Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ρανιέρι, σου ‘ρχεται η Άρσεναλ!!


Ρανιέρι, σου ‘ρχεται η Άρσεναλ! (video)

Ξανά στο κατώφλι της Λέστερ η Άρσεναλ! Σε μια φοβερή ματσάρα, οι κανονιέρηδες επικράτησαν 2-1 της Σίτι, η οποία ναι μεν αρχικά γλίτωσε το διασυρμό, αλλά στη συνέχεια θα μπορούσε και… να το κλέψει.


Σαν πραγματική διεκδικήτρια του τίτλου έπαιξε απόψε η Άρσεναλ!

Σε μια μεγάλη ματσάρα στο Λονδίνο –αντάξια του πρεστίζ της Πρέμιερ Λιγκ- οι κανονιέρηδες άντεξαν στην πίεση στο τέλος και έκαμψαν την αντίσταση της Μάντσεστερ Σίτι με σκορ 2-1.

Αποτέλεσμα που έφερε την ομάδα του Βενγκέρ ξανά στο -2 από την κορυφή και την Λέστερ (την οποία είχε διαλύσει 5-2) και παράλληλα της έδωσε… μαξιλαράκι ασφαλείας απ’ τους υπόλοιπους (στο +4 από την τρίτη θέση και τους αποψινούς αντιπάλους της).

Τα πράγματα δεν επέτρεπαν πολλά χαμόγελα ως προς την «μπαλάρα» που θα βλέπαμε αργότερα. Διότι η εκκίνηση του ματς ήταν νωθρή, με τους Λονδρέζους να μην έχουν καλή απόδοση και τους «πολίτες» να παρουσιάζουν μεγαλύτερη μαχητικότητα και… όρεξη για επίθεση. Πάνω όμως που ο Ντε Μπρούιν αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Τσεχ, ήρθε ο Γουόλκοτ να προκαλέσει επιφωνήματα θαυμασμού με τρομερό σουτ στο 33’. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Εζιλ στις καθυστερήσεις «έστρωσε» στον Ζιρού κι αυτός έκανε μέσα σε πανδαιμόνιο το 2-0.

Στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης η Σίτι… δεν μπήκε και η Άρσεναλ ήταν καταιγιστική. Τόσο πολύ που θα μπορούσε να ‘χε τελειώσει με διασυρμό για την αντίπαλό της το ματς, αλλά το εκπληκτικό ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι γηπεδούχοι δεν απέδωσε καρπούες. Είτε γιατί ο Κάμπελ έχανε μεγάλες ευκαιρίες, είτε γιατί ο Ράμσεϊ έκανε το ίδιο, είτε γιατί ο Χαρτ κρατούσε στο… κόλπο τους φιλοξενούμενους. Κάπου βγήκε και η κούραση στην Άρσεναλ και μετά το 75’ η Σίτι «τρελάθηκε»! Πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση και στο 82’ δικαιώθηκε εν μέρει, μειώνοντας με φοβερή γκολάρα του Τουρέ (εν κινήσει σουτ στην άλλη γωνία). Οι παίκτες του Πελεγκρίνι είχαν κλείσει στα καρέ τους αυτούς του Βενγκέρ και προκαλούσαν ατελείωτο πρέσινγκ, με τον σκόρερ και τον Μπονί να χάνουν ευκαιρίες για το σοκ στο Έμιρεϊτς, το οποίο βέβαια δεν ήρθε…



Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο, 19/12

Τσέλσι-Σάντερλαντ 3-1
(5’ Ιβάνοβιτς, 13’ Πέδρο, 50’ πεν. Όσκαρ - 53’ Μπορίνι)

Έβερτον-Λέστερ 2-3
(32’ Λουκάκου, 89’ Μιραλάς - 27’ πεν., 65’ πεν. Μαχρέζ, 69’ Οκαζάκι)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νόριτς 1-2
(66’ Μαρσιάλ - 39’ Ζερόμ, 54’ Τέτεϊ)

Σαουθάμπτον-Τότεναμ 0-2
(40’ Κέιν, 43’ Αλί)

Στόουκ-Κρίσταλ Πάλας 1-2
(76’ Κρκιτς - 45’+2’ πεν. Γουίκαμ, 88’ Λι)

Γουέστ Μπρομ-Μπόρνμουθ 1-2
(79’ Μακόλεϊ - 52’ Σμιθ, 87’ πεν. Ντάνιελς)

Νιούκαστλ-Άστον Βίλα 1-1
(38' Κολοτσίνι - 61' Αγιού)

Κυριακή, 20/12

Γουότφορντ-Λίβερπουλ 3-0
(3’ Ακέ, 15’, 85’ Ιγκάλο)

Σουόνσι-Γουέστ Χαμ 0-0

Δευτέρα, 21/12

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι 2-1

Η επόμενη αγωνιστική (18η)

Σάββατο, 26/12 (17:00)

Στόουκ-Μαν. Γιουνάιτεντ (14:45)
Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ
Μπόρνμουθ-Κρίσταλ Πάλας
Τσέλσι-Γουότφορντ
Λίβερπουλ-Λέστερ
Μάντσεστερ Σίτι-Σάντερλαντ
Σουόνσι-Γουέστ Μπρομ
Τότεναμ-Νόριτς
Νιούκαστλ-Έβερτον
Σαουθάμπτον-Άρσεναλ (21:45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: