Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το τελευταίο θύμα της Μπόρνμουθ!!

Ο Chris Flanagan βρέθηκε στο Vitality Stadium και αναλύει τη μεγάλη νίκη της Μπόρνμουθ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Απειρία στην 11άδα
Η Γιουνάιτεντ πήγε στο ματς με την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, έχοντας δεχθεί μόλις 10 γκολ σε 15 παιχνίδια. Βαρέλα, ΜακΝερ και Τζάκσον βρέθηκαν στην 11άδα και αυτό είχε το τίμημά του, καθώς η απειρία τους φάνηκε. Εκτός από αυτούς, στο ματς έπαιξαν τόσο ο Πάουελ όσο και ο Περέιρα.
Η Γιουνάιτεντ είχε 57% κατοχή, ενώ οι 5 καλύτεροι πασέρ ήταν δικοί της, με τον Κάρικ να έχει 55, τις περισσότερες στο ματς. Παρόλα αυτά, οι κόκκινοι διάβολοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μόλις 2 ευκαιρίες σε αντίθεση με τις 8 της Μπόρνμουθ. «Είχαμε πολλά προβλήματα με τον Κινγκ», παραδέχθηκε ο Ολλανδός. «Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τις μακρινές μπαλιές με αποδέκτη εκείνον. Αυτός ήταν και ο λόγος, που δεν μπορέσουμε να βρούμε ρυθμό».

Ο Φαν Χάαλ, πάντως, απέδωσε τα εύσημα στον Τζάκσον, που βρέθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας, όμως η ομάδα του έχει κερδίσει μόλις 2 από τα 8 τελευταία παιχνίδια, όταν εκείνα ακολουθούσαν το Champions League (μαζί με τα προκριματικά).
Πρόβλημα τα στημένα
Με την άμυνα να αποτελείται από άπειρους παίκτες, ήταν λογικό να περιμένεις περισσότερα από τους έμπειρους. Αυτό, όμως, δεν έγινε και αμφότερα τα γκολ της Μπόρνμουθ ήρθαν μετά από λάθη έμπειρων παικτών.

Ο Ντε Χέα είχε ευθύνη στο πρώτο, ενώ ο Μπλιντ στο δεύτερο. Έτσι, φτάσαμε στα 4 γκολ παθητικό από στημένα στα 2 τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις. «Δύο στημένα, δύο γκολ. Ως προπονητής δεν μπορείς να το δεχθείς, καθώς δίνουμε μεγάλο βάρος σε αυτά», είπε ο Φαν Χάαλ. «Και με την Βόλφσμπουργκ ήταν ο λόγος που χάσαμε. Έτσι, το μάθημα είναι πολύ σημαντικό για εμάς».
Πίστη στο ταλέντο
Η Μπόρνμουθ έχει χτυπηθεί σημαντικά από τραυματισμούς φέτος. Με τον Γουίλσον εκτός, ο Χάου δεν είχε άλλη επιλογή από το δείξει εμπιστοσύνη σε παίκτες με μικρότερη εμπειρία, για να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά στην επίθεση. Τελικά, Στάνισλας και Κινγκ προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην Γιουνάιτεντ.
Αυτό, έδειξε για ακόμη μία φορά τις ικανότητες του νεαρού προπονητή, καθώς κατάφερε να κάνει καλύτερους δύο παίκτες, που έδειχναν τα τελευταία χρόνια ότι δεν είναι επιπέδου Premier League. Ο Στάνισλας είχε τρεις τελικές προσπάθειες, οι δύο εντός εστίας, ενώ πλέον έχει συμμετοχή σε 4 γκολ στα τελευταία 4 ματς (1 γκολ και 1 ασίστ).

«Ο Τζούνιορ δημιουργεί πολλούς κινδύνους με τα στημένα του», θα πει ο Χάου αργότερα. «Ήταν ο αρχιτέκτονας στο γκολ επί της Τσέλσι και πέτυχε το πρώτο τώρα». Ο Κινγκ από την άλλη έχει 2 γκολ στα 4 τελευταία παιχνίδια. Είχε 2 σουτ, ενώ δημιούργησε άλλες δύο ευκαιρίες και είχε 4 κερδισμένες μονομαχίες, τις περισσότερες από κάθε άλλον στο γήπεδο.
Η διαφορά στην άμυνα
Η Γιουνάιτεντ – παραδόξως – είχε πολλά προβλήματα στην άμυνα. Για την Μπόρνμουθ ισχύει το αντίθετο. Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική σόκαρα τον αντίπαλό τους, έχοντας μικρότερη κατοχή. Το γεγονός ότι οι κόκκινοι διάβολοι είχαν ελάχιστες καθαρές ευκαιρίες, δείχνει το επίπεδο της αμυντικής προσπάθειας των νεοφώτιστων.

Οι Cherries έχουν καταφέρει να κρατήσουν μόλις 2 φορές το μηδέν στη σεζόν, όμως εντυπωσιάζουν τελευταία. Ο Φαν Χάαλ τόνισε την τεράστια πίεση που δέχθηκε η ομάδα του στη μεσαία γραμμή, με τον Άρτερ να κάνει ακόμη μία γεμάτη εμφάνιση, λίγες ημέρες αφότου αναδείχθηκε σε MVP στο ματς με την Τσέλσι. «Ήταν πολύ δύσκολη εβδομάδα για εκείνον. Το να παίξει όπως έπαιξε σήμερα, δεν υπάρχουν λόγια», τόνισε ο Χάου.
Χωρίς Γιανγκ
Με τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε η Γιουνάιτεντ, ήταν μεγάλη έκπληξη το ότι ο Γιανγκ δεν ξεκίνησε. Ο Φαν Χάαλ προτίμησε τους Βαρέλα και Τζάκσον για τα άκρα της άμυνας, ενώ στη συνέχεια προτίμησε για τα εξτρέμ τον Περέιρα αντί για τον Άγγλο. Η έκπληξη ήταν η ίδια για το γεγονός ότι και ο Σνάιντερλεν δεν αγωνίστηκε.
Ο Πάουελ πέρασε στη θέση του Φελαϊνί και ο Τζόουνς στη θέση του ΜακΝερ στις καθυστερήσεις. Ο Περέιρα δεν έκανε και πολλά πράγματα, ενώ ο Πάουελ δεν μπήκε ποτέ στο ματς, παίρνοντας μόλις 2 φορές την μπάλα σε 21’ συμμετοχής. Μετά το ματς ο Φαν Χάαλ αποκάλυψε ότι ο Γιανγκ δεν ήταν 100% έτοιμος, όμως η αλλαγή του Φελαϊνί προκάλεσε μεγαλύτερα ερωτηματικά.

Ο Βέλγος μπορεί να μην έκανε την καλύτερή του εμφάνιση, όμως πέτυχε το γκολ της Γιουνάιτεντ, έχοντας 5 τελικές, προκαλώντας τα περισσότερα προβλήματα στην Μπόρνμουθ. «Ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, καθώς παίζαμε με αυτόν τον τρόπο για 70’», τόνισε ο Φαν Χάαλ. «Ήθελα να αποδιοργανώσω τον αντίπαλο με παίκτες σε διαφορετικές θέσεις». Αυτή η επιλογή δεν τον δικαίωσε…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: