Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Η επιστροφή των Μαγυάρων!! (video)

Για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, η Ουγγαρία θα παίξει σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης μετά και την 2η νίκη της 2-1 επί της Νορβηγίας, στην Groupama Arena.

Η επιστροφή των Μαγυάρων (video)
Από το Μουντιάλ του 1986, είχε να παίξει στην τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης η Ουγγαρία, αλλά αυτή η μεγάλη περίοδος προσμονής τελείωσε. Οι Μαγυάροι που σε EURO, δεν είχαν εμφανιστεί από το 1972, όταν κι έπαιξαν ημιτελικό, θα είναι στα γήπεδα της Γαλλίας, αφού επικράτησαν 2-1 με γκολ του Πρίσκιν στο 14’ και το αυτογκόλ του Χένρικσεν στο 83’, που μείωσε στο 87’ κι έγιναν η πρώτη ομάδα που προκρίνεται από τη διαδικασία των μπαράζ. Βασικός αγωνίστηκε ο Ομάρ για 90 λεπτά.

Το ματς

Η Ουγγαρία ευτύχησε ν’ ανοίξει νωρίς το σκορ, με ένα εξαιρετικό σουτ του Τάμας Πρίσκιν. Ο άσος της Σλόβαν Μπρατισλάβας πήρε την μπάλα από το πλάι, έκανε διαγώνια κίνηση προς την περιοχή και με εντυπωσιακό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νίλαντ για το 1-0. Το ματς άνοιξε, αφού η Νορβηγία δεν είχε επιλογή από το να βγει μπροστά και στο 28’ ο Αλεσάμι είχε καλή στιγμή με τον Κίραλι να αποκρούει με τα πόδια. Στο 33’ ο Μπάλαζ Ντζούντζακ είχε σουτ που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Νίλαντ. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να μπουν στο ματς και στο κυνήγι της πρόκρισης, αφού η κεφαλιά του Χόβλαντ μετά από σέντρα του Όντεγκααρντ, χτύπησε στο δοκάρι.

Στην επανάληψη ο Χόγκμο έκανε δύο αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς τους Πέντερσεν και Χέλαντ, αλλά ήταν η Ουγγαρία που έχασε την μεγάλη ευκαιρία, να τελειώσει το ματς, με τον Ντζούντζακ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Στο 72’ ο Νίλαντ είπε όχι ξανά στον Ντζούντζακ με εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 76’ ο πολύπειρος Γκάμπορ Κίραλι έκανε άλλη μια μεγάλη επέμβαση σε κοντινό σουτ του Πέντερσεν. Η πρόκριση τελείωσε οριστικά με ένα απίστευτο αυτογκόλ, όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Ντζούντζακ, η μπάλα χτυπάει στον Χένρικσεν, στο αριστερό δοκάρι, στον Νίλαντ που προσπάθησε να αποκρούσει και μετά στα δίχτυα για να γίνει το 2-0 στο 83’. Στο 87’ ο Μάρκους Χένρικσεν μείωσε σε 2-1 με δυνατό δεξί σουτ, αλλά η ομάδα του δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης:




Ουγγαρία: Κίραλι, Λανγκ, Κάνταρ, Φιόλα, Γκούζμιτς, Έλεκ (46’ Πίντερ), Ντζούντζακ, Νάγκι, Λόβρενκσικς, Κλαϊνχάισλερ (74’ Νέμεθ), Πρίσκιν (62’ Μπόντε)

Νορβηγία: Nίλαντ, Χόβλαντ, Ομάρ, Αλεσάμι, Φόρεν, Τετέι, Γιόχανσεν, Χένρικσεν, Όντεγκααρντ (46’ Χέλαντ), Σκιέλμπρεντ (80’ Μπέργκετ), Ελιογιονούσι (46’ Πέντερσεν)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: