Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Οι μικροί ήρωες της Σούπερ Λίγκας!!

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος το sport-fm.gr σας παρουσιάζει 10 παίκτες που μπορεί να αποδειχθούν ατραξιόν ακόμα και ολόκληρης της σεζόν.

Οι μικροί ήρωες της Σούπερ Λίγκας
Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Ας το φιλοσοφήσουμε λίγο: τι είναι το ποδόσφαιρο; Ή – για να το πούμε καλύτερα – τι πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο; Όποιας απόχρωσης (ποδοσφαιρικά) γούστα και να έχουμε συμφωνούμε στην ανάγκη που έχουμε όλοι μας να ενθουσιαζόμαστε με όσα βλέπουμε στο γήπεδο, να ξεφεύγουμε από τη δύσκολη πραγματικότητα, να χαιρόμαστε αλλά και να σκάμε με όσα κάνουν ή δεν κάνουν οι ομάδες. Και να φτιάχνουμε νέους ήρωες. Παίκτες, δηλαδή, από τους οποίους περιμένουμε να πάρουμε ερεθίσματα προκειμένου να στήσουμε καζούρα στον κολλητό μας τη Δευτέρα το πρωϊ.

Ένα γκολ, μια ντρίπλα, ακόμα κι ένα σημαντικό τάκλιν ή μια «σωστή» κόκκινη κάρτα μπορεί να σου φτιάξουν ή να σου χαλάσουν την ημέρα. Δίπλα στον Εσιέν, τον Καμπιάσο, τον Μπουονανότε και τον Τοϊβόνεν (αν έρθει κι αυτός) υπάρχουν κι άλλοι πολλοί που υπόσχονται συγκινήσεις. Άλλους – τους περισσότερους – τους ξέρουμε από τις προηγούμενες βερσιόν της Σούπερ Λίγκας, άλλους θα τους μάθουμε φέτος ή θα δούμε πόσο έχουν ή δεν έχουν προοδεύσει. Από τον Στόιτσεφ μέχρι τον Βέλλιο και τον Μπεχαράνο… Νο2 ακολουθεί μια λίστα με 10 παίκτες που μπορεί να αποδειχθούν ατραξιόν ακόμα και ολόκληρης της σεζόν…

Να ‘τος ο πλέι μέικερ

inner

Το προξενιό έγινε στα ματς του Ατρομήτου με τη Σαράγεβο πέρυσι. Ο Μίλος Στόιτσεφ ήταν μέλος και μάλιστα με πρωταγωνιστικό ρόλο της «συμμορίας» που άφησε εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας την ομάδα του Περιστερίου. Γι’ αυτό και «αναγκάστηκε» ο Γιώργος Σπανός να δώσει το κάτι τις παραπάνω για να τον εντάξει στο δυναμικό της ομάδας του. Οι πρώτες του μέρες στις προπονήσεις δείχνουν ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν θα πιάσουν τόπο. Με άλλα λόγια ο Στόιτσεφ μοιάζει ικανός να φέρει εις πέρας τη δουλειά για την οποία τον προορίζει ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ποια θα είναι αυτή; Θα παίξει τον ρόλο του επιτελικού χαφ στα περισσότερα παιχνίδια αλλά θα δώσει και ανάσες στον Ούμπιντες στα δεξιά της μεσοεπιθετικής γραμμής. Η καρτέλα του δεν είναι γεμάτη από γκολ αλλά… Έχει εξαιρετική αίσθηση του γηπέδου και πασάρει με μεγάλη ευκολία.

Το είπε και το έκανε

inner

Πόσες φορές έχουμε ακούσει και έχουμε διαβάσει βαριές κουβέντες από ποδοσφαιριστές που δεν υλοποιούνται ποτέ; Κανόνας που έχει συντριπτικά ποσοστά εμφάνισης έναντι της εξαίρεσής του. Στην περίπτωσή μας, πάντως, μιλάμε για μία σπάνια περίπτωση ειλικρίνειας και επαλήθευσης των λεγομένων. «Αν γυρίσω θα το κάνω μόνο για τον Ηρακλή», είχε πει το καλοκαίρι του 2011 όταν ο Απόστολος Βέλλιος μετακόμιζε στο Λίβερπουλ για να παίξει στην Έβερτον του Μόγιες με τον «γηραιό» να πέφτει κατηγορία και να αρχίζει την άνοδο του δικού του Γολγοθά. Συνέβη, 4 χρόνια μετά την ημέρα εκείνη, ο Βέλλιος να κάνει πράξη εκείνη την υπόσχεσή του. Το λες και πεπρωμένο: η δική του επιστροφή συνδυάζεται με την επιστροφή της ομάδας στην κορυφαία κατηγορία και μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τον ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας…

Με λένε Ζάιρο…

inner

Δεν έχει σε καμία περίπτωση το βιογραφικό του Νομπόα, του Νάτχο ή του Στοχ. Είναι μεταγραφή ενδεικτική της νέας συνταγής που επέλεξε ο ΠΑΟΚ δια χειρός Άρνεσεν να υλοποιήσει και σίγουρα δεν τον ήξεραν παρά ελάχιστοι πριν ασχοληθεί μαζί του ο «Δικέφαλος». Από την εικόνα του, όμως, στο φιλικό με τη Βέροια φάνηκε ικανός να πρωταγωνιστήσει στις 11άδες του Τούντορ και να… βασιλεύσει στα συνθήματα της εξέδρας. Δυναμικός, εκρηκτικός και καλός τεχνίτης ο Ζάιρο υπόσχεται πολλές συγκινήσεις στους φίλους του ΠΑΟΚ.

Βάσκος αρτίστας

inner

Χωρίς αμφιβολία ήταν ο πρωταγωνιστής του Απόλλωνα Σμύρνης στη Football League αλλά… Μετά τις 30 συμμετοχές και τα 14 γκολ στη σεζόν ο Ιγκόρ Ανγκούλο δύσκολα θα δεχόταν να μείνει στη 2η τη τάξει κατηγορία. Και η αλήθεια είναι ότι δεν δυσκολεύτηκε να βρει δουλειά στη Σούπερ Λίγκα. Προσελήφθη από τον Πλατανιά και το μόνο που καλείται πλέον να αποδείξει είναι ότι μπορεί να τα καταφέρει καλά και σε ένα πρωτάθλημα που είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω σε ένταση και ρυθμό σε σχέση με αυτό που αγωνιζόταν πέρυσι. Του αρέσει να παίζει αριστερά στην επίθεση αλλά μπορεί να παίξει και δεύτερος επιθετικός.

Ψηλέ… βγαίνεις!

inner

Έγινε και θέμα πρόσφατα με την προσφορά που έστειλε στα γραφεία της ΑΕΚ η Σεβίλλη. Ο Τζανετόπουλος δεν είναι μόνο η πιο ελπιδοφόρα ποδοσφαιρική μετοχή της «Ένωσης» είναι και εντυπωσιακός στο μάτι. Γιγαντώσομος και με τη συνήθεια να παίζει με το κεφάλι ψηλά ο Άνταμ κάνει μπαμ από μακριά. Αξίζει την προσοχή μας η προσπάθειά του να αποδείξει ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει και στο κορυφαίο εγχώριο επίπεδο. Ίσως παρακολουθούμε τον επόμενο σπουδαίο Έλληνα στόπερ (και αμυντικό χαφ) στα πρώτα του βήματα.

Λάτιν παράδοση

inner

Το συνηθίζει ο Αστέρας να παρουσιάζει κάθε χρόνο κάτι εντυπωσιακό από κάποια λατινική χώρα. Μα θα είναι ο Ράγιο, μα θα είναι ο Ντε Μπλάσις, ο Μπαράλες ή ο Ρόλε και ο Μάσα; Αλήθεια είναι ότι οι Αρκάδες μας έχουν καλομάθει με τις μεταγραφικές τους επιτυχίες. Και στην ευστοχία τους αυτή στηρίζουν την ομολογουμένως εντυπωσιακά ανοδική τους πορεία. Λογικό κι επόμενο, λοιπόν, να περιμένουμε πολλά φέτος από τον πιο «καυτό» λατίνο που πάτησε στην Τρίπολη. Είναι ο Φακούντο Μπερτόλιο. Στα 25 του χρόνια ο Αργεντινός αναζητεί ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του και φιλοδοξεί να το πετύχει στη φιλόξενη Τρίπολη. Θα τον θαυμάσουμε σε θέση πίσω από τον σέντερ φορ αλλά και (δευτερευόντως) στα άκρα της επίθεσης.

Κομπιούτερ στα χαφ

inner

Πέρασε λίγο στο ντούκου η μεταγραφή του λόγω και της δικαστικής περιπέτειας της Βέροιας αλλά η καρτέλα του είναι εντυπωσιακή. Ο Ράντοσλαβ Μαγέφσκι έρχεται σε εξαιρετική ηλικία (28) για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεσαία γραμμή της Βέροιας, ενώ μπορεί να προσφέρει ακόμα και σε θέση δεξιού μπακ – χαφ. Έχει φάει περισσότερη από τη μισή του καριέρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ και σύμφωνα με όσα έχει δείξει μέχρι στιγμής στις πρώτες προπονήσεις του στην Ημαθία έχει πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του.

Μπεχαράνο… Νο2

inner

Μετά τον Ντιέγκο ο Παναιτωλικός βάζει και τον Ντάνι Μπεχαράνο στη μηχανή του. Αυτός είναι 21 ετών, φεύγει πρώτη φορά από την Βολιβία και αγωνίζεται στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Είναι ήδη 12 φορές διεθνής με την Εθνική της πατρίδας του. Άρα αν προσαρμοστεί γρήγορα στο νέο του περιβάλλον πιθανότατα θα πρωταγωνιστήσει στην ομάδα του Αγρινίου.

Δική του η μπαγκέτα

inner

Δεν έχει το κλασικό σουλούπι του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή. Ο Βίτορ Σάμπα φέρει γενειάδα και μοιάζει περισσότερο σε μέλος μουσικού συγκροτήματος. Δεν επιλέχθηκε, πάντως, γι’ αυτό από την Καλλονή. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας αγωνίζεται σε ρόλο επιτελικού χαφ και προσπαθεί να πάρει ξανά τα πάνω του μετά από ένα απογοητευτικό είναι η αλήθεια πέρασμα από την Αυστραλία. Θα προσπαθήσει να γεμίσει το κενό που άφησε η αποχώρηση του Λεοζίνιο. Οι πρώτες εντυπώσεις (από προπονήσεις και φιλικά ματς) δείχνουν ότι μπορεί να τα καταφέρει και με το παραπάνω.

Ο δαίμονας της Πλατείας

inner

Είναι μόλις 20 ετών, ανήκει στη Βελέζ Σάρσφιλντ, έχει συμμετοχές με τις μικρές Εθνικές της Αργεντινής και είναι μεσοεπιθετικός. Το λες και «παζλ» ιδιαίτερα υποσχόμενο. Ο Λεονάρντο Βιγιάλμπα διακρίνεται για την εκρηκτικότητά του και την άρτια τεχνική του κατάρτιση. Μόνο πρόβλημα μοιάζει να είναι η σωματοδομή του. Αν βρει χώρο στην 11άδα του Ουζουνίδη και τρόπο να τα βάλει με τους δυνατότερους αντιπάλους του μπορεί να κάνει θαύματα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: