Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Πολλαπλά κερδισμένος!


Πολλαπλά κερδισμένος

Χαμόγελα στον Παναθηναϊκό για τη νίκη επί του Αστέρα και τη βελτίωση που παρουσίασε η απόδοση της ομάδας. Ο μη δογματικός Στραματσόνι, ο ηγέτης Καρέλης και η πρώτη απόσβεση των μεταγραφών.

Αν στη Βέροια την προηγούμενη αγωνιστική το πάθος ήταν αυτό που κυρίως διέκρινε τον Παναθηναϊκό και τον οδήγησε στη νίκη, κόντρα στον πολύ πιο ποιοτικό Αστέρα οι «πράσινοι» δεν είχαν να επιδείξουν μόνο διάθεση. Η βελτίωση στο αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας ήταν εμφανής και από τη στιγμή που αυτή συνδυάστηκε με μια ακόμη νίκη με 2-0 τα χαμόγελα… περίσσευαν. Άλλωστε επρόκειτο για ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, απέναντι σε μια ισχυρή ομάδα, σε ένα «ψυχρό» (ας όψεται η τιμωρία της έδρας) περιβάλλον και χωρίς τον ηγέτη της επίθεσης της ομάδας, Μάρκους Μπεργκ.

Πέρα από τους τρεις βαθμούς και την πρόοδο στο πρόσωπο της ομάδας, ο Παναθηναϊκός βγήκε πολλαπλά κερδισμένος από το χθεσινό ματς και για άλλους λόγους. Ο Αντρέα Στραματσόνι δείχνει να βάζει σιγά-σιγά τη σφραγίδα του στο παιχνίδι της ομάδας. Η επιλογή του να μετατρέψει το 4-3-2-1 σε 4-3-3 αποδείχτηκε ευεργετική και έδειξε πως ο Ιταλός προπονητής δεν είναι δογματικός, αλλά προσαρμόζεται στις συνθήκες κάθε αγώνα και δουλεύει πάνω σε εναλλακτικά πλάνα δράσης.

Παράλληλα ο Παναθηναϊκός μπορεί να θεωρεί πως έστω και καθυστερημένα παίρνει πράγματα από τις καλοκαιρινές μεταγραφές του. Ο Μάικλ Εσιέν ήταν εμφανώς καλύτερος από τα προηγούμενα παιχνίδια του και είναι σαφές πως ο χρόνος είναι σύμμαχός του για να ξεδιπλώσει στο μέγιστο τις δεδομένες αρετές του. Ο Νίκος Καλτσάς άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε και άλλαξε το πρόσωπο της ομάδας του περνώντας σαν αλλαγή στο δεύτερο μέρος. Καλός ήταν και πάλι ο Σέρχιο Σάντσεθ που τείνει να γίνει αναντικατάστατος στο κέντρο άμυνας, ενώ ο Γενς Βέμερ έδειξε πως παρότι του λείπει ο ρυθμός και τα παιχνίδια είναι καλύτερος τουλάχιστον από τα υπόλοιπα διαθέσιμα δεξιά μπακ της ομάδας.

Μεγάλο μερίδιο της νίκης πιστώνεται στον Νίκο Καρέλη, που μπορεί να έχασε ευκαιρίες, αλλά πιστώνεται ένα γκολ και μια ασίστ και πιστοποιεί πως υπάρχει… ζωή στην επίθεση της ομάδας ακόμη κι όταν λείπει ο πολύτιμος Μάρκους Μπεργκ.

Πλέον η προσοχή της ομάδας στρέφεται στον αγώνα της Πέμπτης για το Κύπελλο στην Κέρκυρα (17:00), εφόσον το ματς γίνει λόγω της απεργίας του ΠΣΑΠ. Εκτός αναμένεται να είναι και πάλι ο Ράσμους Τελάντερ, ενώ θα φανεί αν θα είναι διαθέσιμος ο Βίκτωρ Κλωναρίδης που χθες τέθηκε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή καθώς έχει ίωση και ανέβασε πυρετό.

*Στη διάρκεια των εορτών θα γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στη Λεωφόρο από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: