Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ο αρχηγός του ΑΟΧ στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τη φάση της χρονιάς!


Ο αρχηγός του ΑΟΧ στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τη φάση της χρονιάς

Για τη φάση της χρονιάς που έγινε στο ματς Ζάκυνθος – ΑΟΧ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο αρχηγός των Κρητικών, Χάρης Μπριλάκης. «Ήταν σεβασμός» στο άθλημα δήλωσε ο ποδοσφαιριστής των Χανίων.

Αναμφίβολα η φάση του «fair play» που έγινε στη Ζάκυνθο στο παιχνίδι της τοπικής ομάδας με τον ΑΟΧ για τη 12η αγωνιστική της Football League, βάζει υποψηφιότητα για τη φάση της χρονιάς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο αρχηγός των Κρητικών, Χάρης Μπριλάκης, που ήταν ο άνθρωπος που πήρε επί της ουσίας την απόφαση να καθίσει ο ΑΟΧ να δεχθεί γκολ μετά το λάθος παίξιμο του «fair play», μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Pick n’ Goal» με τους Αλέξη Σπυρόπουλο και Θανάση Ασπρούλια.

Στο γεγονός ότι έπρεπε να δείξουν σεβασμό απέναντι στους αντιπάλους, αλλά και το ίδιο το άθλημα, στάθηκε ο ποδοσφαιριστής των Κρητικών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χάρης Μπριλάκης στον ΣΠΟΡ FM 94,6

Για το πως δημιουργήθηκε η φάση:

«Ήταν μια σπάνια φάση σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο τερματοφύλακας της Ζακύνθου είδε παίκτη της ομάδας του πεσμένο στο γήπεδο και έδιωξε σε πλάγιο. Εγώ επανέφερα και είπα στους συμπαίκτες μου να επιστρέψουν τη μπάλα για παιχτεί το fair play. Εκεί ήρθε ο Τσούτσης που είχε μπει αλλαγή και μετά από παρανόηση σκόραρε. Δεν κατάλαβε τι συνέβη, όπως και ο πάγκος μας και για αυτό πανηγύρισαν. Σε καμία περίπτωση αν είχε καταλάβει τι έγινε δεν θα έκανε αυτό που έκανε. Για δύο λεπτά παγώσαμε και δεχθήκαμε επίθεση από τον κόσμο και τους αντιπάλους. Είχαν κάθε δίκιο να νευριάσουν και να διαμαρτυρηθούν. Εγώ αμέσως πήγα στον πάγκο μας και μίλησα με τον εκπρόσωπο της ομάδας. Του είπα ότι έπρεπε να κάτσουμε να δεχτούμε γκολ και το ανακοίνωσα στους παίκτες. Κανείς μα κανείς δεν είχε αντίρρηση. Έτσι πήρε τη μπάλα ο Ζαϊρί και σκόραρε».

Για το πως το συνεννοήθηκαν με τον αντίπαλο:

«Μίλησα με τον αρχηγό της Ζακύνθου. Του εξήγησα ότι θα κάτσουμε ακίνητοι για να αφήσουμε τον Ζαϊρί να σκοράρει. Έτσι και έγινε».

Για την αντίδραση του κόσμου:

«Όλο το γήπεδο μας χειροκρότησε. Θεωρώ ότι δείξαμε σεβασμό στον αντίπαλο και το άθλημα. Όλοι μας συνεχάρησαν. Ήταν μια επαγγελματική κίνηση, παρόλο που δεν το έχουμε ξαναδεί».

Για την απόφαση των ποδοσφαιριστών να απέχουν από την αγωνιστική δράση:

«Υπάρχει στήριξη και από τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Αυτό χρειαζόμαστε. Να στηρίξουν την προσπάθεια και οι μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Αυτό το πράγμα γίνεται για μας και πρέπει να στηριχθεί και από εκείνους που έχουν εξασφαλισμένα και μεγαλύτερα προνόμια. Τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών καταστρατηγούνται. Σκεφτείτε πως ένας ποδοσφαιριστής βλέπει τους κόπους του να χάνονται. Πρέπει να βρεθεί μια λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: