Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Είναι αυτός ο νέος Ραούλ;

Ο Γιώργος Καραμάνος παρουσιάζει τον Μπόρχα Μαγιοράλ, τον οποίο στη Ρεάλ θεωρούν ως... μετενσάρκωση του μεγάλου αρχηγού που φιλούσε τη βέρα.
Το να αποφοιτήσεις από τις ακαδημίες της Ρεάλ, ακόμα και εάν έχεις πάρει τον καλύτερο... βαθμό, από μόνο του δεν αρκεί στο να προσφέρει διαβεβαιώσεις ανέλιξης στην Α' ομάδα. Μία ερώτηση στον πιο πρόσφατο που αρίστευσε επί τούτου, Αλβαρο Μοράτα, θα αρκούσε για του λόγου το αληθές. Στο πρόσφατο παρελθόν μάλιστα υπήρξαν κι άλλοι που βίωσαν το ίδιο ακριβώς πράγμα. Από τον Ρομπέρτο Σολδάδο, έως τον Αλβαρο Νεγρέδο οι ιστορίες λίγο πολύ μοιάζουν μεταξύ τους, περιέχοντας απατηλά όνειρα και ταλέντα που ουδέποτε εκπλήρωσαν το πεπρωμένο τους με την λευκή φανέλα.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν εμφανίζεται ένα καινούργιο φυντάνι, για να λάβει υποψηφιότητα για το χρίσμα. Ποιο χρίσμα; Μα ένα είναι πλέον το απόλυτο τέτοιο στη Βασίλισσα: η εύρεση του νέου Ραούλ! Ως τέτοιος έρχεται να μπει στο προσκήνιο ο Μπόρχα Μαγιοράλ. Βέβαια στην ηλικία που βρίσκεται τώρα ο πιτσιρικάς (18 και κάτι), ο κανονικός Ραούλ έπαιζε ήδη βασικός και σκόραρε λομπίτσες, αφήνοντας ακίνητους τους αντίπαλους πορτιέρος.



Για τις ικανότητες του μικρού υπάρχουν τα καλύτερα ευχολόγια. Πιο σημαντικά από εκείνα τα παράσημα που βγαίνουν από το στόμα του Ζινεντίν Ζιντάν, δεν γίνεται να λάβει: «Ο μικρός είναι διαμάντι. Πρόκειται για θαύμα της φύσης. Βάζει γκολ κάθε φορά που σουτάρει στην εστία!» Και για να το υποστηρίζει τούτο με τόση θέρμη ο προπονητής του στη Ρεάλ Β', έτσι θα είναι λογικά. Τα νούμερα πάντως επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του Ζιζού. Γεννημένος στα προάστια της Μαδρίτης, ο Μπόρχα εντάχθηκε στις ακαδημίες σε ηλικία 10 ετών. Από το ξεκίνημα φάνηκε το ταλέντο του, αλλά την προηγούμενη διετία το απογείωσε, βρίσκοντας δίχτυα με τις ομάδες U-16 και U-18 συνολικά 102 φορές σε 77 αγώνες!

Στην Ρεάλ Καστίγια υπό τις οδηγίες του Ζιντάν κάνει επίσης μαγικά πράγματα. Ηδη έχει πάρει μάλιστα και την αρχική προαγωγή για τους μεγάλους, παίζοντας στην προετοιμασία και ως αλλαγή στο επίσημο 3-1 επί της Λας Πάλμας. Σταδιακά επικρατεί η πεποίθηση ότι αυτό θα αρχίσει να συμβαίνει ολοένα και πιο συχνά. Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος για την πραγματική ευκαιρία: «Την περιμένω και βρίσκομαι σε πλήρη αγωνιστική διέγερση. Αισθάνομαι ότι θα σκοράρω με τους μεγάλους και θα τρελαθώ», δήλωνε πρόσφατα σε συνέντευξη του στο κανάλι της Ρεάλ.
Οσοι τον έχουν παρακολουθήσει, ισχυρίζονται ότι Ραούλ δεν μπορεί να γίνει, επειδή δεν διαθέτει την αρτιότητα, την πλαστικότητα στα τελειώματα που είχε ο μεγάλος αρχηγός με τα φιλιά στη βέρα. Πρόκειται περισσότερο για έναν ευκίνητο φορ περιοχής, που έχει το ένστικτο της πρώτης επαφής. Κάτι σαν εκείνο που έκανε μεγάλο σκόρερ π.χ. τον Πίπο Ιντσάγκι. Επίσης είναι εργάτης, τρέχει, μαρκάρει, κλέβει και σπάει όμορφα μπάλες. «Συνήθιζα να μελετάω τον Ραούλ, αλλά τελευταία δεν μπορώ να κρύψω ότι προσπαθώ να ξεπατικώσω τις κινήσεις του Μπενζεμά. Νομίζω ότι είναι πιο κοντά στο δικό μου στυλ. Φροντίζω να έχω σε ένταση τις αισθήσεις μου και να μην αφήνω καμία μπάλα να πηγαίνει χαμένη. Ολες πρέπει να καταλήγουν στα δίχτυα», υποστηρίζει με αυτοπεποίθηση για τον εαυτό του.

Πρώτος σκόρερ και MVP της Ισπανίας πρόσφατα στην κατάκτηση του EURO U-19, ο Μπόρχα Μαγιοράλ απέδειξε ότι παίζοντας κόντρα σε συνομήλικους του μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά. Βέβαια από εκεί μέχρι να μπορέσει να εξελιχτεί από ακατέργαστο πετράδι στο διαμάντι που τόσο πολύ θέλουν να... εξορύξουν οι Μερένγκες από τις δικές τους ακαδημίες, υπάρχει τεράστια απόσταση. Η ανάγκη για έναν νέο Ραούλ θα τους τρώει. Ωστόσο, ο μικρός ακόμα και εάν στην πορεία δεν αποδειχτεί τέτοιος, θα μπορούσε να θεωρηθεί με πλάγιο τρόπο ως ένα κερδισμένο στοίχημα. Στην «χειρότερη» θα μπορούσε απλά να γίνει μία ακόμα πώληση τύπου Μοράτα που θα φέρει ένα καλό ποσό στα ταμεία. Και κάτι τέτοιο μόνο άσχημο δεν είναι για τα προϊόντα του φυτωρίου...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: