Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Πολεμά την… κατασκοπία η Λίβερπουλ!


Πολεμά την… κατασκοπία η Λίβερπουλ

Ο Γιούργκεν Κλοπ και η ομάδα του ψάχνουν πώς να σταματήσουν την διαρροή πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο παιχνιδιού και την ενδεκάδα των «Κόκκινων» πριν τα ματς.

Ένας προπονητής δεν πρέπει μόνο να βρει λύσεις για την ομάδα που θα κατεβάσει σε κάθε παιχνίδι. Θα πρέπει να φροντίσει να μην το μάθει και ο αντίπαλος, τουλάχιστον όχι νωρίτερα από το σφύριγμα έναρξης του αγώνα.

Αυτό είναι και ένα από τα σημαντικότερα θέματα που αντιμετωπίζει ο Γιούργκεν Κλοπ, καθώς το Μέλγουντ είναι κάτι σαν «ξέφραγο αμπέλι», όπου ο καθένας με την βοήθεια ενός κουβά ή μιας μικρής σκάλας μπορεί άνετα να παρακολουθήσει την προπόνηση της Λίβερπουλ. Αυτό δεν θα αποτελούσε ιδιαίτερα μεγάλο θέμα, αν λεπτομέρειες αλλά και βίντεο των προπονήσεων δεν διέρρεαν σε χρόνο μηδέν μέσω των social media.

inner

Ως πρώτη λύση, ο Γερμανός τεχνικός ζήτησε να υψωθεί μια κουρτίνα ύψους 4,5 μέτρων γύρω από το προπονητικό κέντρο, προκειμένου η ομάδα θα δουλεύει μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Κάτι ανάλογο είχε ζητήσει και ο πρώην τεχνικός της Λίβερπουλ, Μπρένταν Ρότζερς, που αντιμετώπιζε παρόμοια προβλήματα.

Αν και η επιθυμία του Κλοπ πραγματοποιήθηκε, οι διαρροές πληροφοριών δεν έπαψαν, πράγμα που κάνει τους υπεύθυνους της ομάδας να στρέψουν τις έρευνες προς τα μέσα, ώστε να διαπιστώσουν αν υπάρχει ρουφιάνος στην… οικογένεια.

Τα περισσότερα προπονητικά κέντρα των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ είναι έτσι κατασκευασμένα που δεν αφήνουν κανένα περιθώρια στους επίδοξους κατασκόπους, κάτι που δεν ισχύει για την Λίβερπουλ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: