-1 σε βάρος του ΠΑΟΚ και εξασφαλίζοντας την θέση που οδηγεί στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ.
Με λίγα λόγια ο Παναθηναϊκός πάει να πετύχει κάτι που το καλοκαίρι του 2012 φαινόταν ακατόρθωτο και το καλοκαίρι του 2013 φαινόταν απίθανο.
Ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του έχουν πετύχει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα απίστευτα πράγματα  και αν ήταν άλλος παράγοντας στην θέση του θα ήταν πρωτοσέλιδο και θα είχαμε αναλύσεις επι αναλύσεων....
Οπως και να έχει εξακολουθώ να πιστεύω, ότι η οικονομική εξυγίανση της ομάδας είναι η καλύτερη μεταγραφή για την επόμενη χρονιά. Οσοι ....Μπέργκ και να έρθουν δεν θα έχει καμία αξία αν ο Παναθηναϊκός επιστρέψει εκεί που ήταν -οικονομικά-πριν δύο χρόνια. Αντίθετα αν οι «πράσινοι» καταφέρουν να ξεπεράσουν τα χρέη και να εξυγιανθούν (όπως φαίνεται)θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν ...Μπεργκ και με τις επιτυχίες, τα έσοδα να είναι περισσότερα από τα έξοδα....
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: