Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Η ΑΕΚ… με τα δώρα!!


Η ΑΕΚ… με τα δώρα

Στον αντίπαλο -κι όχι στον κόσμο της- έκανε δώρα η ΑΕΚ. Ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε τραγικά λάθη Ανέστη-Κολοβέτσιου και μια εφεύρεση του Κομίνη και σόκαρε 2-1 την «Ένωση». Ζήτησαν πέναλτι οι Βοιωτοί.

Ήττα-σοκ για την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο από τον Λεβαδειακό. Παρότι προηγήθηκε, η Ένωση δεν μπόρεσε να καθαρίσει το ματς και οι Βοιωτοί «γύρισαν» το παιχνίδι, 2-1, φεύγοντας με μεγάλο διπλό.

Την ατμόσφαιρα στο «ψυχρό» λόγω κρύου κι έλλειψης κόσμου ΟΑΚΑ ζέστανε στο 16ο λεπτό ο Γιάκομπ Γιόχανσον, που άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 16ο λεπτό. Η ομάδα του Μάντζιου προσαρμόστηκε σωστά, εμπόδισε τους κιτρινόμαυρους να βρουν χώρους, αλλά εκείνοι θα μπορούσαν να είχαν κάνει το 2-0 στο φινάλε του ημιχρόνου (45+1’) αν ο διαιτητής δεν έβλεπε ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ του Σουηδού στην προσπάθεια για κεφαλιά.

Νωρίτερα, πάντως, οι Βοιωτοί διαμαρτυρήθηκαν κι εκείνοι στον διαιτητή για πέναλτι, όταν ο Κολοβέτσιος στο 12' τράβηξε αντίπαλό του από τη φανέλα.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Ένωση άρχισε τα δώρα και οι φιλοξενούμενοι δεν τα άφησαν να πάνε χαμένα. Αρχικά ο Τριποτσέρης ισοφάρισε, έπειτα από τραγική έξοδο του Ανέστη (62’), και λίγο αργότερα ο Μάντζιος έκλεψε την μπάλα από τον Κολοβέτσιο και χόρεψε τον Άρθο πριν σερβίρει στον Ντομοβίτσκι το γκολ της ανατροπής (70’).


To ματς:



Όσο ψυχρό ήταν το ΟΑΚΑ, άλλο τόσο ήταν και το ξεκίνημα της ΑΕΚ στο ματς. Ο Λεβαδειακός θέλησε να αιφνιδιάσει και παραλίγο να τα καταφέρει με τον Μάντζιο στο 2ο λεπτό, αλλά ο Ανέστης είπε «όχι». Η Ένωση δεν μπλόκαρε, έβγαλε ηρεμία και πίεσε έντονα τον Τσιντώντα, που κράτησε όρθια την ομάδα του στην μεγάλη διπλή ευκαιρία (10’) των Γκάλο και Τζεμπούρ. Όσο για τους Βοιωτούς, διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 12' (όταν ο Κολοβέτσιος τράβηξε τον αντίπαλό του από τη φανέλα) κι έπειτα έδωσαν όλο το γήπεδο στην διάθεση των κιτρινόμαυρων. Εκείνοι λοιπόν δεν έχασαν την ευκαιρία και τους τιμώρησαν σε κομβικό σημείο με κεφαλιά του Γιόχανσον (16’).

Μετά το 1-0 θεωρητικά όλα ήταν πιο εύκολα για την ομάδα του Πογέτ, που ήξερε πως θα βρει με μεγαλύτερη ευκολία χώρους προς την αντίπαλη περιοχή. Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν εξαιρετική αφού ανέβασαν μεν τις γραμμές τους, χωρίς όμως να αφήσουν μεγάλα κενά ελεύθερα. Ο ρυθμός του παιχνιδιού μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου έπεσε, αλλά η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» τη νίκη αν ο διαιτητής δεν της ακύρωνε -κακώς- δεύτερο γκολ του Γιόχανσον για επιθετικό φάουλ στις καθυστερήσεις.

Το κακό παιχνίδι συνεχίστηκε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Η Ένωση με το πέρασμα των λεπτών ανέβασε ρυθμό κι έφτιαξε ευκαιρίες, όμως έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Τσιντώντα, που κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του. Από την μία ο εξαιρετικός γκολκίπερ των φιλοξενούμενων και από την άλλη ο «κρύος» Ανέστης, που από το πουθενά -με λάθος έξοδο- έδωσε την ευκαιρία στον Τριποτσέρη να ισοφαρίσει στο 62ο λεπτό με πλασέ στην κενή εστία.

Τα πράγματα έγιναν ζόρικα για την ΑΕΚ, που πλέον είχε αντίπαλο και τον χρόνο. Στην προσπάθειά της για άμεση αντίδραση χάθηκε το καθαρό μυαλό και ο Μάντζιος έκανε την ζημιά. Εκθέτοντας τους Κολοβέτσιο και Άρθο ο έμπειρος επιθετικός σέρβιρε στο 70’ το 2-1 στον Ντομοβίτσκι. Το βουνό που είχαν μπροστά θόλωσε ακόμη περισσότερο τους κιτρινόμαυρους, που παρά την ώθηση του κόσμου, δεν πίεσαν ιδιαίτερα τους αμυντικούς των Βοιωτών, που πανηγύρισαν έξαλλα το μεγάλο «διπλό» στο τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις:



ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο, Ντίντακ (85΄Σοϊλέδης), Σιμόες, Γιόχανσον, Μπουονανότε (71’ ΄Πλατέλλας), Μπαρμπόσα (71΄ Βάργκας), Τζεμπούρ, Αραβίδης

Στον πάγκο: Βούρας, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Κορδέρο

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώντας, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Νικολάου (86' Καψάσκης), Στάθης, Γιακουμάκης, Ντομοβίτσκι, Μίνγκας (46’ Παππάς), Μάντζιος

Στον πάγκο: Βερέμκο, Γιάχιτς, Μάνγκας, Τόρι, Θέος

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: