Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Βλάχος: «Χωρίς πολλές κουβέντες στο Ευρωπαϊκό»


Βλάχος: «Χωρίς πολλές κουβέντες στο Ευρωπαϊκό»

Η επιτυχία της Εθνικής πόλο ανδρών στο Παγκόσμιο του Καζάν δεν πρέπει να παρασύρει την ομάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Θοδωρής Βλάχος ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει στο Βελιγράδι.

Έτοιμη να επιστρέψει με διάκριση και απ’ το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο του Βελιγραδίου είναι η Εθνική Ανδρών, όμως ο Θοδωρής Βλάχος τόνισε πως η ομάδα πρέπει να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μην παρασυρθεί απ’ τον ενθουσιασμό.

Αναλυτικά όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός:

«Η προσέγγιση με την Εθνική Σερβίας έγινε πέρυσι το καλοκαίρι στο τουρνουά της Νις, οπότε και συμφωνήσαμε να κανονιστεί αυτή η κοινή προετοιμασία στις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Το γεγονός ότι μας επέλεξαν οι Σέρβοι για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους είναι τιμητικό για μας. Διότι, προφανώς, κι αυτοί θεωρούν ότι θα έχουν κέρδος και θα βγάλουν σημαντικά συμπεράσματα κόντρα στην δική μας ομάδα. Όσον αφορά σε εμάς, θα έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε αρκετά δυνατά φιλικά παιχνίδια μαζί τους, λίγο πριν από τους αγώνες στο Βελιγράδι και έτσι θα προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε ρυθμό, να επαναλάβουμε τακτικές σε άμυνα και επίθεση και να δημιουργηθούν φάσεις με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Φάσεις που θα εμφανιστούν στο Ευρωπαϊκό».

Για το επίσημο φιλικό της Τρίτης: «Είναι σημαντικό να έρθει ο κόσμος να δει δύο πολύ καλές ομάδες. Σε ένα επίσημο φιλικό έχουν κίνητρο οι αθλητές, καθώς υπάρχουν όλα τα στοιχεία ενός επίσημου αγώνα».

Για την πορεία της προετοιμασίας: «Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχουμε τραυματισμούς. Ρίξαμε βάρος στη φυσική κατάσταση και τώρα με αυτά τα παιχνίδια θα φορμαριστούμε λίγο πριν από το πρώτο ματς των Ευρωπαϊκών που είναι κόντρα στην Ουγγαρία. Αν εκμεταλλευτούμε σωστά αυτή την κοινή προετοιμασία με τους Σέρβους και δουλέψουμε αυτά που θέλουμε, θα είμαστε πανέτοιμοι την κατάλληλη στιγμή».

Για τους στόχους στο Ευρωπαϊκό, με δεδομένο ότι υπάρχει ο μεγάλος φετινός σταθμός, που είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Ρίο, τονίζει: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια και το δικαίωμα να "σνομπάρουμε" τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού και να το διαχειριστούμε χαλαρά για να είμαστε φορμαρισμένοι στους Ολυμπιακούς. Θα το αντιμετωπίσουμε σαν να είναι κορυφαίος στόχος. Αυτό που θέλω να τονίσω, όμως, είναι ότι πρέπει να πάμε στο Βελιγράδι με χαμηλούς τόνους. Διότι σαν Έλληνες, μετά την επιτυχία στο Καζάν, ο ενθουσιασμός μας είναι μεγάλος και μπορεί να μας προσγειώσει ανώμαλα και να ψάχνουμε να βρούμε τι συμβαίνει. Γι αυτό θα πρέπει να πάμε κατάλληλα προετοιμασμένοι, με το μυαλό μέσα στο κεφάλι μας, χωρίς πολλές κουβέντες, αλλά με μεγάλο κίνητρο και στόχο να κυνηγήσουμε παιχνίδι με παιχνίδι τη διάκριση».

Σάβιτς: «Καλή φιλία με την Ελλάδα»


Τους ισχυρούς φιλικούς δεσμούς που έχουν οι ομάδες πόλο Ελλάδας και Σερβίας τόνισε ο τεχνικός των Σέρβων, Ντέγιαν Σάβιτς.
«Αυτή η κοινή προετοιμασία είναι η συνέχεια μιας καλής φιλίας και συνεργασίας που έχει ξεκινήσει από πέρυσι με την ελληνική Εθνική ομάδα. Η δική μου γενιά είχε πάντα καλή σχέση με τους Έλληνες αθλητές και επειδή θεωρούμε ότι η ομάδα σας είναι σε υψηλό επίπεδο, επιδιώξαμε αυτά τα φιλικά στην Ελλάδα, που θα είναι ό,τι καλύτερο πριν από τους αγώνες στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου. Θα δώσουμε μια σειρά ανεπίσημων αγώνων κι έναν επίσημο και θεωρώ ότι θα βγάλουμε σημαντικά συμπεράσματα. Ο κύριος φετινός στόχος μας είναι φυσικά οι Ολυμπιακοί αγώνες, αλλά δεν γίνεται να μην δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς γίνεται μέσα στο σπίτι μας. Έχουμε λίγο άγχος γι αυτό, αλλά θα το ξεπεράσουμε με τη σκληρή δουλειά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: