Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Δεν έμεινε κανείς από την «τάξη του '10»

Τον Μάιο του 2011 πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδος στα τμήματα Κ20 του Άρη. Τριάμισι χρόνια μετά, η «τάξη του ΄11», εκείνη η μεγάλη παρέα που έφερε τον τίτλο το Κλεάνθης Βικελίδης, διαλύθηκε.

Ο Μιχάλης Γιαννίτσης είναι ο τελευταίος ποδοσφαιριστής της που έκλεισε την πόρτα. Και με αφορμή την δική του έξοδο, η Metrosport «θυμάται» σήμερα τα βασικά στελέχη της πρωταθλήτριας ομάδας και την συμμετοχή που είχαν στην πρώτη ομάδα του Άρη (όσοι υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο στους κιτρινόμαυρους) μετέπειτα. Ο χορός των αποχωρήσεων άρχισε την τελευταία διετία. Με τον Άρη, ναι μεν, να δείχνει τον δρόμο στα δικά του παιδιά, δίνοντάς του την δυνατότητα να «μεγαλώσουν» επαγγελματικά στο ποδόσφαιρο, όμως το όφελος που είχε ο σύλλογος ήταν μηδαμινός. Λανθασμένοι χειρισμοί, λανθασμένες διαπραγματεύσεις και… ξεπουλήματα των «αποφοίτων» των Τμημάτων Υποδομής για να βγει η χρονιά…

  1. ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΙΟΥΔΗΣ
Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο την αγωνιστική σεζόν 2011-2012. Μεταξύ πάγκου και κερκίδας την πρώτη του χρονιά στον Άρη, έχοντας τον δύσκολο ανταγωνισμό των Σηφάκη-Βελλίδη από… μπροστά του. Δούλεψε πολύ και πήρε την ευκαιρία του τον Σεπτέμβριο του 2012, κρατώντας το μηδέν, σε εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Σε δύο αγωνιστικές σεζόν έκανε 46 συμμετοχές. Το καλοκαίρι, η διοίκηση του Παναγιώτη Στεφανίδη έψαχνε εναγωνίως να τον «σπρώξει». Η πρόταση από την Βελγική Κλαμπ Μπριζ εμφανίστηκε ως… δώρο Θεού για τους κιτρινόμαυρους, σε μία περίοδο που και το ένα ευρώ ήταν «χρυσός». Ο Διούδης κατέληξε τελικά στην Μπριζ, έναντι του ποσού των 250.000 ευρώ (σ.σ.: τροφεία). Χρήματα τα οποία αξιοποιήθηκαν για την πληρωμή μισθών σε υπαλλήλους και παίκτες…

  1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΤΖΙΔΗΣ
Από τους πρώτους «απόφοιτους» των Τμημάτων Υποδομής του Άρη που έκαναν επαγγελματικό συμβόλαιο στην ομάδα. Τον Δεκέμβριο του 2009 ο Αγτζίδης γίνεται επαγγελματίας ύστερα από εισήγηση του Μαζίνιο. Ο ταλαντούχος μπακ, ωστόσο, δεν καταγράφει συμμετοχή στην πρώτη ομάδα και δικαιολογημένα μπαίνει στην λίστα των «αδικημένων». Το πρώτο μισό της σεζόν 2011-12 πηγαίνει δανεικός στην Δόξα Δράμας. Βλέποντας ότι δεν έχει θέση στον Άρη, παίρνει το δελτίο του και μετεγγράφεται στη Λάρισα. Φέτος ανήκει στο ρόστερ της Αναγέννησης Γιαννιτσών.

  1. ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ
Έμεινε για περισσότερα χρόνια από κάθε άλλον πρωταθλητή Ελλάδος, στον Άρη. Πριν από έξι μέρες, όμως, αναγκάστηκε, να διαβεί την πόρτα της εξόδου και όντας ο τελευταίος εκείνης της «τάξης»… την έκλεισε κιόλας. Για να ανοίξει έναν νέο κύκλο στην καριέρα του ξεκινώντας από την Καλλιθέα. Επαγγελματικό συμβόλαιο στον Άρη υπέγραψε τη σεζόν 2011-12, χωρίς να πάρει χρόνο συμμετοχής. Την επομένη έκανε τις πρώτες του 14 συμμετοχές στην Σούπερ Λιγκ, πετυχαίνοντας και το «παρθενικό» του γκολ. Ο κεντρικός αμυντικός, την περυσινή σεζόν, σταθεροποιήθηκε στην πρώτη ομάδα έχοντας 16 συμμετοχές. Βίωσε από… μέσα τον υποβιβασμό του Άρη και το καλοκαίρι ενώ είχε προτάσεις από Σούπερ Λιγκ και Β’ Εθνική, προτίμησε να μείνει στον Άρη της Γ’ Εθνικής! Μετά από δέκα αγώνες, αποχώρησε αφού με την έλευση Καλαϊτζίδη, τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν, ήξερε ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά για τον ίδιο…

  1. ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΜΠΟΥΓΑΪΔΗΣ
Την δική του ξεχωριστή ιστορία έχει καταγράψει ο Έλληνας αμυντικός στον Άρη. Το καλοκαίρι του 2009 έγινε επαγγελματίας στον Άρη, χωρίς βέβαια να έχει συμμετοχές στην πρώτη ομάδα. Ήταν εκ των αρχηγών της πρωταθλήτριας Κ20, στάθηκε όμως αρκετά άτυχος όταν χρειάστηκε να κάνει επέμβαση στο πόδι του και έχασε τα τελευταία παιχνίδια. Το καλοκαίρι του 2011, επί Κούπερ στον Άρη, ο Μπουγαϊδης δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του γιατί είχε πάρει την απόφαση να «μετακομίσει» στην ΑΕΚ. Γνώρισε τον υποβιβασμό στην δεύτερη χρονιά του στην Ένωση και το καλοκαίρι του ’13 πήγε στη Γρανάδα. Τον Γενάρη του ’14 επέστρεψε στον Άρη (με την μορφή δανεισμού) προκειμένου να συμβάλει στην προσπάθεια σωτηρίας στην Σούπερ Λιγκ. Εν τέλει, βίωσε ακόμη έναν υποβιβασμό. Τώρα, αγωνίζεται στην Λέγκια Γκντανσκ, στο πρωτάθλημα της Πολωνίας.

  1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΙΔΗΣ
Ένα ταλέντο –εν πολλοίς- του ελληνικού ποδοσφαίρου που έμεινε… στον πάγο και από τον Άρη έφυγε άρον των άρον. Εγινε επαγγελματίας την σεζόν 2010-2011 και μέσα σε δύο σεζόν έκανε 15 συμμετοχές, για να μετεγγραφεί στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2012. Ο Άρης αποκόμισε από την μεταγραφή του μόλις 100 χιλιάδες ευρώ, όσο δηλαδή ήταν το προβλεπόμενο bay out. Η συνέχεια της καριέρας του Κατίδη, γνωστή. Τον Μάρτιο του 2013, σε γκολ που σημειώνει σε βάρος της Βέροιας, τρέχει προς την εξέδρα και υψώνει το δεξί χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό. Από το σημείο εκείνο και μετά, η Ελλάδα…δεν τον χωρούσε. Τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό από τις εθνικές ομάδες της χώρας και προκειμένου να ηρεμήσει, ο ίδιος περισσότερο, ξενιτεύεται και παίρνει μεταγραφή στη Βερόνα, στην Ιταλία, με την φανέλα της οποίας κάνει 10 συμμετοχές. Φέτος, επαναπατρίστηκε για λογαριασμό της Βέροιας, αλλά ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση νέας «στέγης».

  1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ
Ο «απόφοιτος» των Τμημάτων Υποδομής του Άρη με τον καλύτερο βαθμό. Σταθερή παρουσία από την πρώτη του χρονιά ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στους κιτρινόμαυρους, φρόντισε από πολύ νωρίς να ανεβάσει τις «μετοχές» του. Η συνεχόμενη ανοδική του πορεία στο ποδόσφαιρο, μάλιστα, δεν αποκλείεται σύντομα να του ανοίξει την πόρτα της Εθνικής. Έγινε επαγγελματίας το καλοκαίρι του 2011 και μέσα σε δύο σεζόν κατέγραψε 48 συμμετοχές. Ο Πρόμπιερτζ ήταν ο προπονητής που του έδωσε την μεγάλη ευκαιρία, με τον Γιαννιώτα να την αρπάζει από τα μαλλιά. Το καλοκαίρι της αγωνιστικής σεζόν 2013-14 έρχεται η πρόταση από την Φορτούνα Ντίσελντορφ, με τον Άρη να βάζει στα ταμεία του 250.000 ευρώ και τον Γιαννιώτα να κλείνει συμβόλαιο αξίας 600.000 ευρώ!

  1. ΜΠΑΜΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ
Από τους… παλιούς νέους του Άρη, ο Οικονομόπουλος έγινε επαγγελματίας την σεζόν 2009-10, αλλά ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα έκανε τη σεζόν 2012-13, έχοντας προηγηθεί (τον Δεκέμβριο του 2012) ο δανεισμός του στον Βύζαντα Μεγάρων. Ο κύκλος του στους κιτρινόμαυρους της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε, πηγαίνοντας στον ΑΟ Χανιών. Στον Άρη, σε δύο αγωνιστικές περιόδους (2012-13, 2013-14) είχε σταθερή παρουσία στην ενδεκάδα, κάνοντας συνολικά 42 συμμετοχές, ενώ ήταν και ανάμεσα στους αρχηγούς της ομάδας. Στα Χανιά, πάντως, τον ακολούθησε ένας ακόμη ποδοσφαιριστής της πρωταθλήτριας ομάδας του Άρη, ο Αλέξανδρος Καραγιάννης, ο οποίος ωστόσο είχε έρθει στην Κ20, το 2010, από τον Πυρσό Γρεβενών (τότε Γ’ Εθνική) και το 2012 έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα του Άρη, επί Λούκας Αλκαράθ στον πάγκο.

  1. ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΝΤΑΜΑΡΛΗΣ
Από τα βασικά στελέχη της πρωταθλήτριας ομάδας το 2011, αμέσως κλήθηκε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο στον Άρη. Από την πρώτη σεζόν, μάλιστα, πήρε συμμετοχές στην Σούπερ Λιγκ και σε δύο χρονιές κατέγραψε 26 στο σύνολο. Το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος.

*Στο ρόστερ της ομάδας Κ20 που πανηγύρισε το πρωτάθλημα Ελλάδος τη σεζόν 2010-2011 ανήκαν επίσης οι: Καράδαης, Γιώρης, Καραγιάννης, Κουρέλλας, Αγγελούδης, Τοπούζης, Μίξιος, Μπαγκής, Παπουτσής, Πολιανίδης, Βουλτσίδης, Δαλκίδης, Ντάμζι, Ζιγκερίδης, Καπνίδης. Ο τελευταίος, ναι μεν ανήκει τώρα στο ρόστερ του Άρη, επαγγελματικό συμβόλαιο όμως έκανε στον Αγροτικό Αστέρα, το καλοκαίρι του 2011. Και προτού επιστρέψει, φέτος, στην ομάδα, πέρασε από Δόξα Δράμας, Νίκη Βόλου, Γιαννιτσά και Καβάλα.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: