Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ωραία ανάμνηση για τον Σίρερ το Αγγλία – Γαλλία!! (vid)


Το england365.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και παρά τις ιδιαιτερότητες και το κλίμα οδύνης εν μέσω του οποίου θα πραγματοποιεί την Τρίτη το φιλικό Αγγλίας – Γαλλίας, θυμάται πως ο Άλαν Σίρερ σε έναν τέτοιο ματς, είχε κάνει το ντεμπούτο του και είχε σκοράρει για τα «τρία λιοντάρια».  

Ωραία ανάμνηση για τον Σίρερ το Αγγλία – Γαλλία (vid)

Ο θρύλος της Νιούκαστλ, πίσω στο 1992, ήταν μόλις 22 ετών.
Ο Γκρέιαμ Τέιλορ που τότε βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, έδινε στον Άλαν Σίρερ το... βάπτισμα του πυρός με τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος, σε φιλικό προετοιμασίας ενόψει του Euro της Σουηδίας.
Στις 19 Φεβρουαρίου, λοιπόν, εκείνου του έτους, ο μετέπειτα άσος της Μπλάκμπερν με την οποία πανηγύρισε το πρωτάθλημα και μετακόμισε στο «St. James' Park» για ν' αποτελεί πλέον εμβληματική φιγούρα της Νιούκαστλ, είχε αγωνιστεί για πρώτη φορά με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, σε παιχνίδι κόντρα στη Γαλλία και είχε σκοράρει!
Μαζί με τον Ντέιβιντ Χιρστ (τότε άσο της Σέφιλντ Γουένσντεϊ) στην επίθεση, μπροστά σε 50.000 φιλάθλους στο «Γουέμπλεϊ», η Αγγλία επικράτησε 2-0 των «τρικολόρ» και τους υποχρέωσε στην πρώτη τους ήττα έπειτα από 20 παιχνίδια.
Ο Σίρερ είχε ανοίξει το σκορ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα του αγώνα ο Γκάρι Λίνεκερ στην επανάληψη, έχοντας περάσει στο παιχνίδι με αλλαγή. Οι δύο σκόρερ εκείνου του παιχνιδιού, πλέον, είναι σχολιαστές αγώνων για το «Match of the Day» του «BBC»...
Για την ιστορία, η εθνική ομάδα της Αγγλίας, είχε παραταχθεί τότε με τους: Κρις Γουντς – Ρομπ Τζόουνς, Μαρκ Ράιτ, Στιούαρτ Πιρς, Ντες Γουόκερ, Μάρτιν Κίον – Νιλ Γουέμπ, Τζεφ Τόμας, Νάιτζελ Κλαφ – Άλαν Σίρερ, Ντέιβιντ Χιρστ.


 
 
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: