Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Πάσαλιτς: «Σε όποιον δεν αρέσει, ας παίξει σκάκι»

Ως Βαλκάνιος, λατρεύει τις προκλήσεις. Τα μεγάλα παιχνίδια που εκτοξεύουν την αδρεναλίνη σ' έναν αγωνιστικό μαραθώνιο. Πάντα εκφραστικός, σε κάποιες περιπτώσεις οξύθυμος, ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς είναι αυτό που λέμε «ζωντανός άνθρωπος».

Κυρίως στα ντέρμπι. Έχει παραδεχθεί ότι ζει γι' αυτά. Και σε καμία περίπτωση μπορεί να δεχθεί απαθή συμπεριφορά. «Φίλε, σε όλους τους παίκτες αρέσουν αυτά τα παιχνίδια. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο. Ή μάλλον, αν δεν σου αρέσουν αυτοί οι αγώνες καλύτερα να πας και να παίξεις σκάκι. Η αδρεναλίνη είναι στα ύψη, πρέπει να σου αρέσουν αυτοί οι αγώνες. Αν όχι, πήγαινε σ' ένα γραφείο να δουλέψεις, παίξε σκάκι, κάτσε μόνος σου κάπου», είπε με απόλυτη βεβαιότητα ο Βόσνιος γκαρντ του Άρη.

Η ερώτηση αφορούσε το ντέρμπι που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ, την ερχόμενη Κυριακή. Το παιχνίδι που είχε ξεκινήσει, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και πλέον θα ξεκινήσει από την αρχή. Παρεμπιπτόντως, σ' εκείνο το παιχνίδι ο Πάσαλιτς είχε κάνει το καλύτερο πρώτο ημίχρονο (σ. σ. για την ακρίβεια 19 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα) στη φετινή παρουσία του στην Α1. Είχε προλάβει να σημειώσει 13 πόντους, αγγίζοντας τη τελειότητα στα σουτ. «Το θυμάμαι αλλά δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε μ' αυτό. Είχα πάει καλά, ο αγώνας είχε διακοπεί, τώρα έχουμε ένα άλλο παιχνίδι μπροστά μας».

Η εμπειρία του στα παραδοσιακά ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ δεν είναι μεγάλη. Μόλις ένα παιχνίδι, στη κανονική διάρκεια της σεζόν 2012-13. Γενικότερα στη καριέρα του, παιχνίδι αυτής της παράδοσης και ιδιαιτερότητας έζησε μόνο με τη φανέλα του Άρη. Για τον Πάσαλιτς, το ντέρμπι που ακολουθεί στοιχειοθετεί ένα είδος εξετάσεων για την ομάδα του. «Θα φανεί αν μπορούμε να κατακτήσουμε μια θέση στη τετράδα. Ο ΠΑΟΚ είναι σοβαρή ομάδα, αυτό φαίνεται μέσα από τη πορεία του στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Θα έλεγα ότι είναι μια καλή ευκαιρία για να δούμε τα όριά μας. Να διαπιστώσουμε, πού βαδίζουμε».
«Να είναι πάντα γεμάτο»

Στα ντέρμπι, όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία των παικτών, ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς απορροφά την ενέργεια που βγαίνει από τους φιλάθλους. «Θεωρώ δεδομένο ότι θα είναι γεμάτο το γήπεδο. Για να είμαι ειλικρινής, έτσι όπως εμφανίζεται η ομάδα, το γήπεδο πρέπει να είναι σε κάθε παιχνίδι. Νομίζω ότι το αξίζει η ομάδα». Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ο προχθεσινός αγώνας με τον Πανελευσινιακό ήταν κάπως. βαρετός. Υπό την έννοια ότι από την αρχή του παιχνιδιού, ο Άρης επέβαλλε τους κανόνες του, σε κανένα σημείο φάνηκε να απειλείται. «Αν είναι έτσι, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πιο ενδιαφέρον το επόμενο παιχνίδι. Για παράδειγμα, να κερδίσουμε με σουτ στο τέλος», απάντησε αστειευόμενος. Αναφέρθηκε μάλιστα στη δική του ψυχολογία: «Σε αυτά τα παιχνίδια, προσπαθώ να παραμερίσω τα συναισθήματά μου και να αντιμετωπίσω τον αγώνα όπως κάθε άλλον. Χρειάζεται καθαρό μυαλό, ενέργεια, γιατί ξέρουμε ότι θα είναι σκληρό παιχνίδι».

«Λίγα λόγια για τον Τόρεϊ»
Ένα στοιχείο που ξεχώρισε από τον προχθεσινό αγώνα με τον Πανελευσινιακό, ήταν ο. κοινός παρονομαστής στις δηλώσεις όλων των παικτών. Άπαντες έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην απουσία του Τόρεϊ Τόμας. Ο Πάσαλιτς ομολογεί γι την περίπτωση: «Είναι ο πρώτος παίκτης του πρωταθλήματος σε κλεψίματα. Και μόνο αυτό το στοιχείο αποδεικνύει τη δουλειά που κάνει στην άμυνα. Όλοι οφείλαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω για να καλύψουμε την απουσία του. Φάνηκε ότι ο αγώνας με την Ελευσίνα ήταν εύκολος. Η αλήθεια είναι ότι εμείς τον κάναμε εύκολο γιατί παίξαμε σκληρά από ην αρχή, δεν τους επιτρέψαμε να αναπτύξουν το παιχνίδι τους»
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: