Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Το Γουέμπλεϊ θα τραγουδήσει «Λα Μαρσεγιέζ»!!


Το φιλικό της Αγγλίας με την Γαλλία θα διεξαχθεί κανονικά αύριο το βράδυ και σύμφωνα με την αγγλική ομοσπονδία οι στίχοι του γαλλικού εθνικού ύμνου θα εμφανιστούν στις οθόνες του γηπέδου.

Το Γουέμπλεϊ θα τραγουδήσει «Λα Μαρσεγιέζ»
«Όλοι οι παίκτες θα είναι εκεί», τόνισε ο Φιλίπ Τουρνόν, εκπρόσωπος Τύπος της Εθνικής Γαλλίας δίνοντας τέλος στις φήμες περί ακύρωσης του φιλικού με την Αγγλία που θα διεξαχθεί αύριο το βράδυ στο Γουέμπλεϊ.

Μάλιστα ο Ντιντιέ Ντεσάμπ άφησε ανοιχτή την επιλογή στους παίκτες του να μην ακολουθήσουν την αποστολή. Όλοι όμως δήλωσαν παρόντες και θα ταξιδέψουν σήμερα για την Μεγάλη Βρετανία. Ακόμα και ο Λασανά Ντιαρά -ο οποίος θρηνεί τον χαμό της ξαδέρφης του, ενός από τα θύματα της επίθεσης- δεν θα λείψει από την ομάδα.

Η αγγλική ομοσπονδία από τη μεριά της, σε μία ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης, αποφάσισε να προβάλει τα λόγια του εθνικού ύμνου της Γαλλίας, προκειμένου να τον τραγουδήσουν οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο γήπεδο: «Πρέπει όλοι να δείξουμε την αλληλεγγύη μας τραγουδώντας το «Λα Μαρσεγιέζ» μαζί με τους Γάλλους και να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα» προέτρεψε ο Μάικλ Άνταμς, εκπρόσωπος του επίσημου συνδέσμου φιλάθλων της Εθνικής Αγγλίας.

Η αψίδα του γηπέδου θα είναι φωταγωγημένη στα χρώματα της γαλλικής σημαίας και το γαλλικό μότο "Liberte, Egalite and Fraternite" (Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη) θα αναγράφεται τόσο έξω από το γήπεδο όσο και στις οθόνες.

Όπως είναι φυσιολογικό η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ οι 70,000 οπαδοί που αναμένεται να βρεθούν στο Γουέμπλεϊ –καθώς τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί- όπως είναι φυσικό, θα περάσουν από εξονυχιστικό έλεγχο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: