Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Το προφίλ της Άντερλεχτ!


Το προφίλ της Άντερλεχτ

Δείτε το προφίλ της Άντερλεχτ, αντιπάλου του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League. Οι τρεις νίκες σε τέσσερα ματς στο παρελθόν και η πρόκριση των Βέλγων επί του… Ζαρντίμ.

Ομάδα που δεν φοβίζει, αλλά δεν πρέπει επ ουδενί να πάρει κάποιος αψήφιστα είναι η Άντερλεχτ που θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στους «32» του Europa League.

Οι μοβ των Βρυξελλών, που μετρούν 107 χρόνια ιστορίας, έχουν έδρα το «Κονστάν Βάντεν Στοκ» (22.000 θεατών) και έχουν κατακτήσει 33 πρωταθλήματα, 9 Κύπελλα, αλλά επίσης το Κυπελλούχων δύο φορές (1976, 1978) και το UEFA το 1983.

Πέρσι τερμάτισε τρίτη στο Βέλγιο και στη φάση των ομίλων κατετάγη δεύτερη, πίσω από την Τότεναμ έχοντας τρεις νίκες, ανάμεσα στις οποίες επί των Λονδρέζων (2-1) στις Βρυξέλλες, αλλά και επί της Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ στο «Λουί ΙΙ» (0-2). Η άλλη νίκη ήταν με 2-1 επί της Καραμπάγκ, από την οποία έχασε στο Αζερμπαϊτζάν (1-0), ενώ ήρθε ισόπαλη στις Βρυξέλες με τη Μονακό (1-1) και έχασε με 2-1 από την Τότεναμ στο Λονδίνο.

Στο τρέχον πρωτάθλημα είναι τέταρτη (με αγώνα λιγότερο από τους τρεις πρωτοπόρους) με 34 βαθμούς και απολογισμό 9 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Ο Ολυμπιακός έχει συναντηθεί με την Άντερλεχτ άλλες δύο φορές, στον δεύτερο γύρο του Πρωταθλητριών το 1974, όταν παρά τη νίκη με 3-0 στο πρώτο ματς αποκλείστηκε με 5-1 στη ρεβάνς, ενώ το 2013 στους ομίλους του Champions League οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πανηγυρίσει δύο νίκες, 3-0 με χατ τρικ του Μήτρογλου στο Βέλγιο και 3-1 στο «Καραϊσκάκη».

Προπονητής της ομάδας είναι ο Αλβανός Μπέσνικ Χάσι, που υπήρξε αρχηγός της ομάδας προ δεκαετίας και από πέρσι είναι πρώτος προπονητής μετά την καλή δουλειά του στα τμήματα υποδομής. Η καλή της 11άδα σε 4-2-3-1 αποτελείται από τους Προτό, Ζιλέ, Ντεζάχτ, Καρά, Ομπράντοβιτς, Ναχάρ, Ντεφούρ, Ντεντόκερ, Πρατ, Οκάκα Τσούκα και Τίλεμανς.

To ρόστερ της Άντερλεχτ:

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: