Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ντεσάν: «Να εκπροσωπήσουμε επάξια το έθνος»

Περήφανοι είναι όλοι οι Γάλλοι και πιο ενωμένοι από κάθε άλλη φορά μετά την ανείπωτη τραγωδία, όπως ανέφερε ο Ντιντιέ Ντεσάν στη συνέντευξη Τύπου του φιλικού της Τρίτης με αντίπαλο την Αγγλία στο «Γουέμπλεϊ». «Μακάρι να εκπροσωπήσουμε επάξια το έθνος μας... Το ποδόσφαιρο ενώνει τα έθνη» τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής των «τρικολόρ».  
Αναλυτικά όσα είπε:
«Το γαλλικό έθνος είναι περήφανο και ξέρουμε πως πρέπει να το εκπροσωπήσουμε. Θα φροντίσουμε να το εκπροσωπήσουμε επάξια μέσα στο γήπεδο, το βράδυ της Τρίτης. Είναι δύσκολο να βρεις λέξης να μιλήσεις για όλη αυτή τη βαρβαρότητα που βίωσαν οι συμπατριώτες μας... Ακούγαμε τις εκρήξεις, αλλά ήμασταν επικεντρωμένοι στο παιχνίδι με τη Γερμανία και δεν είχαμε καταλάβει τι ακριβώς γινόταν.
Στο τέλος του παιχνιδιού καταλάβαμε τι ακριβώς είχε γίνει και πόσο μεγάλη ήταν η τραγωδία... Ξέρω και ξέρετε κι εσείς ότι το παιχνίδι με την Αγγλία δεν είναι πλέον μονάχα ένα απλό ποδοσφαιρικό παιχνίδι, αλλά θα ήθελα να μιλήσουμε για το αθλητικο κομμάτι και όχι να προσθέσουμε κάτι για τα γεγονότα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Άγγλους για τη συμπαράσταση και οφείλω να τονίσω ότι στο ποδόσφαιρο δεν έχει θέση κανείς διαχωρισμός και πως το άθλημα μονάχα ενώνει και δεν χωρίζει. Πρέπει να δείξουμε αυτή την ενότητα ανάμεσα στα έθνη». 
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: