Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Ελλάδα με χαρακτήρα!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για το φιλικό της Εθνικής με την Πορτογαλία.

Ελλάδα με χαρακτήρα!
Δεν τα πήγε άσχημα η εθνική. Το τεστ ήταν καλό ενόψει Μουντιάλ. Η «γαλανόλευκη» έπαιξε όπως περιμέναμε. Εκανε το κλασσικό και σχεδόν πάντα αποτελεσματικό της παιχνίδι. Μπορεί να ήταν φιλικό το παιχνίδι και το αποτέλεσμα να μην έχει σημασία, αλλά η ψυχολογία είναι πάντα θέμα για όλους.

Οι Πορτογάλοι θα ακούνε Ελλάδα και θα τρέχουνε. Πάλι δεν μας νίκησαν. Επαιζαν εντός έδρας, ήταν καλύτεροι, αλλά η ομάδα μας βρήκε τον τρόπο για να πάρει την ισοπαλία. Αγωνίσθηκε σοβαρά και συγκεντρωμένα λες και το ματς ήταν επίσημο. Αυτό δείχνει χαρακτήρα μεγάλης ομάδας.

Τον έχει κερδίσει η Ελλάδα και έχει κάνει απάντες να την παραδεχθούν. Αυτό είναι το θετικό ενόψει τελικής φάσης. Αγωνιστικά, το πρώτο ημίχρονο δεν ενθουσίασε κανένα. Οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να πιέσουν από την αρχή. Χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο είναι μια άλλη ομάδα. Καλή, αλλά δίχως την ποιότητα του CR7 δεν σου προκαλεί τον φόβο. Η εθνική μας περιορίσθηκε σε παθητικό ρόλο. Αναμονή και προσπάθεια για κόντρα που τελικά δεν βγήκε. Ο Μήτρογλου είναι ακόμη βαρύς μετά τον τραυματισμό του και η σπιρτάδα του έλειψε. Ο Σαμαράς δεν πήρε μπάλες και γενικά επίθεση δεν κάναμε με εξαίρεση ένα σουτ του Τοροσίδη. Πίσω, είχαμε πρόβλημα στα στημμένα των Λουζιτανών.

Πρωτοφανές καθώς αλλιώς έχουμε συνηθίσει. Κακές τοποθετήσεις και χαμένες κεφαλιές επέτρεψαν στους γηπεδούχους να μας απειλήσουν μερικές φορές σε ένα νωχελικό σαρανταπεντάλεπτο. Ο Φερνάντο Σάντος κατέβασε ομάδα που κατά πάσα πιθανότητα θα παίξει στην πρεμιέρα κόντρα στην Κολομβία. Δεν ρίσκαρε. Καμία διαφορά σε σχέση με αυτά που ξέρουμε τόσα χρόνια από τη «γαλανόλευκη». Κακό δεν είναι. Ετσι έχουμε πετύχει και όσο η συνταγή είναι πετυχημένη δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει.

Στο δεύτερο μέρος, δεν άλλαξε κάτι. Η είσοδος του Καραγκούνη μας έδωσε την ελπίδα ότι θα γίνουμε πιο κινητικοί, αλλά αυτό κράτησε για λίγα λεπτά. Αντίθετα, η Πορτογαλία μας πίεσε πιο πολύ. Αμυνθήκαμε σωστά και δεν καρδιοχτυπήσαμε. Μπροστά όμως δεν γινόταν τίποτα. Παρά τις αλλαγές, επίθεση καλή δεν βγήκε. Ο μονόλογος, που κατάντησε φλυαρία, της Πορτογαλίας συνεχίσθηκε. Αποτέλεσμα κανένα.

Τουλάχιστον στο τελευταίο τέταρτο η ελληνική ομάδα ανέβηκε λίγο πιο ψηλά στο γήπεδο. Με την είσοδο και του Φετφατζίδη κράτησε παραπάνω τη μπάλα και έκανε μια - δυο φάσεις. Το τελικό 0-0 μας έδωσε πόντους ψυχολογικά. Πατάμε γερά και προκαλούμε ψυχολογικό πρόβλημα στον αντίπαλο για το πως θα μας κερδίσει.

Ολα τέλεια; Οχι. Ποτέ και για κανέναν δεν είναι όλα τέλεια. Θα θέλαμε κάτι παραπάνω επιθετικά και να κυλήσει καλύτερα η μπάλα. Λιγότερα λάθη και περισσότερη κατοχή. Η εικόνα πάντως ήταν καλή σε γενικές γραμμές. Σίγουρα θα είναι διαφορετικά στο Μουντιάλ. Για την ώρα όμως αυτό που λένε «είμαστε σε καλό δρόμο», ισχύει... Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: