Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

To «σαφάρι» στην Πορτογαλία και οι πιθανοί στόχοι!


To «σαφάρι» στην Πορτογαλία και οι πιθανοί στόχοι

Όσο πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, τόσο θα αυξάνονται τα δημοσιεύματα που θα αφορούν τις υποθέσεις του ΠΑΟΚ, με το τελευταίο να προέρχεται από την Πορτογαλία. Ποιοι οι πιθανοί στόχοι

Μπορεί το κλίμα εντός των τειχών του ΠΑΟΚ να είναι ιδιαίτερα ευχάριστο μετά τις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και φυσικά το μεγάλο «διπλό» επί της Ντόρτμουντ, ωστόσο, τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ και η ενίσχυση που κρίνεται επιτακτική δεν μπαίνουν κάτω από το... χαλάκι.

Αντίθετα, όπως προέκυψε από την πλειοψηφία των πορτογαλικών ΜΜΕ, ο «Δικέφαλος» ψάχνεται και πιο συγκεκριμένα έχει ρίξει τα... δίχτυα του σε πιθανούς στόχους της Ιβηρικής χερσονήσου. Σκάουτ που ενεργούν για λογαριασμό του ΠΑΟΚ βρέθηκαν σε δύο αγώνες του πορτογαλικού πρωταθλήματος, στο Ρίο Άβε-Αρούκα και στο Σετούμπαλ-Μπενφίκα.

Στην πρώτη αναμέτρηση υπήρξαν σκάουτ και από άλλες ομάδες όπως της Μάντσεστερ Σίτι, Σαουθάμπτον, Λιλ, Σαμπντόρια, Αταλάντα, Μπέτις, Γρανάδα, Βιγιαρεάλ, Σπόρτινγκ Χιχόν και Ρεάλ Σοσιεδάδ και ανάμεσα στους παίκτες που ξεχωρίζουν και σύμφωνα με πληροφορίες απασχολεί τον ΠΑΟΚ είναι ο Ίβο Ροντρίγκες που αγωνίζεται στην Αρούκα ως δανεικός από την Πόρτο, θυμίζοντας περίπτωση... Βιεϊρίνια. Ο 20χρονος αγωνίζεται στη θέση του αριστερού χαφ και σε 12 εμφανίσεις έχει 2 γκολ.

Ένας ακόμα παίκτης που ξεχωρίζει από τη Ρίο Άβε είναι ο Ούκρα, το όνομα του οποίου έχει περάσει και από το ρεπορτάζ της ΑΕΚ και παλιότερα (επί Φερέιρα) του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, η φετινή χρονιά δεν εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο για επιθετικό, καθώς δεν έχει καταφέρει να σκοράρει σε 11 εμφανίσεις. Επιπλέον, από την ίδια ομάδα ξεχωρίζει η περίπτωση του Ρενάν Μπρεσάν που παλιότερα βρέθηκε μια ανάσα από τον ΠΑΣ Γιάννινα ως αντι-Ντε Βινσέντι και φέτος έχει 4 γκολ σε 12 εμφανίσεις.

Σε ό,τι αφορά από την ομάδα της Σετούμπαλ, ένα όνομα που αρέσει στον ΠΑΟΚ είναι αυτό του Άντρε Κλάρο (επιθετικός) που φέτος έχει 5 γκολ σε 13 εμφανίσεις ενώ βρίσκεται σε πολύ καλή ηλικία (24). Πίσω δεν πάει, όμως, ούτε ο παρτενέρ του Πορτογάλου, ο επίσης 24χρονος Νοτιοκορεάτης, Χιουν Γιουν Σουκ που επίσης σε 13 συμμετοχές έχει 8 γκολ.

Τέλος, στη λίστα του ΠΑΟΚ από την Πορτογαλία υπάρχει και ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Πρόκειται για τον Φρεντερίκο Βενάντσιο που παρά το νεαρό της ηλικίας του (22) αγωνίζεται βασικός στη Βιτόρια Σετούμπαλ, έχοντας από το 2012, 66 συμμετοχές.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: